Póki nie ma na rynku revelation i bless, na które czekam to bym chętnie pograł w coś o ciekawym end game i pvp. Padł wybór na aiona, bo pvp na yt zawsze robiło na mnie wrażenie, i ten tytuły, ranking, open pvp:) Ile na start trzeba by wpakować $, aby zacząć grę? Item shop tam ma tak długa liste, że naprawdę nie wiem co jest na start potrzebne. Na pewno ten gold pack ale co oprócz tego, mount, skrzydła, pety? I co dlaej, jeśli osiągne cap lvl chociaż z tego co wiem to ten 75 lvl to bardzo długo się wbija, ale co trzeba, aby sobie radzić w pvp i w lvl-owaniu, aby nie odstawać od innych graczy korzystających z cash shopu. Słyszałem kiedyś bodajże, że 400 zł na miesiąc i gra się przyjemnie, ta kwota jest racjonalna w nowym patchu?
Ile na start, a ile na miesiać $?
Ja nic nie wydaję i gra się przyjemnie, nakupowałem pierdyliard przedmiotów z item shopu nie wydając ani złotówki. Taki urok tej gry Kup pierwszego gold packa, a później sam zobaczysz, że jest ok. Tym bardziej, że w następnym patchu wprowadzają jakieś nowe eq, które wszyscy będą robić - tak więc podejrzewam, że będą równe szanse.
Czyli wychodzi na to, że wystarczy gold pack.
Wystarczy jeden goldpack, choć od ostatniego patcha nawet i on nie jest wymagany, bo dostaje się duzo kasy z nowych, powtarzalnych questów na 66+lvlu. Ew. jeśli znajdziesz jakiś dobry legion, to mogą ci pozyczyć kasę na pierwszy GP. Ogólnie to nie trzeba wydawać realnych pieniędzy, bo wszystko z item shopu mozesz kupić od innych graczy za walutę w grze.
Niew zrozumieliście chyba, ja nie chce wydawać kasy któa zarobie w grze na item shop tylko realną kasę, aby tą kasę co zarobie w grze przeznaczyć na inne przedmioty, niż te które mogę kupić od razu z item shopu i nie martwić się, że zamiast szybko się przemieszczać na mouncie to musze zbierać na niego miesiąc czasu i dreptać z buta.
Odpal sobie item shop i przelicz. Żeby grać w pełnym komforcie, musisz kupić mounta, goldpack i jakiegoś peta (najlepiej z dodatkowymi slotami na itemki - idealny do farmienia i lvlowania). Dodatkowo możesz kupić sobie jakieś wspomagacze do expa i dropu jak np. płonące jabłko i dodatkowy goldpack na sprzedanie, żeby mieć golda na drobne wydatki
Wielkie dzięki, o to mi chodziło:)
Wielkie dzięki, o to mi chodziło:)
Okolo 100 euro, co Ciebie interesuje to:
pet (demon fairy), pickup + enemy detection, z 3-4 goldpacki i pare ticketow na obecne isty, zeby przyspieszyc gearing ew. FASTEST mount zamiast tych ticketow.
Prawda jest taka, ze "ebaying-> allegro gold lub dotka" daje bardzo duza przewage, ale TYLKO jezeli jak na "polskie realia" poswiecisz "spore sumy" tj. min. te 500zl ponizej to nie bardzo.
Generalnie gra jest swietna ale jak ArcheAge, wymaga czasu, top 10% raczej nie dogonisz no top 9%, powiedzmy ze na top 10 przy ogarnieciu, czasie, dobrze dobranej klasie masz szanse.
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=23213396
Ja zawsze kupuje u tego goscia, 100% pozytywow, sprawdzona osoba i da sie wytargowac gp za 12-14zl.
Do tego sprzedaje tez rzeczy z item shopa, ostatnio kupowalem peta za 30zl gdzie normalnie wydalbym ze 100zl jakbym bral bezposrednio z item shopu.
Póki nie ma na rynku revelation i bless, na które czekam to bym chętnie pograł w coś o ciekawym end game i pvp. Padł wybór na aiona, bo pvp na yt zawsze robiło na mnie wrażenie, i ten tytuły, ranking, open pvp:) Ile na start trzeba by wpakować $, aby zacząć grę? Item shop tam ma tak długa liste, że naprawdę nie wiem co jest na start potrzebne. Na pewno ten gold pack ale co oprócz tego, mount, skrzydła, pety? I co dlaej, jeśli osiągne cap lvl chociaż z tego co wiem to ten 75 lvl to bardzo długo się wbija, ale co trzeba, aby sobie radzić w pvp i w lvl-owaniu, aby nie odstawać od innych graczy korzystających z cash shopu. Słyszałem kiedyś bodajże, że 400 zł na miesiąc i gra się przyjemnie, ta kwota jest racjonalna w nowym patchu?