Szukam internetu mobilnego do gier. Nie mogłem znaleźć nigdzie posta związanego z operatorami jaki kto ma ping,download i upload. No więc postanowiłem założyć własny post.Interesuje mnie głównie Dolny Śląsk ( Jelenia Góra), ale każda informacja będzie doceniona : ) Jeśli możecie piszcie skąd macie internet(Operator,modem,anteny czy bez),czy jest stabilny,jaki macie ping itp. Ile płacicie i jak wygląda gra przy limitach danych. ^.- Z góry dziękuję za pomoc i mam nadzieje, że post przyda się też innym. Pozdrawiam
Internet Mobilny
Jeśli chcesz grać na wyłącznie na mobilnym, to szczerze odradzam taki pomysł. Obudzisz się bez limitu już po paru dniach.
Myślę o abonamencie raczej kasa nie gra roli
Ja mam internet mobilny Play 3g 15gb i płace 55zł z modemem Huawei e3131 i predkość pobierania mam w okolicach 4mb/s.Teraz jest w Play oferta z 4g więc jest jeszcze szybszy.W żadnych grach nie miałem z nim problemu Mały ping gdy gram w Coda czy CS. Mieszkam w okolicach Kielc nie wiem jak z zasiegiem u ciebie ale wejdz na Play i zobacz mapke zasięgu
Jak się zdecydujesz na PLay to bierz tą oferte http://www.play.pl/oferta/play-internet/play-online/?offer=2 a tak wgl możesz brac 7dni próbnych każdy operator taką usługe ma więc jak jest wolny to oddajesz po 7 dniach
Żebyśmy się dobrze zrozumieli, Ty będziesz na przykład z lapkiem gdzieś tam sobie jechał i w międzyczasie chcesz grać, tak?
Ja mam internet mobilny Play 3g 15gb i płace 55zł z modemem Huawei e3131 i predkość pobierania mam w okolicach 4mb/s.Teraz jest w Play oferta z 4g więc jest jeszcze szybszy.W żadnych grach nie miałem z nim problemu Mały ping gdy gram w Coda czy CS. Mieszkam w okolicach Kielc nie wiem jak z zasiegiem u ciebie ale wejdz na Play i zobacz mapke zasięgu
Jeśli mógłbyś zrobić test tutaj http://www.speedtest.net/pl/ i podać ping,download i upload to byłoby bardzo przydatne : )
Jeśli mógłbyś zrobić test tutaj http://www.speedtest.net/pl/ i podać ping,download i upload to byłoby bardzo przydatne : )
Żebyśmy się dobrze zrozumieli, Ty będziesz na przykład z lapkiem gdzieś tam sobie jechał i w międzyczasie chcesz grać, tak?
Nie, będę po prostu co jakiś czas zmieniał mieszkanie czasem u swojej kobiety a czasem u siebie.
Polecam plusa, jeżeli chodzi o zasięg to jest bardzo dobrze, limit 20 GB możesz wykorzystać w 30 min bez problemu, LTE masz dostępny na sporym obszarze, ping masz jak po kablu. Teraz jest coś takiego jak darmowy youtube przez ileś tam godzin zależnie od taryfy, ale z tego co pamiętam tylko do jakiejś tam jakości, plus darmowe przeglądanie stron, ale pewien nie jestem, czy strony "napakowane" grafiką też to obejmuje, więc co do tych dwóch rzeczy to albo przeczytać regulaminy i samodzielnie doszukać się albo zadzwonić i się spytać. Dodatkowo dostajesz 50 GB transferu nocnego (00:00-9;00). Trzeba to jednak najpierw aktywować, w większości taryf jest za 0 zł. Z tego co pamiętam to jest tak jak z playem i masz 7 dni na oddanie, więc można sobie oba wypróbować i sprawdzić. Możesz też zaopatrzyć się w darmowy mobilny internet oferowany przez Areo2, [urk]http://www.aero2.pl/Bezplatny-Internet/Zamow-karte/Jak-uzyskac-karte. Działa to tak, że masz maks transfer bodajże 512 kb/s i każde połączenie jest automatycznie zrywane co godzinę. Musisz wtedy znowu się połączyć i tak w kółko. Trzeba zapłacić za kartę SIM tylko i można dowoli korzystać.
Szukam internetu mobilnego do gier. Nie mogłem znaleźć nigdzie posta związanego z operatorami jaki kto ma ping,download i upload. No więc postanowiłem założyć własny post.Interesuje mnie głównie Dolny Śląsk ( Jelenia Góra), ale każda informacja będzie doceniona : ) Jeśli możecie piszcie skąd macie internet(Operator,modem,anteny czy bez),czy jest stabilny,jaki macie ping itp. Ile płacicie i jak wygląda gra przy limitach danych. ^.- Z góry dziękuję za pomoc i mam nadzieje, że post przyda się też innym. Pozdrawiam