Ilość polaków we frakcjach

Witam

Parę dni temu rozpocząłem swoją przygodę z ESO po stronie Aldmeri Dominion, jednak ku mojemu zdziwieniu nie mogę znaleźć żadnej aktywnej gildii. Czy ktoś mógłby mi doradzić którą stronę konfliktu wybrać by nie mieć problemu ze znalezieniem polskich aktywnych gildii i graczy. Póki co mam niski lvl więc nie problem zacząć od początku.

Pozdrawiam

Myślę że najwięcej Polskich gildii gra po stronie Daggerfall Convenant.

Polecam Ebonheart Pact i gildie Lost Haven :)

Polecam Circle of Nine w Aldmeri Dominion.

Najwięcej polskich gildii jest w EP - ja osobiście nie przepadam za tą frakcją (bez urazy)

Mało jest za to w DC, a największa polska gildia z tamtąd upadła.

No to Panowie każdy pisze coś innego:) Sam już nie wiem:/ Polskie forum ESO jest strasznie martwe, nie ma aktualnych informacji o gildiach.

Po tym co napisali w każdej frakcji znajdziesz polską gildię. Wybierz frakcję, która tobie najbardziej pasuje i zgłoś się do odpowiedniej ;p

Po tym co napisali w każdej frakcji znajdziesz polską gildię. Wybierz frakcję, która tobie najbardziej pasuje i zgłoś się do odpowiedniej ;p

Domyślam się że Polacy grają w każdej frakcji, ale chodzi mi o stronę po której jest ich najwięcej i po której są aktywne gildie. Mam 21 lvl w Aldmeri Dominion i szukałem na czacie polaków, jednak nikt się nie odezwał:P

Na forum klanu Circle of Nine ostatni post napisany był 8 miesięcy temu. Polska strona fanowska ESO jest kompletnie martwa, spis gildii też od roku nie jest aktualizowany chyba.

Zapraszamy do Ebonheart Pact napisz do @Narivalth bądź @reaxtic | Najlepiej do pierwszej osoby :) Zazwyczaj ja gram 12/24 więc pisz. Co do obecnej sytuacji - jest Nas dużo w gildii i dużo Nas gra. http://lostheaven.com.pl/

Podepnę się do tematu, nie będę zaśmiecał forum kolejnym. Jestem całkowicie świeżym graczem w ESO i niestety najpierw zacząłem tworzyć postać, dopiero później zorientowałem się w gildiach w danych frakcjach. Dołączyłem do Aldmeri Dominion i zero polskich graczy, nie mogę też znaleźć informacji o aktywnych gildiach w tej frakcji. Nie wiem też co z C9, ostatnie oznaki życia z ich strony jakie znalazłem były 9 miesięcy temu :/

Po stronie DC znajdziecie Wolną Kompanię. Gildia jest jak najbardziej aktywna (sam w niej haratam :D).

Tutaj macie forum: http://www.wolna-kompania.pl/

Chociaż najszybciej i tak będzie chyba napisać do: Jagienka

Podstawą dołączenia jest: postać po niebieskiej stronie, nastawienie na rozgrywkę grupową, posiadanie mikrofonu i zainstalowany team speak oraz aktywne z niego korzystanie.

Ebonheart pact gildia Zakon Cienia chyba mieli około 160 aktywnych graczy , Jeszcze Byłą jakaś Wilki cośtam ale mało ich . Lost Heaven słyszałem złe opinie(ale sam nie byłem czyli , w sumie mogę też polecić) , sam gram obecnie po stronie Daggerfall.

Chyba zacznę od nowa na Daggerfall bo nie mogę w ogóle znaleźć graczy na AD...

C9 zyje dalej napiszcie mi in game @Radinyn

Potwierdzam, C9 nadal żyje i z tego, co widzę ma się dobrze :)

Ebonheart pact  gildia Zakon Cienia chyba mieli około 160 aktywnych graczy , Jeszcze Byłą jakaś Wilki cośtam ale mało ich . Lost Heaven słyszałem złe opinie(ale sam nie byłem czyli , w sumie mogę też polecić) , sam gram obecnie po stronie Daggerfall.

Pierwsze słyszę o takich gildiach. Ja gram z Lost Heaven od prawie roku bardzo porządne comminity owszem kiedyś było kiepsko, ale jest nowy Mistrz Gildii i community jest lepiej zorganizowane, mamy TSa oraz bardzo stare community, bo wielu z nas gra w TESO od bety i zna grę jak własną kieszeń. Również polecam gildię z Aldemerii Dominion, czyli Circle of Ninth (C9) również doświadczone community i przyjazne bodajże w tej kwestii polecam skontaktować się w grze z @erewandel lub Amun-Rama( to nazwa postaci). Co do Daggerfall to tam upadła gildia Outlaws chociaż obiło mi się o uszy, że chxą reaktywować, ale jest jedna fajns gildia tam Szara Straż trzeba wtedy kontaktować się z @Dywan. Pozdrawiam, mam nadzieję, że rozwiałem wszelkie wątpliwości.

