Instalacja gry Skyrim na steam.. Problem

Witam.

Próbuje zainstalować grę skyrim z płyty na steam. Mam 2 płyty wsadzam pierwsza i zaczyna się instalacja lecz po zainstalowaniu 1 płyty steam kończy instalacje i nie prosi o 2 tylko zaczyna ściągać ponad 8 GB... Jednak jak tylko kupiłem grę (Ponad rok temu) to instalowało się z 2 płyt i pobierało jakoś 1 do 2 GB. W czym leży problem czemu steam nie prosi o 2 płytę ? Szukałem w google próbowałem trochę ale nic :/ Jeśli znajdziecie coś w google to podajcie może akurat nie próbowałem.

Zacznijmy od największego kłopotu. Czemu zwyczajnie ich nie pobierzesz? Masz najgorszą możliwą usługę w swoim mieście, czy jak? Rok 2014 a ludzie mają problem z pobraniem plików, paranoja. Jeżeli Steam nie chce drugiej płyty - to po prostu go nie zmusisz i raczej innej opcji nie ma, jak jednak ściągnąć. Zresztą, ta wersja z płyty jest sprzed wojny, więc nie byłbym zdziwiony gdyby te 8gb nie byłoby jednym wielkim patchem.

Zacznijmy od największego kłopotu. Czemu zwyczajnie ich nie pobierzesz? Masz najgorszą możliwą usługę w swoim mieście, czy jak? Rok 2014 a ludzie mają problem z pobraniem plików, paranoja. Jeżeli Steam nie chce drugiej płyty - to po prostu go nie zmusisz i raczej innej opcji nie ma, jak jednak ściągnąć. Zresztą, ta wersja z płyty jest sprzed wojny, więc nie byłbym zdziwiony gdyby te 8gb nie byłoby jednym wielkim patchem.

Ale ja pamiętam jak instalowałem wcześniej i w połowie instalacji chciało 2 płytę.. Tak te pobieranie 8GB to dla mnie problem ponieważ pobiera mi z prędkością 120kb/s.. Mieszkam na wiosce w Niemczech i dopiero za jakieś pol miecha się wyprowadzam i bd miał lepszego. Chciałbym mieć co robić do tego czasu.

Gdybyś zostawił kompa na noc, to o godzinie o której piszę miałbyś pewnie już z połowę pobraną.

Można ci pomóc (nie wiem czy wszystko wypali), tylko trzeba trochę pokombinować. Na twoim miejscu zainstalowałbym pierwszą płytę, a kiedy byłby moment gdzie kiedyś zmieniałeś płytę na "disc 2", włączyłbym pauzę w instalacji i podmienił płyty. Jest duża szansa że Steam "zaskoczy" i znajdzie brakujące pliki na płycie a nie w internecie. Taka jest przynajmniej teoria i jest tylko jeden sposób aby to sprawdzić. ;)

Jest jeszcze jedna opcja która mogłaby wypalić (ale oczywiście też nie sprawdzałem) - instalacja w trybie offline. Po prostu odłącz kabel sieciowy/wifi i zacznij instalacje obu płyt. Steam byłby zmuszony poprosić o drugą płytkę w celu zakończenia instalacji (gdyby nie poprosił, to widocznie cała gra znajdowałaby się na pierwszej płytce i po części rozwiązało by problem).

Jakby co to pisz, postaramy się jakoś pomóc.

W nocy pewnie transfer Ci wzrosnie, wiec jak zostawisz na jeden dzien to bedziesz mia lco robic do czasu wyprowadzki =)

Gdybyś zostawił kompa na noc, to o godzinie o której piszę miałbyś pewnie już z połowę pobraną. Można ci pomóc (nie wiem czy wszystko wypali), tylko trzeba trochę pokombinować. Na twoim miejscu zainstalowałbym pierwszą płytę, a kiedy byłby moment gdzie kiedyś zmieniałeś płytę na "disc 2", włączyłbym pauzę w instalacji i podmienił płyty. Jest duża szansa że Steam "zaskoczy" i znajdzie brakujące pliki na płycie a nie w internecie. Taka jest przynajmniej teoria i jest tylko jeden sposób aby to sprawdzić. Jest jeszcze jedna opcja która mogłaby wypalić (ale oczywiście też nie sprawdzałem) - instalacja w trybie offline. Po prostu odłącz kabel sieciowy/wifi i zacznij instalacje obu płyt. Steam byłby zmuszony poprosić o drugą płytkę w celu zakończenia instalacji (gdyby nie poprosił, to widocznie cała gra znajdowałaby się na pierwszej płytce i po części rozwiązało by problem).Jakby co to pisz, postaramy się jakoś pomóc.

Jak wyciągnę tylko płytę to instalacja się zatrzymuje i prosi 1 płytę wsadzić.. jak wsadzam 2 to nic się nie dzieje. A co do 2 to w trybie offline nie można instalować gier :/

Widocznie dane na płycie są już outdated i Steam zamiast instalować outdated pliki, pobiera ich najnowszą wersję z sieci.

Tak te pobieranie 8GB to dla mnie problem ponieważ pobiera mi z prędkością 120kb/s.

Srsly? Mamy rok 2014 a nie 2004...

Wielcy kur... panicze się znalezli ... Co z tego , że jest 2014 rok ?? Może Wy i sobie możecie zostawić kompa na całe noce bo nie płacicie za prąd . rodzice płacą to wyjebka racja .

A co do problemu to znalazłem coś takiego : http://forum.cdaction.pl/index.php?showtopic=215135 Jeśli to nie pomoże to będziemy dalej coś kminić ;d

Wielcy kur... panicze się znalezli ... Co z tego , że jest 2014 rok ?? Może Wy i sobie możecie zostawić kompa na całe noce bo nie płacicie za prąd . rodzice płacą to wyjebka racja .A co do problemu to znalazłem coś takiego : http://forum.cdaction.pl/index.php?showtopic=215135 Jeśli to nie pomoże to będziemy dalej coś kminić ;d

Próbowałem już tego. Tylko chodzi o to ze ja pierwsza płytę bez problemu instaluje zaczyna się instalacja z płyty i jest ok, ale nie prosi o 2 płytę w połowie tylko odrazu kończy instalacje i chce pobierać 8GB... A jak instalowałem wcześniej prosiło o ta 2 płytę..

Witam.

Próbuje zainstalować grę skyrim z płyty na steam. Mam 2 płyty wsadzam pierwsza i zaczyna się instalacja lecz po zainstalowaniu 1 płyty steam kończy instalacje i nie prosi o 2 tylko zaczyna ściągać ponad 8 GB... Jednak jak tylko kupiłem grę (Ponad rok temu) to instalowało się z 2 płyt i pobierało jakoś 1 do 2 GB. W czym leży problem czemu steam nie prosi o 2 płytę ? Szukałem w google próbowałem trochę ale nic :/ Jeśli znajdziecie coś w google to podajcie może akurat nie próbowałem.