Witam.
Posiadam internet radiowy podlaczony przez router i od jutra nie będę go miał. Czy jest taka mozliwosc zeby podlaczyc internet bezposrednio do kompa?
Nie wiem czy potrzebujecie jakichs informacji dodatkowych wiec jak cos to piszcie:)

Witam.
Posiadam internet radiowy podlaczony przez router i od jutra nie będę go miał. Czy jest taka mozliwosc zeby podlaczyc internet bezposrednio do kompa?
Nie wiem czy potrzebujecie jakichs informacji dodatkowych wiec jak cos to piszcie:)
Niestety nie.
Na internecie nie możliwe jest stworzenia takiego połączenia ponieważ jest nawiązywane na zasadzie połączenia telefonicznego, tzn klikasz w aplikacje dostępową i łączysz się jeżeli chcesz korzystać [Chyba że masz router, chociaż ten i tak jest podpięty do tzw gatewayu] Jedynym możliwym podłączeniem internetowym stacjonarnym jest posiadanie specjalnego gniazdka [8 żyłowe RJ-45 bezpośrednio z gniazdka] oraz statycznego [stałego] adresu IP i wprowadzenie go w ustawieniach karty sieciowej
Bez urzadzenia sluzacego jako acces point, nie masz mozliwosci odbioru internetu z radiowki, chyba ze antena sluzy za acces point (np cos takiego-patrz obrazek), a router sluzy tylko do rozprowadzenia wifi, kabli po domu, to wtedy internet powinien dzialac po podlaczeniu kabla bezposrednio do komputera.
Witam.