@VAMPIRX4
Proponuje poświęcenie jednego punktu Spvp,nigdzie takowego znaleść nie mogłem,coś w stylu:
Chcąc zagrać pvp , jesteś przenoszony do oddzielnej strefy skupionej tylko i wyłącznie na tym trybie,każdy gracz otrzymuje wszystkie umiejętności i traity , amulety (odpowiednik gearu) runy oraz sigile.
Rozgrywka jest skupiona na grze 5v5,celem drużyny jest osiągnięcie pułapu 500 pkt jako pierwsza,chodzi o przejęcie i jak najdłuższe utrzymanie 3 punktów rozmieszczonych na arenie (wykluczając mapę pod deadmatch,dodatkowo mapy posiadają unikatowe mechaniki dla danej areny)
Gra dzieli się na:
Hot-join - miejsce gdzie jesteśmy przenoszeni natychmiastowo , bez kolejki , można swobodnie zmieniać drużynę oraz oglądać grę w spectator mode,posiada ograniczenia dziennie na reward track.Za opuszczenie gry nie spotyka nas żadna kara.
Unranked arena - Różnica polega na tym , że grę rozpoczyna kolejka , w momencie zebrania 10 graczy i potwierdzenia gotowości mecz się rozpoczyna , niemożliwe jest zmienienie drużyny wedle swojej woli jak i oglądanie gry w spectator mode, liczba graczy może się zmieniać, w sytuacji gdzie jedna drużyna ma 2 graczy może dojść nawet do przemieszania drużyn i rozpoczęcia gry na nowo.W trakcie meczu nie da się zmienić ustawień swojej postaci.
Ranked arena - najbardziej kompetetywna odsłona pvp oferowanego przez dedykowane tryby,tu przeważnie można spotkać najlepszych graczy. (niewiem jak teraz,dawniej wymagało to przynajmniej 20 rangi,poprawcie mnie jeśli gdzieś się pomyliłem)
Rangi:
- Rabbit 1-9
- Deer 10-19
- Dolyak 20-29
- Wolf 30-39
- Tiger 40-49
- Bear 50-59
- Shark 60-69
- Phoeniks 70-79
- Dragon 80
Typy buildów:
- Hybrid - osoba skupiona na zadawania odrażeń od power jak i condition,często możliwy support
- Power - skupienie na obrażeniach bezpośrednich
- Condition - skupienie na dot damage (damage over time)
- Supprt/bunker - często ekstremalnie ciężki do ubicia,skupiony na supporcie
Role w Spvp:
- Bunker (mój ukochany) jako bunkier twoją główną rolą jest asystowanie sojusznikom i utrzymywać kontrolę nad punktami,buildy często są skupione na wysokiej liczbie hp,defa,healing power jak i unikach,to wszystko z dodatkiem mocnego supportu
- Roamer - jest to mobilny - skupiony na dps gracz którego celem jest poruszanie się między punktami i wsparcie członków drużyny tam gdzie jest to aktualnie potrzebne
- Far point assaulter - cel : atakowanie home pointu przeciwnika,decapowanie,jak sytuacja i czas pozwolą nawet przejęcie punktu,często używa się do tego thiefów z powodu ich mobilności
- Home point defender - ktoś dzięki komu masz pewność,że nikt nie zajmie tego punktu,często brane są do tego profesje dość tankowne lub mobilne.
Trochę się rozpisałem,ale z taką wiedzą to można grać ![:P]()
Jak gdzieś się pomyliłem to śmiało krytykować i poprawiać