Insurgency vs Arma II

Witam wszystkich dawno nie grałem w żadnego fps'a i chciałbym zacząć w coś grać. Z gier w które grałem to BF3 i COD4. Także nie interesują mnie w ogóle te wszystkie futurystyczne tytuły, szybka rozgrywka itd. Wolę gry w których trzeba pomyśleć, odczekać na swój ruch itd. Moją uwagę przykuły takie tytuły jak: Insurgency i Arma II, albo Arma III. Chciałbym żeby ktoś kto grał w te tytuły. Opowiedział mi o nich trochę. Interesuję mnie przede wszystkim, populacja na oficjalnych serwerach, stopień trudności, tryby gry, i "wielkość i różnorodność arsenału" Z góry dziękuję za pomoc.

Grałem w oba tytuły(Arma II i Insurgency). W armie masz dostęp do pojazdów, w insurgency nie. W armę grałem dawno temu więc nie wiem jak wygląda populacja w grze. Musisz sprawdzić na gametracker. Poza tym grałem w nią mało. W insurgency gra tyle osób, że zawsze jakiś serwer znajdziesz. Nie są to duże ilości, ale zawsze ktoś gra. W insurgency podobało mi się to, że był podobny do cs'a w kwestii map, braku pojazdów itp. Gra jest trudna. Często o twoim losie decyduje jeden, dwa strzały. Jeśli chodzi o arsenał to nie ma dużej ilości broni, ale można je modyfikować, np. kolimatory, lunety, laser, latarka itp. Gra podoba mi się, ale nie ma w niej "tego czegoś" co sprawiłoby, że grałbym w nią dużo więcej. Dla mnie to gra dobra na kilkanaście godzin. Wiadomo, że w tym czasie nawet nie zdążysz wyrobić skilla, ale to jest to co np. BF. Tam odblokowujesz bronie, gadżety itp. Tutaj masz wszystko na gotowe.

W Armie dzieki pojazdom i gigantycznej mapie rozgrywka jest inna niż w Insurgency. Jeśli o Armę to polecam coop

Czekając na odpowiedzi, w między czasie kupiłem Arma 2 na Steam'ie i moje zdziwienie było ogromne kiedy lista serwerów była pusta. Podobno większość serwerów została przeniesiona do Arma 3 podobno GameSpy w ogóle już nie obsługuję serwerów czy coś w ten deseń. Nie wiem, ale jak to możliwe żeby dawać grę nawet za te 9,99$ która jest nastawiona na multi i nie ma możliwości zagrania w ten tryb? Ogólnie zawiodłem się na platformie Steam mój pierwszy zakup i od razu kupiłem tytuł który jest niegrywalny.

@Edit

Popełniłem błąd kupując samą podstawkę.Wolę dołożyć i kupić inną grę fps.

@Edit

Dodam jeszcze, że szukam gry nastawionej na multi :)

W przypadku steam możesz gre zwrócić w przeciągu pierwszych godzin, wystarczy że tam coś zrobisz, nie pamiętam co. Więc jeżeli kupiłeś niedawno, to jest jeszcze szansa żeby odzyskać pieniądze. Jeżeli chodzi o armę - 3 ma już swoje lata, więc naturalnie starsza część powoli wymiera. Jedyne w co jeszcze chyba można w miarę pograć to jest mod DayZ który można dociągnąć do army, ale tam też zabawa jest taka sobie

Temat zombie w ogóle mnie nie interesuję, szukam fps'a z wyżej wymienionymi cechami nastawionego na multi.

http://www.gametracker.com/search/arma2/?

Jednak ktoś tam pogrywa...

No ale to są prywatne serwery tak?

Witam wszystkich dawno nie grałem w żadnego fps'a i chciałbym zacząć w coś grać. Z gier w które grałem to BF3 i COD4. Także nie interesują mnie w ogóle te wszystkie futurystyczne tytuły, szybka rozgrywka itd. Wolę gry w których trzeba pomyśleć, odczekać na swój ruch itd. Moją uwagę przykuły takie tytuły jak: Insurgency i Arma II, albo Arma III. Chciałbym żeby ktoś kto grał w te tytuły. Opowiedział mi o nich trochę. Interesuję mnie przede wszystkim, populacja na oficjalnych serwerach, stopień trudności, tryby gry, i "wielkość i różnorodność arsenału" Z góry dziękuję za pomoc.