Infinity IEM 2015 vs IEM Challenger 2016

Sama ilość vramu nie wpływa mocno na ilość klatek, ale sprawia że karta jest w stanie wygenerować i przechowywać większą ilość tekstur o wyżej rozdzielczości. Jeżeli w karcie zaczyna brakować ramu to zauważamy w grze ścinkę, gdzie karta szybko podmienia pliki. Nie wpływa to na ciągłość klatek, ale jest denerwująca jeżeli chcemy się cieszyć płynnym obrazem bez nagłych zacięć. No ale nie o tym był temat. Zestawy da się złożyć lepsze, ale też nie można powiedzieć że są całkowicie bezużyteczne. Na pewno dałoby się ugrać coś lepszego, ale przynajmniej tutaj nie mamy badziewnego zasilacza i bezimiennych podzespołów. Ogólnie komputer daje radę. Nie jest to najlepsza możliwa konfiguracja, ale jest ok.

Jak już wcześniej napisałem, drugi komputer ma procesor do podkręcania, do tego szybszy ram i dysk ssd, ale jest też dużo droższy. Oba będą równie dobre jak na siebie, z tym że wątpię żeby i7 była w Twoim wypadku wykorzystana.

960 w kompie w przedziale 3500-4500 zeta? Nigdy w życiu. Żaden z tych zestawów nie jest opłacalny. Tyle w temacie.

ja nie wiem... ty masz jakis problem z soba czy przerstaja cie trudne sprawy w tv?

Typowe teksty gimbusa. Masz coś jeszcze ciekawego do napisania ? Jeśli nie, to wypad do offtopa, może wbijesz 5k post przed świętami.

Oczywiscie ze wiecej vram to podstawa tyle ze w tej grafice to gowno da, fajnie ma dodatkowa pamiec ale to ciagle kastrat. Nawet jezeli gra bedzie uzywac wiecej vramu to roznica i tak bedzie smieszna. 

Masz zerowe pojęcie jak działa vram. Nie masz pojecia, co to stuttering, nie masz pojęcia jak chodzą gry gdy vram jest całkowicie zapchany. Chłopie, jak nie masz o czymś pojęcia, to w ogóle nie pisz. Nowe gry bazują na VRAM, więc 4GB, to podstawa i to nawet w takim kastracie jak GTX 960. Jak myślisz, dlaczego Nvidia wycofała GTX 960 2GB z rynku ?

Pierwsze lepsze porównanie gtx 960 2gb vs 960 4gb w grze która bazuje na vram.

som_1920.png

No rzeczywiście "śmieszna różnica" xD
Zaraz pewnie poleci hejt, że zdjęcie z pclaba hahah :D

jSkladalem teraz kompa i mialem mozliwosc testowania miedzy r9 380 2gb/4gb i r9 380x. wybralem ta ostatnio tylko dlatego bo mialem ja za 1000zl. Oczywiscie sprawa ma sie inaczej przy grafice typu GTX970(jak sam piszesz) ale to inna liga. I po co ten sarkazm do autora ze bierze ten komputer? Zal ci poslady sciska ze izak gral na tej maszynie(  ) czy pogniewales sie ze cie nikt nie slucha?

Nie wiem komu tego kompa składałeś, ale współczuje osobie która tego pcta używa.
Tak, jak pisałem. Odpal sobie streama z izakiem, wbij do offtopa i tam nabijaj bezsensowne posty.

Witam zamierzam kupić komputer i waham się miedzy tymi dwoma IInfinity IEM 2015 , IEM Challenger 2016 . Który z nich ma lepsze parametry ? czy opłaca się w tej cenie tego challengera ? Może odzyskam z 500 zł jak posprzedaje te gierki co są dołączone do niego.

Jeszcze znalazłem tesla i będę miał zniżkę na monitor 200 zł .

Proszę pomóżcie i doradźcie który zestaw wybrać? I nie piszcie ze mam sobie coś złożyć bo to na te same pieniądze wyjdzie tu jest wszystko powygrywane.