1. Luźna Opinia
Ogólnie co mogę powiedzieć o grze. Jako 3 gracz na serwerze EU wbiłem lv 40, byłem na batlegroundach oraz wszystkich instancjach na różnych poziomach trudności, więc posiadam już nie małą wiedzę na temat gry. Moja opinia nie jest wyciągnięta jak co niektórych tutaj po 1h gry. Pamiętajmy że każdy ma inne gusta, co może powodować że jednemu ta gra przypadnie a innemu nie.
Gra się przyjemnie, lvlowanie głównie składa się tylko z robienia Questów oraz dungów.
Na 40 lv, odblokowuje nam się system "Paragon" , czyli możemy wbijać poziomy dalej aż do 1000 lv. Wraz z każdym lv paragon można dodać sobie kolejne statystyki do swojej postaci. Nazwa "Paragon" to tylko moja nazwa faktycznie nazywa się to inaczej, jednak wszyscy na to mówi paragon bo w Diablo 3 tak się to nazywa.
O ile na początku dungi nie są trudne to już te na 40 poziomie potrafią dać w kość na zwykłym poziomie a co dopiero hero czy legend.
Areny, PvP i Batlegroundy wymagają naprawdę myślenia, ponieważ nie można używać potów na MP/HP. Każdy skill musi być przemyślany, bo skończy Ci się mana i jesteś w tyłku wtedy. Klasy są zbalansowane, nie ma klasy OP. Zrobiliśmy setki Dueli na 40 lv i każdy z każdym może wygrać, liczą się umiejętności, celność oraz technika.
Jedyną moją uwagę na złe jaką zauważyłem to ten cash shop. Wiem że dali info że to zmienią, ale wiele ludzi zobaczywszy cash shop, zrezygnowało z testowania dalej tytułu. Powinni od razu na początku ustawić Cash Shop na taki jaki ma być.
Zauważyłem że ta gra na CBT została zdominowana przez Polaków , mamy 5 aktywnych gildii w Novie jest aktualnie 45 graczy aktywnych.
Mamy już 18 postaci z 40 poziomem wbitym i teraz chodzimy na Dungi, PvP itd.
Jeśli ktoś się zastanawia nad testowaniem gry, to mogę polecić grę jako zabijacz czasu. Nie ma stresu, pomału wszystko można samemu zrobić. PvP daje frajdę, instancje są wymagające a serwery stabilne.
2. Klient Gry
Gra jest strasznie źle przetłumaczona, wiele statystyk, questów oraz przedmiotów są tak źle przetłumaczone że tak naprawdę nie wiadomo do czego co jest, lub co zrobić. Ten problem na początku się nie pojawia, ale już na 40 lv jest nie mały kłopot.
Po 30 lv jest masa dialogów po koreańsku, głównie są to Questy.
Na minus tutaj trzeba dodać rak gameguarda. Mam nadzieję że go dodadzą niedługo.
3. Podsumowanie
Gra wygląda dobrze oraz posiada potencjał na bardzo dobry tytuł. Ważne aby poprawić jak najszybciej cash shop i zaprezentować finalny produkt. Jeśli firma która wydaję grę, nie zniszczy tej gry cash shopem, możecie mi wierzyć albo nie, ale ta gra będzie naprawdę bardzo dobra. Tak jak już pisałem wyżej, nie każdemu może ta gra przepaść do gustu, jednak moim zdaniem naprawdę warto spróbować.
Na uwagę warto zwrócić też tutaj na wydawcę. Szybko uporali się z problemy, błędami oraz bugami które występowały na początku CBT. Wiać prowadzą to ogarnięci ludzie, czas pokaże.