Ile czasu dziennie

Witam , mam pytanie czy dużo czasu dziennie trzeba poświęcić żeby coś osiągnąć w Black Desert ?

24 godziny. Zrobienie daily, farmienie, a gdy śpisz odpalasz autofisha, albo processing. I tak nie dogonisz topki.

4h na powolną grę.. ;P

To jest olbrzymi sandbox, zajec i mozliwosci jest od chvja i jeszcze wiecej. Czasem stoje 20min w miescie w 1 miejscu i zastanawiam sie czy gotowac czy handlowac czy lowic ryby czy leciec na grinda, czy gatherowac logi czy zdobywac brakujaca wiedze=energie czy zbierac kontrybucje czy optymalizowac nody czy enchantowac eq... dobra bo zadyszki dostalem, a wymienilem 1/10 aktywnosci, dobrze ze gildii nie mam bo jeszcze doszlyby node wary gildijne questy etc.. :cry:

Srednio gram te 3-4h BEZ zostawiania na afk 24/7 od 2msc i jakos pomalu to idzie ale na topke nie ma szans, na wszystko trzeba mase czasu. Na razie 58.5lv i lekko ponad 400GS

Zależy co chcesz osiągnąć

Ta gra jest na tyle fajna że warto olać bezmyślne gonienie za byciem najlepszym, bo dużo stracisz. Sam gram pomału, poznaję grę i próbuje z niej wykrzesac to co najlepsze.

Jak już chcesz grać by coś osiągnąć, to polecam Ci skupić się tyko na kasie, bo możesz wbić się market i zarobić kilka groszy na handlu walutą albo na sprzedaż eq. Ostatnio na ebay był miecz za £1000. Wystawiony 3 dni temu już go nie ma.

Dokładnie, w grach tego typu nie masz parcia na "topkę" - to tak jakbyś dzisiaj wbił do tibii i chciał być w top 3 graczy, nie ma żadnych szans dopóki oni nie pójdą afk bo im się gra znudziła. I to nawet jakbyś grał 24/7 - po prostu nie ma szans.

Tutaj skupiasz się na sobie - tej "topki" nawet nie zobaczysz. Inne miejsca, inne spoty, inne moby, inne levele. Tym bardziej jak gra oferuje masę aktywności i daje multum możliwości.

A co do "ile czasu potrzeba by coś tu osiągnąć" - wszystko zależy od definicji tego "cosia". Jak chcesz być top 1 - zapomnij. Jak chcesz się dobrze bawić na node warach, zostać liderem znaczącej gildii i zabijać swoich wrogów w imię Imperium to nie potrzeba wiele prócz chęci i pomysłu (i followersów opętanych wizją twojej mocy jako nieśmiertelnego Imperatora) :D

Napisze tak możesz być top 1 nawet bardzo szybko jeśli jesteś dzieckiem szczęścia i każdy enchant wejdzie za pierwszym razem. Tutaj chodzi o szczęście w dropie i najważniejszym enchancie.

Napisze tak możesz być top 1 nawet bardzo szybko jeśli jesteś dzieckiem szczęścia i każdy enchant wejdzie za pierwszym razem. Tutaj chodzi o szczęście w dropie i najważniejszym enchancie.

XD? Coś Ty za bzdury kompletne napisał, to ja nie wiem.

W każdej grze MMO raczej do "topki" się nie wbijesz, kiedy gra już trochę czasu ma. To jest logiczne, że im więcej grasz, tym większą zdobywasz przewagę nad niegrającym. Byłoby bez sensu, kiedy byś wszedł do gry i góra 2 miechy, a już doganiasz prawie tych "koksików", co np. 2 lata grają. No może wyjątkiem jest WoW i nowe dodatki, ale to też tak nie do końca.

Nie bzdury. Napisałem tylko, że jak ma fart to dogoni topke spokojnie. To jest raczej nie możliwe ale kto wie może wbije za pierwszym razem wsio na PEN oto mi chodziło.

Nie bzdury. Napisałem tylko, że jak ma fart to dogoni topke spokojnie. To jest raczej nie możliwe ale kto wie może wbije za pierwszym razem wsio na PEN oto mi chodziło.

Co z tego, że wbije all na pen ? Jak i tak w topce nie będzie.. xD

Gdzie lvl i life skille ? Do tego trza ogrom czasu, tak więc dogonić nie ma szans nawet jak będzie grał 24h.

Co nazywacie w tej grze topką ??

LvL ?

eq?

gold?

life skille ?

umiejętność w pvp ? ?

Topkę można dogonić w momencie:

jeśli zwiększą lvl (sytuacja gdy 56 był max a po zmianie na 60 ludzie przegonili graczy którzy męczyli się z wbijaniem 56)

dodadzą nowe eq lub ktoś będzie miał takiego farta że na niskim fs będzie mu wszystko wchodziło :P

tu tak samo jeśli się ma farta i mało się "pali" to szybciej dojdziemy do bogactwa

tutaj racja trzeba czasu

znam sytuacje gdzie gracz po 2 miesiącach był lepszy w pvp niż gracz który grał od początku przy czym miał lepsze eq oraz wyższy lvl

Topka pojęcie względne jeśli się mylę to mnie poprawcie :)

Topka pojęcie względne jeśli się mylę to mnie poprawcie 

Topka - członkowie gildii, które są w stanie kontrolować główne nody. O ile się nie mylę to ~Full tet+, 61+ lv. Dodatkowo można dorzucić tych z najmocniej rozwiniętymi life skillami.

A wszyscy piszący o farcie to niech zagrają sobie w totka. Bajki o magicznym zdobyciu full boss seta i zrobieniu go na tet bez failstacków w 2 miesiące... Nie wspominając o akcesoriach... taaaak.

Witam , mam pytanie czy dużo czasu dziennie trzeba poświęcić żeby coś osiągnąć w Black Desert ?