Internet do ps3

Witam mam zamiar kupic ps3 i odrazu nachodzi myśl - podłączyć internet.

Internet mam w sieci osiedlowej kabel wije się przez całą klatę od skrzynki (tzw. modem)

Czy jest osoba na forum która mi to jasno i zrozumiale wytłumaczy - chodzi o to co trzeba mieć - switch czy router, jaki kabel, konfiguracja etc. lub ewentualne linki do sprawdzonych poradników

Dodam że mam switcha TP-LINK model no. TL-SF1005D Głowny kabel od neta jest podczepiony do głownego wejścia w tym switchu i dwa inne kable od niego idą do jednego pc (lepszego) i do drugiego (słabszego) i wszystko po pierwszym podłączeniu działa tip top.

Czy na podobnej zasadzie mogę podpiąć internet do ps3 tak jak do drugiego komutera?

Kabel Ethernet do PS3 podłączasz, szybka konfiguracja i działa. Poza tym PS3 ma wbudowaną antenę Wi-Fi, więc jeśli masz możliwość to również możesz.

Nie mam Wifi ani routera...Czytalem wstępnie na necie i czasem piszą ze TYLKO ROUTER - ale ja nie mam zamiaru wydawać kasy switch musi wystarczyc lub USB który jest dołączony do zestawu ps3

Ozonek mój główny kabel od neta jest podlaczony do switcha i od switcha mam dwa inne i te dwa idą od swticha do kazdego z kompów (jeden ma 20metrów bo słabszy komp jest 2 pokoje dalej) a ten lepszy tylko metr bo switch stoi obok.

Czy będe musial kupować 3 kabel zeby pociągnąc do ps3 (tak jak w przypadku obu komputerów) bo telewizor stoi pokój dalej

Kabla nie musisz kupować. Można zrobić samemu. Mi ojciec zrobił i jest git. Wejście do PS3 jest identyczne jak do modemu internetowego. Nie wiem jak z tym switchem jest.

Jest takie same jak do pc i zapewne takie same jak do ps3

Tak ja sam przekładałem kable z PC do ps3 zanim routera nie kupiłem automatyczna konfiguracja działa bez problemu

Ja mam switcha i internet w ps3 działał normalnie

Witam mam zamiar kupic ps3 i odrazu nachodzi myśl - podłączyć internet.

Internet mam w sieci osiedlowej kabel wije się przez całą klatę od skrzynki (tzw. modem)

Czy jest osoba na forum która mi to jasno i zrozumiale wytłumaczy - chodzi o to co trzeba mieć - switch czy router, jaki kabel, konfiguracja etc. lub ewentualne linki do sprawdzonych poradników

Dodam że mam switcha TP-LINK model no. TL-SF1005D Głowny kabel od neta jest podczepiony do głownego wejścia w tym switchu i dwa inne kable od niego idą do jednego pc (lepszego) i do drugiego (słabszego) i wszystko po pierwszym podłączeniu działa tip top.

Czy na podobnej zasadzie mogę podpiąć internet do ps3 tak jak do drugiego komutera?