Internet ORANGE a TWITCH

Siemka

Od gdzieś 2 tygodni nie mogę wcale oglądać Twitcha od 480p wzwyż, cały czas trwa buforowanie. Ktoś z was ma moze tez internet z ORANGE i ten sam problem?

Dodam że cały Youtube działa bardzo dobrzem od buforowania filmów po streamy na YT. Tylko na Twitchu nie mogę oglądać streamów

Jeśli to funbox na wsi to tak. W umowie masz 1 - 10mb, jeśli masz 2-3mb to sobie 720p nie obejrzysz płynnie.

Jeśli to funbox na wsi to tak. W umowie masz 1 - 10mb, jeśli masz 2-3mb to sobie 720p nie obejrzysz płynnie.

no wlasnie problem w tym jest ze jeszcze 2 tygodniew temu caly Twitch smigal w Source bez zająknięcia i do tego jeszzce z odpaloną gierką w tle pobieraniem

wszystko działało bardzo dobrze a teraz nawet na 480p nie działaa zaden stream na Twitchu, dlatewgo mnie to dziwi ze nagle Twitch przestał mi działać, tak jakby w pełni nie wykorzystywał mojego całego łącza

Paru moich widzów strasznie narzeka na to samo, gdzie dwóch z nich mieszka praktycznie w centrum Warszawy... W pracy też mam orange i jest to porażka. Ogólnie zawsze uważałem, że ich internet to jakaś tragedia, bo działa jak chce i kiedy chce.

mi ogólnie przez długi czas działało wszystko normalnie, i w sumie nadal mam bardzo niskie pingi i max pobieranie

Po prostu nie rozumiem jak na YT stream działa bardzo dobrze w najwyższej rozdzielczości a Twitch na najnizszej się odpalić nie chce

Nawet naszły mnie jakieś podejrzenia ze ORANGE po prostu w jakiś sposób blokuje Twitcha dlatego chciałem się zapytać czy ktoś z was tez ma problemy z ORANGE

Mam ten sam problem z LTE orange w okolicach warszawy...

Posiadam orange ( bleee ) i trochę już się uspokoili ale kiedyś miałem podobny problem tyle, że z YouTube'm, filmiki ładowały się wolniej w 360p niż szło odtwarzanie, mimo dobrego internetu a wszsytko inne śmigało. Była to jakaś większa akcja i sporo osób to miało nie zależnie z którego rejonu Polski, jednym działało wszystko okej innym nie. Oczywiście jak to w przypadku tej firmy jak zwykle nabrała wody w usta i kompletnie sami udawali, że nie wiedzą co się dzieje. Jednak po jakimś czasie wyjaśniło się, że to chyba ( nie jestem już na 100% pewien bo to już było kilka lat temu ) leżał problem z łączeniem się z serwerami google, trzeba było kombinować ze zmianami DNS itp i nawet na infolinii podawali jak to zrobić. Później już to zrobili... Podejrzewam, że mogła zaistnieć teraz taka sytuacja z Twitch i jeśli tak to nie spodziewałbym się szybkiej naprawy, bo u mnie z YT trwało to grubo ponad miesiąc.

U moich rodziców poza miastem jest Orange i faktycznie też bywają problemy z Twitchem, przy prędkości stale przekraczającej 30Mbps często streamy w 1080p/900p się wolno buforują, gdzie u siebie na 25Mbps bez problemu mogę oglądać kilka w FHD :)

Tewz mam orange co prawda wsiowy czyli 10mb al;e jakeis 2 miesiace temu zaczely wystepowac te same problemy z twitchem. Teraz ledow moge ogladc 360 wieczorem... A orange na to "przeciazone serwery w twojej okolicy potrzeba modernizacja .. kiedy nastapi nie wiemy" ...

To lipa, bo dziala tylko na 160p ale taka jakość to praktycznie tylko dzwięk bo obrazu to tam nie ma xd

Ten sam problem miałem jeszcze jakis czas temu, gówno z orango na nowym mieszkaniu, i nie była męskiego narządu płciowego we wsi by odpalic jakikolwiek stream w więcej niż 160p bez ścin. Na YT 0 problemów z wysoką jakością, ale ze strimkami juz tak.

