Informacje na temat paru mmo

Witam was serdecznie. Otóż potrzebuje paru informacji w poszczególnych grach, ponieważ nie wiem zbytnio która wybrać a taki temat nie nadaje się w szukam mmo. Prosiłbym o wypowiadanie się osób, które aktualnie grają lub nie dawno zakończyli przygodę z danym MMO.

Zacznijmy może od tytułu Rohan Online :

1) Przede wszystkim na początek ciekawi mnie czy serwery w miarę tętnią życiem, czy może została garstka high lv. Z tego co wyczytałem Rohan jest nastawiony na grind party więc przydało by się do tego parę osób.

2) Jeśli online mamy już ok to jak sprawa wygląda z tym grindem. Coś jak w L2/Dekaron itp.? Dostajemy questy na każdym lv wykonujemy a resztę trzeba dobić na mobach czy może tylko grind? Jeśli mowa jest o grindzie, to jaki on jest? F1-F2 i tak w kółko i żeby zdobyć lv trzeba poświęcić dzień gry?

3)Miło by było jakby już jakaś doświadczona osoba mogła w miarę podać czas potrzebnego expienia na dany lv czyli 1-30 i tak w górę.

4) Jak to jest z klasami? Jakiś balans między nimi czy może opcja typu : ty się nadajesz tylko na PvE a ty na PvP.

Drugim tytułem o jaki chciałem zapytać jest Cabal :

1) W cabalu nie osiągnąłem zbyt wiele wbiłem 89lv. Tak samo jako pkt.1 w Rohanie jaka jest populacja, na którym serwerze obecnie gra najwięcej osób?

2) Również i tutaj ciekawi mnie czas jaki jest potrzebny żeby wbić cap lv z tego co pamiętam 89 wbiłem w jakiś tydzień może trochę dłużej.

Cóż powiedzmy, że póki co to koniec ale mam jeszcze pytanie do tych co grają w Aion'a. Mam problem z downloadem ściąga się do 51% i stoi w miejscu wyczytałem, że wtedy jest instalacja ale nie wiem z jakiego powodu nie chce się zainstalować. Czy ktoś wie jaki może być tego powód?

Z góry dziękuje za odpowiedzi i Pozdrawiam.

Na Rohanie nie ma nikogo z powodów przesadnego IS, jako iż Rohan ma wielu fanów to zrobili prywatny serwer bez IS !

mianowicie chyba Xor Rohan

Jeśli to jest priv to czy są zwiększone rate na nim? Na głównej stronce nie znalazłem żadnych informacji na temat populacji oraz rate.

populacja ogromna, IS nie ma , exp x30 drop x 5

A jak jest z postaciami robiac obojetnie jaka czy na pcozatek jakas konkretna pod farme? Jakis build lub cos?

Dekan pod full str jest bardzo dobry

Także human z tarczą i daggerem full dex bardzo dobry

do pve jak i pvp.

Cookie jak ja czytam to zastanawiam się jaki lvl miałeś. 30?

Zacznijmy od tego: na globalu w miare ludzi jest ale bez dużej kasy się nie wybijesz,

Na Xorze jest duża populacja z czego duża część to indosy, a u nich hacki są na porządku dziennym.

Nie ma IS'a? Nie wiesz nie mów. Jest IS, mniejszy jak na globalu ale daje przewagę.

Human z tarczą i daggerm full dex aka dex guardian - jedna z najgorszych opcji dla newbie jaką mogłeś dać. Nie jest to postać pod farmę, ba ciężko się nią będzie grało bez dobrego daggera, a na takiego troche kasy potrzeba.

Na początek polecam ci wiza psy bądź str savage. Wyfarmisz nimi troche kasy i potem bierz się za postać pod pvp. Na xorze są takie raty, że 90 można w ciągu 1-2 dni wbić.

Zacząłem grać na tym privie i powiem ze moby nie oddaja dmg. 29lv Malee 585 tym Savage full STR. Expie w AC nie wiem czy dobrze :)

Cookie jak ja czytam to zastanawiam się jaki lvl miałeś. 30?Zacznijmy od tego: na globalu w miare ludzi jest ale bez dużej kasy się nie wybijesz,Na Xorze jest duża populacja z czego duża część to indosy, a u nich hacki są na porządku dziennym.Nie ma IS'a? Nie wiesz nie mów. Jest IS, mniejszy jak na globalu ale daje przewagę.Human z tarczą i daggerm full dex aka dex guardian - jedna z najgorszych opcji dla newbie jaką mogłeś dać. Nie jest to postać pod farmę, ba ciężko się nią będzie grało bez dobrego daggera, a na takiego troche kasy potrzeba.Na początek polecam ci wiza psy bądź str savage. Wyfarmisz nimi troche kasy i potem bierz się za postać pod pvp. Na xorze są takie raty, że 90 można w ciągu 1-2 dni wbić.

idiota...dokładnie 99 dekan full dex...Gram nadal , IS nie ma na Xorze...

oraz 91 dex guardian... Więc wiem co robie...PS. mam w depozycie daggera na 99lvl (ten złoty) zbity z 99 do 1lvl'a czyli możesz go nałożyć na 1 lvl'u

ps...Nie ma wiza....w Rohanie...Więc "jak nie wiesz nie mów"

jest warlock....ps...Hhahahahhaha ?!?!?!

na xorze w 2dni 90 ?! idiota idiota i jeszcze raz...IDIOOOOOOOOTA ! 90 bije się w co najmniej tydzień.

