Nie mogę importować postaci do Mass Effect 2 mimo tego, że jedynka wciąż jest zainstalowana i save'y są zostawione. W jedynce moja postać miała 47 poziom, nie wiem czy to może robić różnice, albo to, że grałem w wersję polską kinową a dwójka jest w pełni po polsku. Zna ktoś rozwiązanie tej zagadki?
Import Postaci do Mass Effect 2
Możliwe że chodzi o wersję regionalną gry. Zazwyczaj jest tak że savy wersji EU nie pasują do wersji US, u ciebie pewnie jest tak samo.
Beznadziejnie, tym bardziej, że ja uratowałem radę, a w tym starcie jej nie ma. No i dziwne z tymi regionami, mass effect 1 miałem z cda, a dwójka jest z polską lokalizacją to chyba obie powinny być eu.
Recznie przerzuc katalogi z postacia z ME1(same charaktery, bez wolnego save)do w katalogu z ME2 w dokumentach. Wtedy dopiero gra widzi import.
Gdzie są te katalogi, bo szukałem i znaleźć nie mogę :/
Gdzie są te katalogi, bo szukałem i znaleźć nie mogę :/
C:\Documents and Settings\ "Nazwa uzytkownika" \Moje dokumenty\BioWare\ Mass Effect 1
przerzuc najlepiej caly save do ME2 ( do katalogu save, w zasadzie sa potrzebne same chary)
Masz tez opcje wyszukaj, nie musisz recznie
No, że to ma być plik Mass Effect to wiem, tylko nie mogę znaleźć w nim save'u żadnego. Jakieś dokładniejsze namiary mogę prosić, bo to co napisałeś sam znajduję.
Dokladniej juz sie nie da...
Char_01-41-3-3-3-16-12-2009-16-44.MassEffectSave
plik w katalogu ME1 z postacia mniej wiecej tak wyglada. I nie szukasz pliku save tylko katalog, a w nim podobne pliki jw
Napisał ci wszystko jak trzeba, save nawet z dwójki się zapisują tak jak te z ME1 na dysku C.
Ok, mam. Dzięki wielkie.
Jakby co to zanim da się w menu ME2 importuj save musisz wejść w konfiguracja z poziomu launchera i wybrać import save. save z ME1 musi być tam gdzie zapisuje go gra i musisz kliknąć kopiuj save. wtedy jak w ME2 klikniesz import save bedziesz tam miał wyświetlone save z ME1. Przy okazji polecam oficialne forum social.bioware.com oczywiście dział Polski
Nie mogę importować postaci do Mass Effect 2 mimo tego, że jedynka wciąż jest zainstalowana i save'y są zostawione. W jedynce moja postać miała 47 poziom, nie wiem czy to może robić różnice, albo to, że grałem w wersję polską kinową a dwójka jest w pełni po polsku. Zna ktoś rozwiązanie tej zagadki?