Internet radiowy w smartfonie?

Witam!

Na komputerze korzystam z internetu radiowego. Czy możliwe jest, żebym miał go również w komórce? Czy smartfona można podłączyć do komputera (tzn. wiem, że jak go podłączę do USB tak jak myszkę, to nic mi to nie da, ale chodziło mi o jakiś adapter) przez USB tak, aby korzystał z internetu jak komputer? Chodzi mi głównie o ściąganie gier z google play. Mają po 1 GB, a ja mam w pakiecie tylko 2 GB. Myślałem, że mogę kupić, ściągnąć na komputer i przenieść na telefon, ale nie ma takiej możliwości.

Jeśli nie ma takich cudów, to czy sprawę załatwiłby router? Przepraszam za głupie pytania, ale nie jestem na bieżąco z technologią, a sam router kojarzy mi się z internetem mobilnym. Jeśli wystarczy kupić router, to czy to może być każdy router, czy jakiś konkretny, tylko dla internetu radiowego?

Kup sobie Aero2

Jak masz wifi w telefonie to router, mozesz tez kupic gre i sciagnac przez bluestack i przerzucic wszystko na telefon, ale nie wiem czy zadziala.

Podstawową rzeczą powinien być Router.. byle jaki może w sumie być bo teraz 80% routerów działa tak samo...

Twój Router będzie służył jako przekaźnik sygnału Od dostawcy -> Sygnał Wi-Fi -> Twoje urządzenia multimedialne

----

Co do ściągania gier na komputer i wysyłania ich na telefon.... jest multum możliwości, ale ja robiłem tak:
Sposób :
Instaluje grę przez Bluestack poprzez Sklep google na https://play.google.com/store
następnie używam mojej super ukochanej aplikacji Android Assistant -> Link
Jest tam taka fajna opcja jak Backup Aplikacji. Pozwala to KAŻDĄ zainstalowaną aplikacje (przy roocie można nawet pre-instalowane) zamienić na plik .apk - czyli normalnie instalkę.

Tą instalkę kopiuje na kartę micro SD z instalkami i na telefonie instaluje normalnie używając również opcji w Android Assistant (Installer)

#Edit: literówki poprawione

Kablem tylko wgranie instalki wchodzi w grę, ale tak jak mówiłeś z google play chyba nie da się pobrać na kompa .apk. Router rozwiąże Twój problem, udostępniasz neta na Wi-Fi, łączysz się telefonem i wsio.

albo udostępnij po kablu usb internet z komputera do telefonu

http://android.stackexchange.com/questions/73168/how-to-use-pcs-internet-on-android-phone-through-usb-cable

Ci sie produkuja a ten trolluje.

Ci sie produkuja a ten trolluje.

kto trolluje ?

Witam!

Na komputerze korzystam z internetu radiowego. Czy możliwe jest, żebym miał go również w komórce? Czy smartfona można podłączyć do komputera (tzn. wiem, że jak go podłączę do USB tak jak myszkę, to nic mi to nie da, ale chodziło mi o jakiś adapter) przez USB tak, aby korzystał z internetu jak komputer? Chodzi mi głównie o ściąganie gier z google play. Mają po 1 GB, a ja mam w pakiecie tylko 2 GB. Myślałem, że mogę kupić, ściągnąć na komputer i przenieść na telefon, ale nie ma takiej możliwości.

Jeśli nie ma takich cudów, to czy sprawę załatwiłby router? Przepraszam za głupie pytania, ale nie jestem na bieżąco z technologią, a sam router kojarzy mi się z internetem mobilnym. Jeśli wystarczy kupić router, to czy to może być każdy router, czy jakiś konkretny, tylko dla internetu radiowego?