Ile POLLSKICH ZLOTOWEK trzeba wydac zeby moc grac przyjemnie

Siemka,

Pytanie ile polskich zlotowek trzeba wydac zeby przyjemnie sie gralo w gierke?

Wbilem 56 lvl dopiero co i zaczalem widziec znaczna przewage ludzi ktorzy inwestuja w IS ;/
Wiem ze niezbedne sa pety, jednak cena 40 zl za jednego jest odstraszajaca, a potrzebne sa 3... wydanie 120 zl na same pety (kiedy gre kupilem za 20 zl) jest naprawde odpychajace
Pozostaje sprawa outfitu nie wiem czy to sprawa tylko i wylacznie kosmetyczne jednak kilku kolegow ktorzy troszke juz w ta gierke graja mowila ze sa outfity dajce dodatkowe statystki... w ktore tez trzeba zainwestowac 3k perel za set z bronia z naszym przebudzeniem
No i jeszcze "pacca" wypada kupic ;P
(nie wspominajac o lepszym komputerze bo 20 fps na duzych bitkach pvp jest tragiczne xD)
Dlatego pytam was ile tak naprawde trzeba oraz co potrzeba kupic w bdo zeby grac na poziomie "reszty"?

Gierka mi sie mega podoba i nie mam zamiaru rezygnowac, a pieniadze nie graja roli w mojej obecnej sytulacji (jednak chce wydac jak najmniej)
Slyszalem tez ze da sie tanio w markecie wyrwac przedmioty z IS jednak tam nigdy nic nie ma (a jak jest to pewnie znika w minute)

Tutaj guest passes'y dla was ;)

OE3LCLS-K4MI5U2-1IVHH56-87CB3

H2TD01U-390ONEA-2O40JRI-JVDPN

GE6UA2M-OMIEQNP-0RQV88F-0C50A

TFC51EV-2952LTA-7QT44B2-U9SDP

GQ8SGTK-AH0MHM2-9JAOV1G-3T9L

C0PTK8F-0OH0FT5-6ESV24P-BPUT5

67NSJEK-FM79KL2-NCRC9Q4-2STRK

PSVQ0S6-D7H01K6-IDALUSJ-K4TP5

T46IDUV-CRDMR2N-6SAUJ3D-089LM

B7RFUAN-QEOOLVD-LEK5KID-RBI0G

ja mam 5 petow z marketu hehe :D 3 stroje rowniez i to te ktore chcialem :D

Dlugo na nie campiles?

Zalezy od szczescia, hehe da sie ustawic by powiadomialo ze jest wystawione i probowac :D max 1 peta mozna kupic za kase realna :D

Ewentualnie co jakiś czas można dostać peta za dzienne logowanie, zależy od kalendarza login rewardów. Kiedyś był pingwin i ponoć jeszcze coś innego w okresie, kiedy miałem przerwę od gry.

Ewentualnie co jakiś czas można dostać peta za dzienne logowanie, zależy od kalendarza login rewardów. Kiedyś był pingwin i ponoć jeszcze coś innego w okresie, kiedy miałem przerwę od gry. 

Jastrząb był jeszcze, a pingwiny były 2x rzucone (tak mi się jakoś kojarzy)

Co do tematu, to czasem "z kalendarza" zdarzają się wdzianka na 7 dni, podobnie jak Value Packi. Do Marketu potrzeba nieco cierpliwości, jednakże zakup petów czy outfitu, a nawet premki, nie jest tak trudnym wyzwaniem (zdradzę taki mały sekret; najwięcej rzeczy na markecie ląduje w takie dni jak sobota, niedziela, czwartek i poniedziałek).

Kupując konto otrzymałam wraz z nim jednego peta. Obecnie mam 6 petow (z czego 5 na 3/4 tierze) i po kilka zestawów ubrań na kilku postaciach wlasnie z polowania na markecie, z eventów czy kalendarza.

Na markecie trudno coś zlapać bo od razu kupują

Tak średnio 400 zł musisz wydać na pety, udzwig i większy bag

Teraz za 30 euro to kupisz 4 pety i jeszcze trochę Ci zostanie, jak dla mnie to wystarczą, resztę dropa można samemu podnieść - jak ktoś wychował się na Lineage 2 czy innych starych MMO. Reszta to trzeba kombinować, udźwig za loyalty jak żałujesz, upychanie itemków na konia, jakoś sobie radzić ludzie muszą jeśli nie chcą wydawać więcej. Jak nie masz świra na obliczaniu każdej sekundy/profit i patrzenia bo ktoś ma lepiej to wystarczy Ci żeby pograć, same pety na maxa, stroje nie wystarczą, zapał i tak musisz mieć. Nie musisz być w topce żeby grać, gildii jest od cholery i dobierają sobie przeciwników często na podobnym poziomie, pójście gildią z średnim GS 400 na top nodes/zamki to głupota ale przecież na topkach community BDO nie kończy się. Nawet nie wyobrażasz sobie ile możesz mieć PvP na średnim poziomie - na średnich nodes.

