Illuminaci - Co sądzisz?

Coś takiego jak ulluminacie istnieć istniało i może dalej gdzieś jest, jednak nie są to ludzie co mogą zmienić nasz porządek świata. Przedstawiane swoich teori ma tylko namieszać nieświadomym ludziom w głowach.

Czysta psychologia. Jednak można tutaj pokazać fakt na glinianych nogach. Hasłem przewodnim illuminatów jest "New Order World" czyli nowy porządek świata, z tego co pamiętam to takie słowa wykrzykiwał Obama oraz prezydent Francji. Również Adolf Hitler miał prawdopodobnie powiązania z illuminatami, jednak ja uważam, że był to zwykły Antyteista.

Cześć. Ostatnio kolega napastuje mnie Illuminatami i nowym porządkiem świata czy czymś w tym rodzaju. Wysłał mi linki odnośnie kart illuminatów oraz różnych zdarzeń które tak jakby zostały przez owe karty przepowiedziane. Wystarczy wpisać w google ową frazę a wyskakuje masa wyników. Trochę śmieszy mnie to bo nie chce mi się wierzyć w takie coś ale z drugiej strony kiedy się w to tak ostro wczytam to jednak wydaje mi się że coś w tym jest. Najbliższa karta z tego co zauważyłem na jednym forum pokazuje wierzę oraz ludzi którzy posiadają koszulki w kolorach okręgów olimpijskich. Piszą że jest to powiązane z igrzyskami i prawdopodobnie katastrofą która właśnie wtedy nastąpi. Co o tym sądzicie, czy wierzycie w to czy raczej lepiej to olać ?