Witam serdecznie.
Mam spore lagi w Blade & Soul (150-230)testowałem wszystko pingzapper/wtfast. Postanowiłem na koncu sprawdzic czy mój internet nie gubi pakietów. Ściągnołem pingplotter i wyszło mi takie coś. Dodam, że mam internet idu odu 200 od plusa LTE. Na pingowaniu onetu mam 33-50max ping ale czasami skacze bardzo w górę. Zupełnie nie znam się na tym i prosiłbym o wytłumaczenie czy mogę coś zrobić w tym kierunku i naprawić te gubienie pakietów? Drugi to test pingu NC Softu
Internet i tracenie pakietów, nie rozumiem
Aktualnie ile komputerów jest podłączonych do neta ? Na pewno grasz na EU serwerze ?.
LTE ? Nie jestem specem, ale to brzmi jak internet bezprzewodowy. Natomiast jak się mylę i grasz po kablu - dzwoń do plusa i wyjaśnij im problem.
Aktualnie ile komputerów jest podłączonych do neta ? Na pewno grasz na EU serwerze ?.
Tylko mój jest podłączony kablem bezpośrednio do routera. Tak wiem że to radiowka ale myślałem że może mieć lepsze osiągi. Gram napewno na EU serwerze rozumiem że może to być też wina serwera.
To jest LTE. Siła łączą, zasięg i inne takie zaleza od wieku czynników - ile osób korzysta z sieci w pobliżu, od pogody (teraz jest zima wiec działa słabiej) etc.
Nie jesteś w stanie zrobić nic za bardzo. Możesz spróbować przenieść ruter w inne miejsce, skierować antenki w inne okno czy cos, może tam akurat będzie bliżej nadajnik i będzie śmigało lepiej. Dzwoniąc za duzo nie osiągniesz
Jedyne co możesz zrobić to: zlokalizować wszelkie nadajniki w twoim okolicy z której plus korzysta. kupić antenę. postawić ją na dachu i kablem połączyć z routerem. Nakierować na najsilniejszy nadajnik względnie blisko (im lepszy współczynnik mocy nadajnika do odległości do twojego domu tym lepiej) i módl się by to pomogło.
WTFastow, Battlepingow, czy RTL próbowałeś używać?
Kupiłem wczoraj wtfast Premium. Problem jest taki ze za wiele to nie dało ale osobiście nie znam się na tym programie. W grze pokazuje mi ping 120-190 nie za wiele pomogło, w wtfast pokazuje mi inne pingi i nie wiem w co mam wierzyć. Idu odu 200 zbiera falę dookoła i mam go na dachu. Odbiornik mam 650m od siebie. Jestem na 1800hz wtedy mi skacze z 4 do 5 kresek a na 800 mam 3 kreski.
Odbiornik masz 650m od siebie... spoko, ale pamietaj ze nie tylko ty korzystasz z tego odbiornika. Każda osoba blisko tego odbiornika korzysta wlasnie z niego. Nic z tym nie zrobisz, takie sa uroki internetu radiowego. Dodatkowym czynnikiem jest pogoda wiatr, deszcz, snieg itp.
Rozumiem że nie tylko ja kozystam byłem ciekaw tylko tego gubienia pakietów.
a nie zauważyłeś czy zaczęło się to dziać po tym jak pogoda się zmieniła? Ja siedziałem 2 lata na radiu podczas studiów. Kiedy zaczynalo ostro lać, albo sypac śniegiem czy tez mocno wiać granie na multi stawało się nieprzyjemne. Natomiast latem zazwyczaj nie miałem żadnych problemów
Taki ping jak naprzyklad w World of Tank czy wlasnie B&S mam od początku tego internetu :/
Mam dokładnie tak samo jak ty LTE od Plusa, tylko mój pc jest pod kablem lecz z routera korzystają 2-3 osoby.
Mam jakiś 1km do nadajnika w godzinach 13-20/23 nie da się grać w BnS bo też pykam i wtedy jest ping w granicy 140-200ms serwer Greenhollow (internet w godz. szczytu jest w granicy 2-5Mb/s, gdzie w nocy dobija mi do ~50Mb/s co oczywiście jest zależne z używaniem przez wiele osób tego samego nadajnika ...)
Wrócę z zagranicy i od razu zmieniam na UPC bo akurat wtedy kończy się umowa.
Tobie też polecam zmienić neta :/
@tigerforce pytałem się osób w crimson i pisali ze 100-200ping to normalka xd
U mnie najwiekszy problem to taki, że WTFast za bardzo mi nie pomógł. Kupiłem wersje premium i używam serwera Warsaw, Poland gdyż tam pokazuje mi ping 41. Jednak w grze dalej mam ping 120-200 i nie wiem zbytnio co w tym wypadku robić gdy nie działa nawet taki program ( lub źle cos ustawiam).
Witam serdecznie.
Mam spore lagi w Blade & Soul (150-230)testowałem wszystko pingzapper/wtfast. Postanowiłem na koncu sprawdzic czy mój internet nie gubi pakietów. Ściągnołem pingplotter i wyszło mi takie coś. Dodam, że mam internet idu odu 200 od plusa LTE. Na pingowaniu onetu mam 33-50max ping ale czasami skacze bardzo w górę. Zupełnie nie znam się na tym i prosiłbym o wytłumaczenie czy mogę coś zrobić w tym kierunku i naprawić te gubienie pakietów? Drugi to test pingu NC Softu