Ile jest wart ten laptop?

Witam, zastanawiam sie ile może być wart ten laptop http://www.komputronik.pl/product/180549/Samsung_SERIES_3_NP350V5C_S08PL_8GB.html

moj brat chce sobie sprzedać i kupic cos lepszego jakie ma wady, bateria słaba bardzo bo nie zostałą wyciagnieta po zakupie, około 5 martwych pikseli na ekranie co mowi nie przeszkadza jak ktoś nie zwraca uwagi, po jakims czasie te kropki oczy ignoruja, obudowa lekko porysowana w kilku miejscach(głownie rysy z tyłu ekranu) i wytarty ślad od lewej ręki pod ctrl,fn,win,alt w kształcie serca :D Laptop ogolnie zadbany, co tydzien czyszczony (skanowany itp) jak i od zewnątrz wyglada bardzo dobrze

Ile ten laptop ma lat? Po twoim tekście i stanie laptopa stwierdzam, że ponad rok.

Matryca jest do wymiany i koszt takiej naprawy wynosi od 300 do 400 zł.

Laptop ma wytarcie od dłoni pod przyciskami W/A/S/D, co za tym idzie, twój brat grał w gry, a wytarcie świadczy o tym, że grał długo i dużo.

Ogólne zużycie materiału i nadmierna eksploatacja laptopa niestety zmniejsza jego wartość.

Na koniec bateria do wymiany, koszt 100/300 zł

Warto sprawdzać oferty z danym modelem laptopa na różnych stronach internetowych typu Allegro.

Ja trochę poszperałem i znalazłem 3 oferty, na których twój laptop jest nieuszkodzony, roczny w cenach od 600 do 1300 zł.

Patrząc na to, że twój jest uszkodzony, wystaw go za 400/800 zł i módl się by poszedł jak najszybciej.

Jednego znalazłem za 900 zł i to z gwarancją na pół roku od producenta, więc jasno pokazuje nam to jak wygląda sytuacja.

Wow - ta nówka w całkiem porządnej cenie :) ale procesor 3ciej generacji... 1600 za lapka w dobrym stanie... za ten stan 1200 przejdzie... Wiem bo podobny sprzedałem za 1350 :)

Witam, zastanawiam sie ile może być wart ten laptop http://www.komputronik.pl/product/180549/Samsung_SERIES_3_NP350V5C_S08PL_8GB.htmlmoj brat chce sobie sprzedać i kupic cos lepszego jakie ma wady, bateria słaba bardzo bo nie zostałą wyciagnieta po zakupie, około 5 martwych pikseli na ekranie co mowi nie przeszkadza jak ktoś nie zwraca uwagi, po jakims czasie te kropki oczy ignoruja, obudowa lekko porysowana w kilku miejscach(głownie rysy z tyłu ekranu) i wytarty ślad od lewej ręki pod ctrl,fn,win,alt w kształcie serca Laptop ogolnie zadbany, co tydzien czyszczony (skanowany itp) jak i od zewnątrz wyglada bardzo dobrze

2300 - 100zl bateria , +-500zl matryca , 100-200 obudowa - 50% = okolo 800. Tak jak ktos wyzej napisal. o 1200zl mozesz pomarzyc .

@Dhaunh - 1200zl nie przejdzie za tak dojechany laptop..nie ema takiej mozliwosci poprostu (myslisz , ze ktos bedzie tak naiwny i nie odliczy uszkodzonej matrycy ?

Po co wymieniac matryce dla 5 pikseli? To nic tylko wizualnie obniża wartość ale nie tak wiele jakby był rozbity ekran i piksele są daleko po bokach nie na srodku

Laptop ma 2 lata ale nadal ciągnie płynnie takie gry jak Gothic 4, Wiedzmin 2, Risen1-2 na wysokich, GW2 na max chodzi, ogolnie przy grach jakos nie zwalnia z powodu dlugiego okresu uzywania laptopa, nawet Black Desert na medium chodzi bardzo płynnie

Uszkodzony piszecie jakby laptop latał po całym domu, spadał z biurka na dzien dobry i był uzywany do smażenia jajecznicy

@WagonKurde, szukałam na ceneo/allegro i nie ma tego laptopa, nie wiem moze nie umiem szukać, wszedzie tylko widze baterie i matryce do tego lapka

Po co wymieniac matryce dla 5 pikseli? To nic tylko wizualnie obniża wartość ale nie tak wiele jakby był rozbity ekran i piksele są daleko po bokach nie na srodkuLaptop ma 2 lata ale nadal ciągnie płynnie takie gry jak Gothic 4, Wiedzmin 2, Risen1-2 na wysokich, GW2 na max chodzi, ogolnie przy grach jakos nie zwalnia z powodu dlugiego okresu uzywania laptopa, nawet Black Desert na medium chodzi bardzo płynnieUszkodzony piszecie jakby laptop latał po całym domu, spadał z biurka na dzien dobry i był uzywany do smażenia jajecznicy@WagonKurde, szukałam na ceneo/allegro i nie ma tego laptopa, nie wiem moze nie umiem szukać, wszedzie tylko widze baterie i matryce do tego lapka

Laptop jest bardzo uszkodzony . Nikt nie da za zpikselowana matryce ani grosza - tak juz jest - ma piksele = zepsuta i nie ma wartosci dla kupujacego . To samo jest ze smartfonami - za uszkodzony dotyk odejmujesz cene naprawy ;)to tak jak bys kupowal samochod a mial porysowana peknieta szybe - zaplacisz za nia czy powiesz , ze szyba do wymiany ;] ?