Z Orange to w sumie standard jest. Generalnie ja mam teraz światłowód od lokalnego dostawcy (wcześniej też miałam orange, ale życzyli sobie płacić 230 zł za 10 mb/s) ALE niedawno wykupił ich Orange, oby tylko nie było takich problemów jak wy macie.

Jakiś czas temu też w sumie miałam to samo, 3 tygodnie czekałam żeby rozpatrzyli mój wniosek, a uwaga... PRACOWAŁAM TAM, więc jako osoba "VIP" byłam szybciej rozpatrywana niż zwykli klienci. Skończyło się na tym, że wymienili mi router bo on gubił pakiety i ogólnie coś było z nim nie tak.

Generalnie ja polecałabym wam uciekać od orange, bo oni niczego nie będą modernizować, nie łudźcie się. Ich taktyką jest teraz wykupywanie mniejszych lokalnych firm by za nich odwalały całą robotę i żeby na nie potem wszystko zwalać. Już nie wspomnę o tym MITYCZNYM światłowodzie Orange co rzekomo występuje w Warszawie, nikt nigdy go nie widział, bardziej mityczny niż jednorożce i smoki... lul

W miastach to sytuacja jest klarowna, nie podoba się to można zmienić dostawce na innego jednak nie oszukujmy się ale na wsiach to orange ma monopol a alternatywą jest zazwyczaj jakieś wsiowa radiówka albo LTE od innych operatorów a to też wiadomo jak jest i pozostawia wiele do życzenia. Kiedyś miałem duże problemy z orange, jednak już jakiś czas temu u mnie zmodernizowali centrale i teraz to ma ręce i nogi jednak uraz do nich pozostał. No i oczywiście już nie mówiąc o obsłudze klienta, gdzie strach zadzwonić bo nie wiadomo na kogo się trafi...

Generalnie ja polecałabym wam uciekać od orange, bo oni niczego nie będą modernizować, nie łudźcie się. Ich taktyką jest teraz wykupywanie mniejszych lokalnych firm by za nich odwalały całą robotę i żeby na nie potem wszystko zwalać. Już nie wspomnę o tym MITYCZNYM światłowodzie Orange co rzekomo występuje w Warszawie, nikt nigdy go nie widział, bardziej mityczny niż jednorożce i smoki... 

Mieszkałem w mieście, to miałem idealny internet od lokalnego dostawcy, 50mb po 25-30 pingu w grach, cud.

Niestety teraz na wieś dociera tylko orange i to po kablach telefonicznych. 1-10mb na papierku w rzeczywistości jest to 2-4mb, połączenie zrywa po kilka razy dziennie, skoki pingu do 3k, stały to 50-80... Na LTE nie mam zasięgu, więc zostaje orange, ale odradzam serdecznie.

Nie zapominajcie ze orange ostro teraz inwestuje w infrastrukturę. I kiedy cos grzebią na jednej linii to przepinaja ludzi na inną i jest dodatkowo obciążona. Poza tym ci którzy mają po kablu telefonicznym muszą wiedzieć że zimą zawsze internet od orange jest gorszej jakości. Czemu? Nie wiem... To nie radiowka a jednak u mnie w okresie letnim wszystko spoko cacy. Ale jak temperatury zaczynają iść w dół zaczynają się robić problemy. Nie wiem czy jest to spowodowane warunkami atmosferycznymi ale tak obstawiam. Kolejną sprawą jest to że sam kabel telefoniczny(ten co idzie od gniazdka do rooutera... R11 chyba się wabi taki płaski) im dłuższy tym większe straty będą odbierane przez sieć.

Łączcie sie przez kabel, po wifii na pewno bedzie gorzej z jakością odbioru, poza tym orange jak ktoś już wcześniej zauważył kable ciągnie po słupach w 80% przypadków i warunki atmosferyczne maja duzy wplyw na dzialanie usługii

Siemka

Od gdzieś 2 tygodni nie mogę wcale oglądać Twitcha od 480p wzwyż, cały czas trwa buforowanie. Ktoś z was ma moze tez internet z ORANGE i ten sam problem?

Dodam że cały Youtube działa bardzo dobrzem od buforowania filmów po streamy na YT. Tylko na Twitchu nie mogę oglądać streamów