Illuminati

To ja się spytam tak z ciekawosci czym się różni wiara w illuminati od wiary w boga bo z tego co tu wyczytałem oba są nie potwierdzone.Jednak ludzi wierzących w illuminati nazywa się wariatami/szaleńcami/debilami,a wierzących w boga katolikami itp.

I to i to, to brednie. Nie mam zamiaru w swojej wypowiedzi obrażać czyichś uczuć religijnych. Spójrzmy na to z tej strony, chrześcijaństwo to wiara (powstała z sekty) która powstała z judaizmu 2 tys. lat temu i jest to uważane obecnie za normę (chociaż ja uważam, że Maryja puściła się z jakimś młodym gościem i tyle, a Józef był dziadkiem któremu już nie drgał), i nie nazywa się wyznawców tej wiary wariatami. Poza tym Illuminaci to nie jest wiara, tylko zakon. Wierzyć można w sensie wyznania wiary. A tu można twierdzić, uważać, etc. etc.

Dodam od siebie, ze nigdy nie wiemy co bylo / jest prawda dopoki sami tego nie doswiadczymy.. wiec takie pisanie ze chrzescijanstwo rozwinelo sie z sekty to bajkopisarstwo. No ja rozumiem, ze ksiadz w szkole tak powiedzial lub widziales program na discovery channel albo gdzies na internecie( no chyba,ze podrozujesz w czasie, przestrzeni i byles na miejscu to sory). Nie bylo Cie na miejscu zdarzenia to nie wiesz, tylko rozpowszechniasz jedna z wersji ktora przetrwala tylko dzieki temu, ze ktos w nia wierzy i przekazuje.

Mnie to osobiscie denerwuje, ze ludzia tak latwo wbic do glowy roznego rodzaju informacje a Ci potem slepa w to wierza, "No bo tata marcina tak powiedzial" albo ze tak jest od 2000 lat. Zadnych dowodow, to ze cos wydaje sie byc logiczne i oczywiste, wcale nie musi takie byc.

To wszystko tez zalezy od umyslu, sa ludzie ktorzy twardo sie bd trzymac stworzonych ideologii do smierci, mimo ze niekoniecznie beda mieli racje, ale nie mozna miec im tego za zle, bo im tak wygodnie, a wlasciwie ich umyslom. Ci bardziej dociekliwi przekraczaja te granice i ich umysly sa wyzwolone od wszelkiego typu legend/mitow/wierzen/ideologi co wcale nie znaczy ze ich nie praktykuja.

3x6 ja podróżuje w moim tardisie, ale ostatnio coś szwankuje… bo wala mnie w nieodpowiedni czas i miejsca.

3x6 ja podróżuje w moim tardisie, ale ostatnio coś szwankuje… bo wala mnie w nieodpowiedni czas i miejsca.

Jak Cię wala nie tam gdzie chcesz, to wsiadłeś do retardisa.

XarduneK - 8 liter
umbra - 5 liter
8-5=3
Half Life 3 (HL3) confirmed
HL3 - 3 litery - tyle samo boków ma trójkąt
Ostatnia część Half Life to 2.
3-2=1
Trójkąt Illuminati ma 1 oko.
VALVE CONFIRMED ILLUMINATI!
b1818VN.jpg

Gabe wygląda trochę jakby maskę nosił. Pewnie pod nią kryję paskudną twarz jaszczurki

Hi, ostatnio się zastanawiam czekając na AC unity- czy Templariusze mogą być inną nazwą illuminatów? Czy mogą żyć wśród nas? Jeśli tak, to czy istnieje jakaś organizacja czy cuś do zwalczania tego szajsu? Piszcie co o tym myślicie.

Do matury się ucz, a nie Ci illuminati w głowie...

Jak Cię wala nie tam gdzie chcesz, to wsiadłeś do retardisa.

Osz ty nie tą budke zakosiłem…

Ja tam się boję Iluninatów. Znam prawdę, więc chcą mnie zniszczyć, tak jak wielu innych. Chemitrials, WTC mam obcykane. Wszystko to wina Wolnomularzy/Żydów/Masonów/Illluminatów i rządu USA. OBUDŹCIE SIĘ LUDZIE!

Dodam od siebie, ze nigdy nie wiemy co bylo / jest prawda dopoki sami tego nie doswiadczymy.. wiec takie pisanie ze chrzescijanstwo rozwinelo sie z sekty to bajkopisarstwo. No ja rozumiem, ze ksiadz w szkole tak powiedzial lub widziales program na discovery channel albo gdzies na internecie( no chyba,ze podrozujesz w czasie, przestrzeni i byles na miejscu to sory). Nie bylo Cie na miejscu zdarzenia to nie wiesz, tylko rozpowszechniasz jedna z wersji ktora przetrwala tylko dzieki temu, ze ktos w nia wierzy i przekazuje.Mnie to osobiscie denerwuje, ze ludzia tak latwo wbic do glowy roznego rodzaju informacje a Ci potem slepa w to wierza, "No bo tata marcina tak powiedzial" albo ze tak jest od 2000 lat. Zadnych dowodow, to ze cos wydaje sie byc logiczne i oczywiste, wcale nie musi takie byc.To wszystko tez zalezy od umyslu, sa ludzie ktorzy twardo sie bd trzymac stworzonych ideologii do smierci, mimo ze niekoniecznie beda mieli racje, ale nie mozna miec im tego za zle, bo im tak wygodnie, a wlasciwie ich umyslom. Ci bardziej dociekliwi przekraczaja te granice i ich umysly sa wyzwolone od wszelkiego typu legend/mitow/wierzen/ideologi co wcale nie znaczy ze ich nie praktykuja.

Nie uczęszczam na lekcje religii mój kolego. Poczytaj dokładnie o początkach chrześcijaństwa. Akurat moja wiedza pochodzi z opracowań na podstawie kronik lub innych zapisków z czasów Imperium Romanum, przetłumaczonych z łaciny.

Iluminati są już wszędzie. Jak się przypatrzycie to w oku reklamy Danio zobaczyć w środku oka Małego Głoda znak Iluminati. Tylko niech ta informaja nie wychodzi poza forum.

Iluminati są już wszędzie. Jak się przypatrzycie to w oku reklamy Danio zobaczyć w środku oka Małego Głoda znak Iluminati. Tylko niech ta informaja nie wychodzi poza forum.

To dlatego Rosalina miała w oku znak Illuminati :I(Dla tych co nie wiedzą kim jest Rosalina to proszę zgłosić się do sekcji Super Mario Galaxy oraz Game Theory)

Hi, ostatnio się zastanawiam czekając na AC unity- czy Templariusze mogą być inną nazwą illuminatów? Czy mogą żyć wśród nas? Jeśli tak, to czy istnieje jakaś organizacja czy cuś do zwalczania tego szajsu? Piszcie co o tym myślicie.