Ale kilka martwych pikseli w niczym nie przeszkadza jak w dotyku smarfona, czy dla kilku rys na ekranie telefonu wymieniasz ekran? Nie bo nie wpływa to na funkcjonowanie ekranu tak samo te kilka martwych pilkseli no chyba ze o czyms nie wiem i 5 martwych pikseli to zwiastun wyłaczajacego sie ekranu, zawieszającego sie, zacinającego, ale tak nie jest bo bratu pierwszy piksel zdechł prawie rok temu i matryca jeszcze nie wybuchła

Asuna, nikt z forum go od ciebie raczej nie kupi, jedynie koledzy wyzej podzielili sie z toba wiedza. wd mnie cena by oscylowała 500-800zł. Laptop nie jest zadbany skoro ma rysy, martwe piksele itp... jest to znak ze jest wyeksploatowany.

Ale czemu się spinasz? Zadałeś pytanie, my ci odpowiedzieliśmy i tyle w temacie. Jesteś innego zdania to mogłeś nie zadawać pytania.

Laptopów używanych, w pełni sprawnych i często z gwarancją jest na rynku od groma w niskich cenach, a wy nie macie, żadnej wisienki, więc trzeba się go pozbyć.

Jak was ta cena nie zadowala to zostawcie go, dajcie mamie, tacie, babci itd. I będzie z głowy.

Jak ktoś szuka używanego laptopa to nie szuka uszkodzonego laptopa, tylko używanego w pełni sprawnego bo nie stać go na nowego.

A ty musisz postarać się o to, by cena była na tyle kusząca, że osoba, która go kupi spokojnie mogła sobie go naprawić i cieszyć się z udanego zakupu.

Równie dobrze możesz odnieść go do lombardu i zobaczysz jaką ci cenę podadzą... Podadzą niską bo nikt nie kupuje popsutego sprzętu.

Najlepiej to podaj cenę z jakiej będziesz zadowolony, my podamy ci taką samą w komentarzu by zadowolić cię jeszcze bardziej i temat można zamknąć.

Nie chcę zakładać nowego tematu ... Chciałbym się spytać ile mój laptop jest wart http://www.x-kom.pl/p/73930-notebook-laptop-173-asus-n75sf-v2g-tz250v-i7-2670qm-4gb-750-br-rw-7hp64.html.

Z tym , że moja wersja jest z 8gb ram oraz posiada drugi dysk , ssd http://www.komputronik.pl/product/136952/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/Samsung_2_5_SSD_830_Series_128GB_Serial_ATA3_Laptop_Installation_Kit_7mm.html . Laptop jest w stanie idealnym.

Nie chcę zakładać nowego tematu ... Chciałbym się spytać ile mój laptop jest wart http://www.x-kom.pl/p/73930-notebook-laptop-173-asus-n75sf-v2g-tz250v-i7-2670qm-4gb-750-br-rw-7hp64.html.Z tym , że moja wersja jest z 8gb ram oraz posiada drugi dysk , ssd http://www.komputronik.pl/product/136952/Sprzet_komputerowy_/Podzespoly/Samsung_2_5_SSD_830_Series_128GB_Serial_ATA3_Laptop_Installation_Kit_7mm.html . Laptop jest w stanie idealnym.

nie dużo. na stronie wysoka cena ale dlatego że jest niedostępny dlatego nie wyceniany na stronie.

nie dużo. na stronie wysoka cena ale dlatego że jest niedostępny dlatego nie wyceniany na stronie.

nie dużo ... tzn ile mniej więcej?

nie dużo ... tzn ile mniej więcej?

Ma gwarancje? I ile ma lat?

Ma gwarancje? I ile ma lat?

Nie ma gwarancji, będzie z 2lata jakoś ... Mogę porobić jakieś zdjęcia, jeżeli to by pomogło.

Witam, zastanawiam sie ile może być wart ten laptop http://www.komputronik.pl/product/180549/Samsung_SERIES_3_NP350V5C_S08PL_8GB.html

moj brat chce sobie sprzedać i kupic cos lepszego jakie ma wady, bateria słaba bardzo bo nie zostałą wyciagnieta po zakupie, około 5 martwych pikseli na ekranie co mowi nie przeszkadza jak ktoś nie zwraca uwagi, po jakims czasie te kropki oczy ignoruja, obudowa lekko porysowana w kilku miejscach(głownie rysy z tyłu ekranu) i wytarty ślad od lewej ręki pod ctrl,fn,win,alt w kształcie serca :D Laptop ogolnie zadbany, co tydzien czyszczony (skanowany itp) jak i od zewnątrz wyglada bardzo dobrze