A tak prawdę powiedziawszy można w tej grze mieć pięć gildi więc co nic wam nie szkodzi na przeszkodzie dojść do innych :D

Otóż to zwłaszcza, że niebawem wchodzi One Tamriel i gracze z innych sojuszów będą mogli spotykać się na mapach i robić questy.

Pierwsze słyszę o takich gildiach. Ja gram z Lost Heaven od prawie roku bardzo porządne comminity owszem kiedyś było kiepsko, ale jest nowy Mistrz Gildii i community jest lepiej zorganizowane, mamy TSa oraz bardzo stare community, bo wielu z nas gra w TESO od bety i zna grę jak własną kieszeń. Również polecam gildię z Aldemerii Dominion, czyli Circle of Ninth (C9) również doświadczone community i przyjazne bodajże w tej kwestii polecam skontaktować się w grze z @erewandel lub Amun-Rama( to nazwa postaci). Co do Daggerfall to tam upadła gildia Outlaws chociaż obiło mi się o uszy, że chxą reaktywować, ale jest jedna fajns gildia tam Szara Straż trzeba wtedy kontaktować się z @Dywan. Pozdrawiam, mam nadzieję, że rozwiałem wszelkie wątpliwości.

Próbuję skontaktować się z graczem @Dywan ale pisze mi ciagle "Account not found". W jakich godzinach najlepiej się kontaktować z tą osobą, lub czy są jacyś inni oficerowie?

ps. Gildia Wolna Kompania - stanowczo odradzam.

Hmm... o gildii nie słyszałem @Dywan raczej bywa popołudniem lub wieczorem.

Hueh hueh. Radzilbym sie nie sugerowac odpowiedziami bo nie da się tego zmierzyć. jeden znajdzie z 2 polskie gildie z ktorymi niedawno robil dungi i dla niego to duzo, a inny zobaczy w miescie 4 czlonkow 1 gildii obok sb i tez mowi ze duzo po tej stronie gra. i kto ma racje? Racja jest jak zwykle po środku - w kazdej frakcji są polskie gildie, starczy poszukac lub popytac kulturalnie tzw "swoje kontakty" :). Tym nie mniej polskie gildie (jak w kazdej grze) mają dziwne tendencje do robienia dramatów... I super, przynajmniej byloby z czego sie posmiac... tylko ze najczesciej to sie konczy rozłamem w gildii i podzialem na dwie mniejsze :P.

A co do samych wymienianych gildii... zakon cienia mogę powiedzieć tylko tyle ze widzialem, bylem z nimi parę razy na jakis instach czy tam na veteranach latałem. Jak już się za coś biorą to PRAWDOPODOBNIE (nwm, nie bylem w niej) ogłaszają wczesniej ze np w sobote to i to. Czemu? Bo zawsze gdzie znajduję 1 tam sie ich kręci jeszcze trochę - prawie jak karaluchy xD

Circle of Ninth kojarzę, gdzies mi mignęli raz czy dwa aczkowiek większego info na ich temat nie posiadam, po za tym ze nie mam ich na swojej tzw "black liscie" więc raczej szlo sie z nimi normalnie dogadac :)

Osobiście odkryłem pewną regułę w przypadku dość świeżych gildii... jesli ma polską nazwę to najczesciej twórca gildii nie ma po prostu pomyslu na gildie + jest to hermetyczna spolecznosc. Co znaczy tylko tyle : brak jakis eventow (bo przywodca nie ma idei), brak charakteru gildii (skoro nic sie nie dzieje to gildia jest.. "mdła"), oraz brak wsparcia innych gildii. Co to oznacza? Tylko albo az tyle ze nie ma żadnych umów z gildiami typu wspólny atak/obrona zamku czy innych takich smaczkow. A nie oszukujmy sie - w te 10 osob ktore moze uda sie zebrac świata nie zwojujesz :P. Oczywiscie to nie tyczy sie wszystkich gildii, po prostu są to moje obserwacje :). Juz pomijając ze najwięksi idioci (subiektywnie) są wlasnie z takich gildii jak "smocza kompania", "kompania smierci" itd xD. I to w kazdej grze :D. A czemu idioci? Bo wyzywaja przypadkowych ludzi np healera w dungu ktory ich nie uleczyl na czas (bo w koncu to nie ich wina ze wbiegli do nastepnej sali sami i zdechli zanim reszta teamu wyczyscila poprzednie pomieszczenie) od kretynów (tylko brzydsze slowo) i opisują dość obrazowo co to robili z jego matką i ile razy, a to wszystko po polsku (bo po angielsku za trudno) mimo ze ten gosciu nie zdradzil sie ze jest polakiem (nie ma polskiego nicku, nie pisal nic po polsku ani nic) xD

EDIT: osobiscie szarej strazy nie znam, aczkolwiek polecam wybadac sytuacje przed przywiązywaniem sie do gildii na dluzszy okres/na stałe :)