Cookie dasz mi na priv swoj nick ? Bedzie mi latwiej pytac sie o rozne rzeczy :)

Poki co mam 40lv i tak jak w r1 i ac exp leci taki sam czyli 3% za mobka tylko ze w ac szybciej bije. Jakeis propozycje? Smigam z polearmem, ktory ma 274 dmg i jakos w miare ladnie kosze.

idiota...dokładnie 99 dekan full dex...Gram nadal , IS nie ma na Xorze...oraz 91 dex guardian... Więc wiem co robie...PS. mam w depozycie daggera na 99lvl (ten złoty) zbity z 99 do 1lvl'a czyli możesz go nałożyć na 1 lvl'ups...Nie ma wiza....w Rohanie...Więc "jak nie wiesz nie mów"jest warlock....ps...Hhahahahhaha ?!?!?!na xorze w 2dni 90 ?! idiota idiota i jeszcze raz...IDIOOOOOOOOTA ! 90 bije się w co najmniej tydzień.

Haters gonna hate.

Warnik może za wyzywanie innego użytkownika ??

Jak już piszesz PS to się to pisze jeden raz, bez kropki.

Co do tematu, na globcu gra dosyć dużo ludzi tyle, że na high lvl.

@Edit a co do cabala to teraz łatwiej o kase i lvl.Ja grając wbiłem 65 lvl w 2 dni grania.

Na xorze jak już kolega wcześniej pisał jest IS.

Tak jak pisał brejdak, wizz psy albo str savage to jedna z najlepszych opcji na początek (wizz od 50+ jest prawie niezbędny w pt a co do savage to jak jest slot bo nie ma tego czegoś tzn buffów, które bardzo pomagają a wizz ma psy shield ipt.) Faktem jest, iż dex guardian jest mocną postacią pod PvP, ale strasznie drogą, więc na początek to kiepska opcja.

@cookie

Nie rozumiem tego zdania:

ps...Nie ma wiza....w Rohanie...Więc "jak nie wiesz nie mów"jest warlock....ps...Hhahahahhaha ?!?!?!

przecież jest wizzard? tak samo jak i warlock

jest ale na 50lvlu...

Mam pytanie czy taki dagger jak ty mowisz z 99lv i mozna go uzywac na 1lv moze byc drogi?

Rozumiem ze dostawanie po te 3% to juz opcja standard. Gdybym nie biltych mobow jeszcze tak dlugo to by bylo niezle heh.

Witam was serdecznie. Otóż potrzebuje paru informacji w poszczególnych grach, ponieważ nie wiem zbytnio która wybrać a taki temat nie nadaje się w szukam mmo. Prosiłbym o wypowiadanie się osób, które aktualnie grają lub nie dawno zakończyli przygodę z danym MMO.

Zacznijmy może od tytułu Rohan Online :

1) Przede wszystkim na początek ciekawi mnie czy serwery w miarę tętnią życiem, czy może została garstka high lv. Z tego co wyczytałem Rohan jest nastawiony na grind party więc przydało by się do tego parę osób.

2) Jeśli online mamy już ok to jak sprawa wygląda z tym grindem. Coś jak w L2/Dekaron itp.? Dostajemy questy na każdym lv wykonujemy a resztę trzeba dobić na mobach czy może tylko grind? Jeśli mowa jest o grindzie, to jaki on jest? F1-F2 i tak w kółko i żeby zdobyć lv trzeba poświęcić dzień gry?

3)Miło by było jakby już jakaś doświadczona osoba mogła w miarę podać czas potrzebnego expienia na dany lv czyli 1-30 i tak w górę.

4) Jak to jest z klasami? Jakiś balans między nimi czy może opcja typu : ty się nadajesz tylko na PvE a ty na PvP.

Drugim tytułem o jaki chciałem zapytać jest Cabal :

1) W cabalu nie osiągnąłem zbyt wiele wbiłem 89lv. Tak samo jako pkt.1 w Rohanie jaka jest populacja, na którym serwerze obecnie gra najwięcej osób?

2) Również i tutaj ciekawi mnie czas jaki jest potrzebny żeby wbić cap lv z tego co pamiętam 89 wbiłem w jakiś tydzień może trochę dłużej.

Cóż powiedzmy, że póki co to koniec ale mam jeszcze pytanie do tych co grają w Aion'a. Mam problem z downloadem ściąga się do 51% i stoi w miejscu wyczytałem, że wtedy jest instalacja ale nie wiem z jakiego powodu nie chce się zainstalować. Czy ktoś wie jaki może być tego powód?

Z góry dziękuje za odpowiedzi i Pozdrawiam.