Ile mniej więcej kosztował by taki Komputer?

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem nowego komputera, ten który aktualnie posiadam ma już dobre 5 latek, i nie wyrabia na nowszych grach. Postanowiłem więc kupić nowego i tym razem sprawię sobie składanego:] Chciałbym wiedzieć ile kasy muszę wydać na części takiego sprzęta:

Spec
Case: NZXT Phantom Full-Tower
MoBo: MSI P67A-GD65
CPU: Intel i7-2600K @ 5.2GHz
Cooler: Corsair H50-1 Liquid Cooling
RAM: Corsair Vengeance 32GB(4x8GB) @ 1866mhz
GPU: EVGA Super Clocked GTX570
PSU: Cougar SX850
SSD: Corsair Force GT 120GB
SSD: 2 x Kingston SV100 64GB (RAID0)
HDD: Samsung SpinPoint F3 1.5TB
HDD: Western Digital Green 1.5TB
HDD Seagate Black 1.0TB

Chodzi mi o cenę ''mniej więcej '' :] nie musi ona być dokładna. Dziękuję za każdą odpowiedź.

post-35607-0-50119900-1418521279_thumb.j

Myślę, że kilka wypłat przeciętnego Polaka :P

Nie kupuj składaka, szkoda pieniędzy. I7 i do tego 570 ktora jest juz bardzo stara kartą. Do tego zdecydowanie za dużo ramu.. Nie warto pieniedzy

Cena mała nie jest, ale zestaw jest kompletnie nie opłacalny. I wygląda to na typowy zestaw z allegro xD tyle ramu do gier strata kasy na maksa, procesor ok, ale karta graficzna, to kompletne dno przy takim budżecie. Jeśli to zestaw kupiony w całości, bo masz problem ze złożeniem, kup np. na morele, tam złożą Ci w całości, a za ta kwotę miałbyś o niebo lepszy komputer, a ceny tych podzespołów sam możesz bardzo prosto sprawdzić w sklepach :)

Cena mała nie jest, ale zestaw jest kompletnie nie opłacalny. I wygląda to na typowy zestaw z allegro xD tyle ramu do gier strata kasy na maksa, procesor ok, ale karta graficzna, to kompletne dno przy takim budżecie. Jeśli to zestaw kupiony w całości, bo masz problem ze złożeniem, kup np. na morele, tam złożą Ci w całości, a za ta kwotę miałbyś o niebo lepszy komputer, a ceny tych podzespołów sam możesz bardzo prosto sprawdzić w sklepach

No tego się spodziewam że cena nie będzie mała :] Co do karty graf tak myśle żeby nie wybrać lepszego modelu, a tyle ramu potrzebuję nie tylko do gier, bawię się również w różnych programach typu SVP,AAE wiec tyle ramu potrzbuję do płynnego renderowania video. Z pewnością zajrzę na Morele.net :] Dzięki za odpowiedź.

Nie kupuj składaka, szkoda pieniędzy. I7 i do tego 570 ktora jest juz bardzo stara kartą. Do tego zdecydowanie za dużo ramu.. Nie warto pieniedzy

Dla mnie z pewnością bardziej opłaca się kupić składaka niż gotowca. ;] apropo oczywiście że w polsce bym za to przepłacił zdrowo, ale zapomniałem dopisać że komputer będę składał w stanach.:]

warn_ico.png
DP ~ NS

aaale ten zestaw nie jest fenomenalnie drogi, przynajmniej to co na zdjęciu i w opisie. Procesor + karta + płyta w chwili obecnej są "stare" i kosztują stosunkowo mało, fakt ram to wydatek ponad 1k, podobnie ma się ilość dysków twardych i ssd, których jest dużo i wydaje się jakby to było nie wiadomo co ;-; w chwili obecnej ten zestaw jest wart ok.4500 zł, jak nie mniej.(za ok. 2000zł idzie dostać cały zestaw mobo, ram, dysk, zasilacz, i7 2600k + gtxa 580) Za te pieniądze jedyne do czego się nadaje to renderowanie, chociaż i tak za 5 kafli złożysz zdecydowanie coś mocniejszego i nowego

Witam.

Zastanawiam się nad kupnem nowego komputera, ten który aktualnie posiadam ma już dobre 5 latek, i nie wyrabia na nowszych grach. Postanowiłem więc kupić nowego i tym razem sprawię sobie składanego:] Chciałbym wiedzieć ile kasy muszę wydać na części takiego sprzęta:

Spec
Case: NZXT Phantom Full-Tower
MoBo: MSI P67A-GD65
CPU: Intel i7-2600K @ 5.2GHz
Cooler: Corsair H50-1 Liquid Cooling
RAM: Corsair Vengeance 32GB(4x8GB) @ 1866mhz
GPU: EVGA Super Clocked GTX570
PSU: Cougar SX850
SSD: Corsair Force GT 120GB
SSD: 2 x Kingston SV100 64GB (RAID0)
HDD: Samsung SpinPoint F3 1.5TB
HDD: Western Digital Green 1.5TB
HDD Seagate Black 1.0TB

Chodzi mi o cenę ''mniej więcej '' :] nie musi ona być dokładna. Dziękuję za każdą odpowiedź.

post-35607-0-50119900-1418521279_thumb.j