Insert sim card

Witam,mam problem z karta sim około tygodnia temu karta nagle przestała działać ciągle wyskakiwał komunikat "Insert sim card" myślę sobie pewnie coś z telefonem no nic poszedłem do kolegi,kolega wkłada kartę a tu nadal to samo następny kolega wkłada kartę i nadal wyskakuje ten komunikat.Dziś włączam telefon patrze a tu komunikat "podaj pin" byłem zaskoczony no ale nic telefon pochodził 10 minut patrze a tu znów ten błąd.Wydaję mi się że karta jest zabrudzona może zna ktoś dobry sposób aby ją czymś przeczyścić ?

To nie karta jest zabrudzona tylko miejsce w które ją wkładasz weź wykałaczkę odrobinę jakiegoś materiału (tylko żeby się ten materiał nie strzępił) i spirytus salicylowy i przeczyść. miałem kiedyś ten sam problem w ericksonie k550 po wyczyszczeniu już nie miałem tego problemu.

Ta, sloty na karty sim jego dwudziestu kolegów też są brudne.

patchek ile masz lat? 10? czytania ze zrozumieniem uczyli juz chyba w przedszkolu o ile pamietam wiec nawet nie tyle, trolu wyraznie napisane jest ze koledzy wkladali karte do jego tel czyli jego slot jest zabrudzony.

death, chill... Się nie mądrz, bo właśnie z niczego nie wynika jasno, że koledzy wkładali kartę do jego telefonu. Mozna zrozumieć, że było tak jak uważa patchek i tak jak Ty, więc wyluzuj i nie obrażaj innych.

A co do tematu to spróbuj przeczyścić (slot i kartę), tak jak napisał Laruk (tylko ostrożnie), a jeśli to nie pomoże to chyba trza będzie iść z telefonem do ewentualnej naprawy/wymiany, jeśli to możliwe lub kupić nową kartę.

@down Wiesz, mi to nie wskazuje na nic. Mogli zarówno wkładać jego kartę do swoich telefonów, albo swoje karty do jego.

"myślę sobie pewnie coś z telefonem no nic poszedłem do kolegi,kolega wkłada kartę a tu nadal to samo następny kolega wkłada kartę" dla mnie to wyraznie pokazuje ze koledzy wkladali karte do jego telefonu ale mniejsza o to.

Jesli masz karte "zatrzaskiwana", a nie wsuwana. to jeden maly papierek moze pomoc.Albo na karte, pod zatrzask, albo na baterie pod obudowe.

Witam,mam problem z karta sim około tygodnia temu karta nagle przestała działać ciągle wyskakiwał komunikat "Insert sim card" myślę sobie pewnie coś z telefonem no nic poszedłem do kolegi,kolega wkłada kartę a tu nadal to samo następny kolega wkłada kartę i nadal wyskakuje ten komunikat.Dziś włączam telefon patrze a tu komunikat "podaj pin" byłem zaskoczony no ale nic telefon pochodził 10 minut patrze a tu znów ten błąd.Wydaję mi się że karta jest zabrudzona może zna ktoś dobry sposób aby ją czymś przeczyścić ?