Tak było w każdym, nawet i starym MMO, w MMO typu legendarne L2 nie było P2W? Proszę Was... było jak ktoś chciał wydać dolary to i tak zrobił to, powiem więcej, nawet miał łatwiej i taniej bo mógł sobie nakupić adeny na ebayu czy allegro. Tutaj jeśli nie śpisz na kasie sprzedawanie stroju za śmieszne 20-30kk średnio się opłaca...

Teraz jest - 20 % także warto wydać chociaż to 30 euro na pety, kupisz 4.

Ludzie teraz za dużo gadają a za mało grają.

Udźwig w zupełności za loyalitki wystarczy, sloty w inventory też. Strój jest zbędny, zręsztą da się go wysępić na AH - mam do każdej postaci którą gram co najmniej 1 strój, a na 2 mainach nawet 3, a nie kupiłem ani jednego z IS. Jedyne co się opłaca to pety. A i tu spokojnie. Większość osób z forum i czatu w grze doradza kupić max 2 pety jak się uprzesz. Bo resztę z eventów/AH pozgarniasz. Ja sam już dawno mialem 4 pety a nie wydałem ani grosza po za kupnem gry. Były 2x pingwiny, jastrząb/orzeł z eventów, do tego kot/pies za czas spędzony w grze jako osiągnięcie, a także z AH peta dostać nie jest problemem. Jak masz szybki komputer to gdy pojawi się powiadomienie o pecie to szybko zmykasz postacią ze spota do schronienia (gdzieś gdzie moby tracą agro), relog na alta w twoim głównym mieście co stoi pod AH i BIDujesz. I nie uwierzę że po miesiącu NIC nie zyskasz. Mi jak się uparłem to chyba nawet przed 2 tygodniami wpadały pety/kostiumy. Oczywiście niekoniecznie te które chciałem (ile ja polowałem na kota... xd), ale na początkowym etapie pet to pet, nieważne czy kot, czy pies, czy lis :P

Pety + Weight limit, reszta tak jak pisali do wyrwania z AH. (Ale nie udało mi się kupić nigdy jeszcze value packa >.

Udalo mi sie dzis zagarnac 4 peti i 2 kostum do mojej dk ;) + wydalem troszke pieniazka wiec mam juz wszystko ;D osoboscie polecam posiedziec po 4h pod marktem i wszystko ladnie wpada
pieniazki w sumie zmarnowane bo najpierw je wydalem a potem wszystko kupilem w ah...

No to bardzo duzo szczescia miales, ja grajac od kwietnia kupilem z marketu 5 outfitow, 3 value packi i peta, wiec i tak uwazam, ze mialem farta i sie z tego ciesze :D

Siemka,

Pytanie ile polskich zlotowek trzeba wydac zeby przyjemnie sie gralo w gierke?

Wbilem 56 lvl dopiero co i zaczalem widziec znaczna przewage ludzi ktorzy inwestuja w IS ;/
Wiem ze niezbedne sa pety, jednak cena 40 zl za jednego jest odstraszajaca, a potrzebne sa 3... wydanie 120 zl na same pety (kiedy gre kupilem za 20 zl) jest naprawde odpychajace
Pozostaje sprawa outfitu nie wiem czy to sprawa tylko i wylacznie kosmetyczne jednak kilku kolegow ktorzy troszke juz w ta gierke graja mowila ze sa outfity dajce dodatkowe statystki... w ktore tez trzeba zainwestowac 3k perel za set z bronia z naszym przebudzeniem
No i jeszcze "pacca" wypada kupic ;P
(nie wspominajac o lepszym komputerze bo 20 fps na duzych bitkach pvp jest tragiczne xD)
Dlatego pytam was ile tak naprawde trzeba oraz co potrzeba kupic w bdo zeby grac na poziomie "reszty"?

Gierka mi sie mega podoba i nie mam zamiaru rezygnowac, a pieniadze nie graja roli w mojej obecnej sytulacji (jednak chce wydac jak najmniej)
Slyszalem tez ze da sie tanio w markecie wyrwac przedmioty z IS jednak tam nigdy nic nie ma (a jak jest to pewnie znika w minute)

Tutaj guest passes'y dla was ;)

OE3LCLS-K4MI5U2-1IVHH56-87CB3

H2TD01U-390ONEA-2O40JRI-JVDPN

GE6UA2M-OMIEQNP-0RQV88F-0C50A

TFC51EV-2952LTA-7QT44B2-U9SDP

GQ8SGTK-AH0MHM2-9JAOV1G-3T9L

C0PTK8F-0OH0FT5-6ESV24P-BPUT5

67NSJEK-FM79KL2-NCRC9Q4-2STRK

PSVQ0S6-D7H01K6-IDALUSJ-K4TP5

T46IDUV-CRDMR2N-6SAUJ3D-089LM

B7RFUAN-QEOOLVD-LEK5KID-RBI0G