Gra ktoś z was w Ingressa?
Jest to gra na smartfona (Android lub iOS) z rozszerzoną rzeczywistością. Gra rozgrywa się w realnym świecie, trzeba wyjść z domu i przejmować porrtale przeciwnej frakcji. Więcej o grze: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ingress_%28gra%29
Gdyby ktoś chciał, mogę przesłać zaproszenie priv.
Ingress - gra która zmusza do wyjścia z domu
jak dobrze rozumiem z opisu to chodze z telefonem i zaliczam wirtualne checkpointy w realnym swiecie?? ZAJE.. ale nie na mojego smartphone'a jeszcze
Tak, ale nie tylko zaliczasz, tylko walczysz o nie z przeciwną frakcją
Testowalem to kiedys. Swietna sprawa, lecz jest jedno "ale". Mieszkajac na wsi do najbzliszego punktu mam 15km^^
Buszok mam to samo :/
W ogóle to jest bardziej popularne za granicą... W mieście jeszcze można grać, ale nie będę specjalnie jeździł do miasta, żeby pograć, a na wsi nie mam nic.
Jeden punkt bodajże mam jakieś 5km od domu jak kiedyś patrzyłem, a inne to już ponad 20 nawet.
A ja sam zająłem pół mojego miasta, ale powiem wam, że u mnie zaistniała dziwna sytuacja. W ciągu jednego dnia wbiłem 74k pkt (3/4 miasta przejąłem) i dostałem maila, że prawdopodobnie używam nielegalnego oprogramowania i cofną mi zdobyte pkt, trochę lipa, teraz muszę odbić pół miasta mając 1 lvl..
ja przeczytawszy sam temat " ingress-gra-ktora-zmusza-do-wyjscia-z-domu/ " zrozumiałem że jest tak wkurzająca , jak 99 problems =.=
Ale po dokładnym zapozanu się z tematem myślę ż może być fajna, spróbuje
ja przeczytawszy sam temat " ingress-gra-ktora-zmusza-do-wyjscia-z-domu/ " zrozumiałem że jest tak wkurzająca , jak 99 problems =.= Ale po dokładnym zapozanu się z tematem myślę ż może być fajna, spróbuje
Nie no, gierka serio fajna i nawet masz licznik ile kilometrów przeszedłeś (nie liczą się kilometry przejechane). Ja dzięki tej grze dziennie chodziłem 10-15km, ale zacząłem biegać i sobie odpuściłem.
//Gracie jako blue czy green?
Poproszę wersje na WP.
Ciekawe
Trochę mi się to kojarzy z książką "Demon" Suareza, nie wiem ,czy ktoś czytał...
Z tym, że tam to było posunięta o wiele dalej
Tutaj w sumie odrobinę nudne może być... Właściwie chodzi tylko o przejmowanie tych punktów chyba, nie?
No głównie chodzi o przejęcie punktu i bronienie go jak najdłużej. W grze masz wiele odznak, broni itp. Jeżeli uzyskasz Key Portal, możesz swoje punkty ze sobą łączyć, za co dostajesz dodatkowe pkt doświadczenia. Po przejęciu punktu stawiasz na nim turrety, wieżyczki obronne itp. Gdy ktoś zacznie bić Twój punkt, jeżeli jesteś niedaleko, możesz go bronić za pomocą recharge'owania danych wieżyczek itp. Każdą wieżyczkę, swoją jak i wroga możesz hackować, aby uzyskać items (np: broń, turrety, key portale itp.) Sporo tego tam jest, choć naprawdę trzeba lubić takie gry
//Nie wiem jak to u was wygląda, ale Zabrze jak i okolice za czasów jak ja grałem były całe niebieski, więc wybrałem zieloną frakcję. O wiele więcej zabawy, jak wokół masz samych wrogów.
Widzialem cos podobnego tylko z jakimis diamentami itd. Malo sie nie pojsralem ze smiechu jak widzialem gimbow z tabletami na deptaku krzyczacych "Piotrek wykop ten diament bo zaraz policja nas zawinie"
mieszkam w niewielkim mieście ale znalazłem 5 osób z mojego miasta którzy wprowadzaja mnie do gry razem przejmujemy portale itp dobra sprawa
No całkiem ciekawa sprawa
Ale niestety właśnie w mieście... Jak mieszka się na wsi, to raczej nie ma z tym zabawy
Zawsze możesz zakładać własne portale, tylko czeka się dosyć długo na rozpatrzenie wniosku (mają tysiące takich zgłoszeń).
Gra ktoś z was w Ingressa?
Jest to gra na smartfona (Android lub iOS) z rozszerzoną rzeczywistością. Gra rozgrywa się w realnym świecie, trzeba wyjść z domu i przejmować porrtale przeciwnej frakcji. Więcej o grze: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ingress_%28gra%29
Gdyby ktoś chciał, mogę przesłać zaproszenie priv.