Indect

Witam serdecznie, mam nadzieję, że nie pozostaniecie obojętni wobec tego, znów nas chcą "wydymać" i chcą tworzyć Państwa Policyjne..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dn8C7nP2hkQ#!

Gość dał super przykład, a czemu by film z groźbami nie miał by mieć konsekwencji? Jedno to wolność słowa, ale żeby groźby były na porządku dziennym? Swoją drogą sporo kłamie, już w 2010 była o tym mowa, ten system nie będzie "śledził" poszczególnych osób, ale wydarzenia, przekazując informacje o nich policji, a ta będzie podejmować decyzje o potrzebie interwencji. Dodatkowo wszystkie dane osobowe są szyfrowane. Zresztą już podczas EURO w Polsce i Ukrainie myśleli, że będą go testować, więc widać w jakim miejscu projekt stoi, ale jeśli tak bardzo się boicie, to Wam jeszcze powiem, że to tylko jeden z kilkudziesięciu projektów bezpieczeństwa UE :D

Moda na sensacje się jakaś zrobiła.

Zobaczymy co czas przyniesie. ACTA też miała nie być groźna i co? Wielkie korporacje i ludzie na wysokich stanowiskach coraz bardziej kombinują.. Czytasz czasem WikiLeaks itp ? Jeśli nie to poczytaj :) pozdrawiam

Ta, tylko że założenia - czyli kamery na ulicach i takie to dosc fajne rozwiazanie, mimo ze troche zabiera nam wolnosc, ale co to za małe poświęcenie, w porównaniu do korzyści, może zapobiec wielu przestępstwom i pomoc w odnalezieniu winnego. Oczywiscie ze bedzie dalo sie sledzić kogoś, ale czy teraz się nie da tego robić? Da się, tylko że tu skala się zwiększy. Dopóki nie będzie kamer w budynkach prywatnych to w ogole mi to nie przeszkadza, a nawet jestem za Takie tam sranie, a co do "skanowania internetu" to jak oni chcą to zrobić? Ja nie wiem, ale to będzie zapewne system ta jak Cree napisał - automatycznie zawiadamiający policjantów o grubszym wykroczeniu badz przestępstwie.

Ja też gdzieś o tym słyszałem wcześniej, coś chyba na BBC...

Kamery na ulicach i te tabliczki przy drodze do miasta "Miasto monitorowane kamerami" nie są dla naszego bezpieczeństwa. To jest atak na nasza wolność, teraz nie ma gdzie się skryć, by nie być w oku kamery. Jak może to wam się to w ogóle podobać?! To jest najzwyklejsza inwigilacja społeczności. Nie mówię tu oczywiście o stronach społecznościowych jak FB, Twitter czy NK, gdzie ludzie piszą i pokazują na zdjęciach jak żyją i co robią.

Wolę być zamordowany w mieście bez kamer, niż w mieście z kamerami.

Ten kto oddaje wolność kosztem bezpieczeństwa nie zasługuje ani na jedno, ani na drugie.

350px-Aufkleber_rund_INDECT_112.jpg

Witam serdecznie, mam nadzieję, że nie pozostaniecie obojętni wobec tego, znów nas chcą "wydymać" i chcą tworzyć Państwa Policyjne..

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=dn8C7nP2hkQ#!