Ile internetów "zżera" mmo

Witam,

mam dość nietypowe i szybkie pytanie. Otóż piękna, holenderska firma online.nl w kontrakcie ma określony czas na założenie internetu 30 dni... Jako że już tęsknie za entropia universe - chciałem się zapytać jak dużo transferu zjada gra w mmo. Nie mówię o ściąganiu, acz o samej grze. Gdyż 5gb kosztuje mnie 10 euro, więc zastanawiam się czy nie byłaby to najdroższa gra życia :P

Ciężko powiedzieć, ale zwykle mmo nie zjadają dużo neta, wszystko zależy od ilości wymiany informacji. Meczyk w lola koło 45 min. zjada mi wg. licznika koło 60-80mb łącznie. Warframe 60 min gry - 45 mb. :) Co do entropi, ciężko stwierdzić :/ Ale myślę że nie byłoby więcej jak 100mb/h.

Entropia Universe to zupełnie inna gry niż Warframe czy LoL. Tam pobór danych będzie większy o wiele, bo nie mam takiego zamkniętego świata.

Słyszałem ze jeden mecz lola zjada zaledwie 5kb. Nie pamiętam gdzie to przeczytałem, wiec nie wiem na ile to jest prawdą.

Heh odezwali się znawcy.

Jeśli masz na swoim PC ta grę to pobierz net worxa. Bedzie on monitorowal użycie transferu. https://www.softperfect.com/products/networx/ .

Albo wejdz tutajhttp://www.planetcalypsoforum.com/forums/showthread.php?237747-Entropia-Data-Consumption i przeczytaj dyskusje z forum.

Słyszałem ze jeden mecz lola zjada zaledwie 5kb. Nie pamiętam gdzie to przeczytałem, wiec nie wiem na ile to jest prawdą.

To akurat będzie kompletna bzdura, 5000 bajtów to zdecydowanie za mało. Pamiętaj że gra musi otrzymać informacje o zadanych obrażeniach, pozycji innego gracza, ich ruchach etc. - limit 5kB byłby wyczerpany w kilka sekund meczu.

Co do transferu to pamiętaj też o ewentualnych patchach - nie wiem jak to jest w Entropii, ale jeśli gra potrafi wypuścić aktualizację, której rozmiary można liczyć w setkach MB albo i w GB...

Witam,

mam dość nietypowe i szybkie pytanie. Otóż piękna, holenderska firma online.nl w kontrakcie ma określony czas na założenie internetu 30 dni... Jako że już tęsknie za entropia universe - chciałem się zapytać jak dużo transferu zjada gra w mmo. Nie mówię o ściąganiu, acz o samej grze. Gdyż 5gb kosztuje mnie 10 euro, więc zastanawiam się czy nie byłaby to najdroższa gra życia :P