Internet

Internet- siatka w spodniach, dla tych którzy nie lubią nosić bielizny

A teraz na serio skąd macie internet, nie chodzi mi o miejscowych dostawców tylko o DUŻE firmy

typu ORANGE, TOYA, PLAY itp.

Ja mam aktualnie z miejscowego serwera drogo za 512kb 30zł :(

Chcę się przenieść do Toya, lecz nie wiem czy to dobry pomysł koledzy mówią, że słaby jest ten 1mb(ten zwiększony z 512kb)

I chcę się was zapytać czy to dobry pomysł i z czyich dostaw internetu korzystacie

Unikaj TP i Netii, banda złodziei mającej w d*pie klientów i wymyślających za***iste wymówki jak zadzwoni się do nich ze skargą.

A co do neta, teraz standard do 6-8 mega, spokojnie możesz sobie jednak wziac też 20, obecnie ceny nie są wysokie.

Ja posiadam internet 15 mb w firmie Espol. Ogólnie to ceny są małe, pomoc techniczna przyjeżdża zazwyczaj po godzinie lub na drugi dzień.

A ile płacisz za to 15mb?

Unikaj TP i Netii, banda złodziei mającej w d*pie klientów i wymyślających za***iste wymówki jak zadzwoni się do nich ze skargą.A co do neta, teraz standard do 6-8 mega, spokojnie możesz sobie jednak wziac też 20, obecnie ceny nie są wysokie.

Dlaczego ma unikać Netii? Ja mam od nich i telefon i internet 20 mb za 80 zł miesięcznie.

Jak najbardziej polecam.

Polecam,jak kolega wyżej Netię sam posiadam i jest bardzo dobrze,nie rozumiem tylko jednego otóż jak ja dzwoniłem do nich z moim problemem byli bardzo uprzejmi i naprawili go w ciągu 1 godziny.

Ja mam neta z UPC. 25mb/s

Ja mam Neostradę 20mb/s.

Dlaczego ma unikać Netii? Ja mam od nich i telefon i internet 20 mb za 80 zł miesięcznie.Jak najbardziej polecam.

ja miałem 20 mega u nich, i nie dość, że net miał szybkość co najwyżej 6, to wymyślali za***iste historie czemu tak jest np. że to ja przeciążam łącze, że modem pobrudzony jest albo kabel, że antenka na modemie źle ustawiona itp. itd. Tylko i wyłącznie osobiste wizyty cos dawały, ale po tygodniu to samo było.

Powiem szczerze, osobiśie korzystałem łącznie z trzech "dużych" providerów...

Neostrada (chyba wtedy to było 3 Mega - prędkość faktyczna w porywach 800-900, zawsze zapchany call-line, zawsze "przeskoki" internetu w randomowych porach dnia, zawsze informacja "u nas wszystko działa")

Netia (dokładny mirror image poprzedniego + dwa razy w ciągu roku 10cio! dniowa przerwa w dostawie internetu spowodowana problemami technicznymi)

Vectra (8 mega, faktycznego ok. 5mb, dobra obsługa klienta ale internet miał tendencje do kilkusekondowych przerw - na tyle że nie przeszkadza to w przeglądaniu strony i na tyle żeby załapać dc w dowolnym mmorpg).

Zaznaczam przy tym że nie mieszkam na wiosce tylko w centrum Katowic.

Obecnie korzystam z "internetu po kablu" lokalnego dostawcy ComNet i było to najlepsze rozwiązanie - 25MB za niską cene, kablówka, szybki support, zero problemów i bardzo małe koszta - pakiet telewizja+internet oscyluje mi w granicach 100 złotych, a prędkość na ich modemie 21MB)

za 15 mb internet u firmy espol płacę 50zł/miesięcznie

Ja mam Toye 6 Mb już 3 rok i nie narzekam, płacę tylko 45 zł, nie muszę płacić za żadne utrzymanie linii czy brać telefon żeby mieć gniazdko aktywne :)

pobieranie w granicach 700 - 800 kb/s, co jakiś czas podnoszą prędkości bez zmieniania ceny. Ja osobiście polecam.

Ja mam neta z Neozdrady (Neostrady :P) 6 Mb/s w promocji za tą samą cenę co 2 Mb/s :), skąd ta promocja? ;p nie wiem ale konsultantka dała mi taką ofertę ponieważ niedaleko miasta w którym mieszkam wybudowali nową serwerownie i dali mi taką promocję 6 Mb/s w cenie 2 Mb/s :) i jestem z tych 6 Mb/s bardzo zadowolony jeżeli chodzi o Download! :D, bo upload to jakiś żart w TP kilka Kb/s nawet z tymi dużymi Downloadami 10-20 Mb/s :/, druga kwestia to call-line kontakt bardzo często dobry, chociaż też się czasami zdarzają łośki co nie wiedzą jak pomóc i czasami w tej samej sprawie musiałem dzwonić po kilka razy bo jedna metoda nie zadziałała, druga też nie i za 3 razem się udało jak coś się waliło z netem ;p, drugi minus to bardzo długie oczekiwanie na konsultanta/ tkę z TP ;/

Telefony stacjonarne od TP a raczej baterie w nich są do d**y, bo ładuję wszystkie telefony na ładowarkach które też są od TP i po jednym zadzwonieniu wystarczy że już się wyjmie telefon bateria zaczyna padać przy rozmowie 10 min jedna kreska baterii pada, a jak po prostu telefon jest wyjęty to po pół godzinie kolejna kreska pada :/

Ja mam Toye 6 Mb już 3 rok i nie narzekam, płacę tylko 45 zł, nie muszę płacić za żadne utrzymanie linii czy brać telefon żeby mieć gniazdko aktywne pobieranie w granicach 700 - 800 kb/s, co jakiś czas podnoszą prędkości bez zmieniania ceny. Ja osobiście polecam.

Czyli masz 6mb a pobierasz 800kb/s ??

Polecam UPC 25mb/s kablówka i telefon ( i jakieś pakiety + antywirek) za 120 - 130 zł miech

@InvisibleDevil

Tak pobieram w granicach 750 tzn. skacze od 700 do 800 zależy od serwera z jakiego pobieram.

Nie wiem jaki jest sens twojego pytania, uważasz, że to za dużo czy za mało?

Bo wiesz szybkość neta a pobieranie to dwie różne rzeczy :)

Przy necie 2 Mb masz około 250 - 300 kb szybkości pobierania.

Internet- siatka w spodniach, dla tych którzy nie lubią nosić bielizny

A teraz na serio skąd macie internet, nie chodzi mi o miejscowych dostawców tylko o DUŻE firmy

typu ORANGE, TOYA, PLAY itp.

Ja mam aktualnie z miejscowego serwera drogo za 512kb 30zł :(

Chcę się przenieść do Toya, lecz nie wiem czy to dobry pomysł koledzy mówią, że słaby jest ten 1mb(ten zwiększony z 512kb)

I chcę się was zapytać czy to dobry pomysł i z czyich dostaw internetu korzystacie