Internet z Play - zwiększenie mocy

Cześć wszystkim,

nie wiem czy wszedłem w dobry dział ale mam taką nadzieję, mam pytanko, czy da się jakoś wzmocnić moc sygnału internetu mobilnego PLAY, tego na kartę co wkłada się pod USB.

Ogólnie zawsze miałem UPC i było pięknie, ale w tym roku się jeszcze żenię i przeprowadziliśmy się na nasz nowy dom "na wsi" gdzie nie mam innych możliwości, ogólnie grając w lola mam 80-140pinga, i jest to troche denerwujące, sam internet szybko chodzi.

Gdzieś kiedyś słyszałem że jest taka możliwość, ale tak jak wiele opini w internecie, tak wiele urządzeń do tego, które oscylują w granicach od 50-500zł, a pytam bo może ktoś z forumowiczów miał podobną sytuację ;).

ps. fajnie jakbyście zarzucali linki.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.

Ja mam tak samo z internetem radiowym, i myśle ze podobnie jest takze z satelita przy TV, tak jak tutaj większa czasza czy lepsza antena, pewnie potrzebowałbyś mocniejsze urządzenie odbiorcze lub wzmaniacz a z tego co wiem takowe urządzonko to koszt 150zł w górę. Oczywiście moge się mylić.

Router z 4G (z wbudowanym modemem) + dodatkowa antena, przy czym routery zaczynaj się od 500zł.

Aczkolwiwk na poprawe pingu bym nieliczył…

to kwestia jak daleko masz o najbliższego odbiornika.

Najbliższy odbiornik jest na wysokim kominie ok 1000m od domu, poza domem za murami, mam pingi oscylacyjnie 60-100 a to juz jest roznica miec max 140 a 100, wiec zgaduje ze sygnal blokuja mi mury.

Jaki modem usb dostałeś i czy jest możliwość podłączenie antenki, jak nie ma to wtedy takie coś w play http://www.play.pl/telefony/huawei-e3272-black/ i do tego dokupić antene dobrą za jakieś 150-250 zł i bd ok

http://www.cybertech.com.pl/p130,antena-dualna-lte-4g-15dbi-do-huawei-e3272-e3372-mimo.html coś takiego

Dzięki! Własnie taki mam modem do internetu, i szukalem tego co ty podales, pod 4g, bo mam je w domu. Np w chwili obecnej mam laptopa w kuchni i jest 55 pinga, no ale w kuchni nie wygodnie na stojaco stac przy barku ;) wiec trzeba mi takiego wzmacniacza, jeszcze raz dzieki!

Cześć wszystkim,

nie wiem czy wszedłem w dobry dział ale mam taką nadzieję, mam pytanko, czy da się jakoś wzmocnić moc sygnału internetu mobilnego PLAY, tego na kartę co wkłada się pod USB.

Ogólnie zawsze miałem UPC i było pięknie, ale w tym roku się jeszcze żenię i przeprowadziliśmy się na nasz nowy dom "na wsi" gdzie nie mam innych możliwości, ogólnie grając w lola mam 80-140pinga, i jest to troche denerwujące, sam internet szybko chodzi.

Gdzieś kiedyś słyszałem że jest taka możliwość, ale tak jak wiele opini w internecie, tak wiele urządzeń do tego, które oscylują w granicach od 50-500zł, a pytam bo może ktoś z forumowiczów miał podobną sytuację ;).

ps. fajnie jakbyście zarzucali linki.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.