Witam! Od jakiegoś roku mam bardzo denerwujące problemy z internetem . Mieszkam w siedlcach (100km od W-wa) nie posiadam gniazdka na internet przewodowy więc latam na radiówce. Mam niby te 2mb ale to działa jak by chciało a nie mogło.. czassami zapierdziela szybko a czasami nawet wogle nie działa. Potrzebuje dobrej prędkości na której nie będzie lagowało gry w LoL'a do tej pory załapałem 30k ping.. Zastanawiałem się na tych LTE i może podali byście jakieś informacje. Pozdro.
Internet
Chociaz mam dobry internet mam ten sam problem z Lolem co ty ja mysle ze to wszystko przez Riot i ich servery poprostu albo maja slabe albo poprostu to przez to ze grasz na Nordic I east tak jak ja
LTE to ten bezprzewodowy co reklamuja?? Sprawdź listę dostawców internetu w swoim regionie i może jest coś lepszego...
lte to drogie dziadostwo..
NIe bierz mobilnego internetu - masz nalozone limity na transfer, ktore bez problemu mozna przekroczyc w 1 dzien, po czym czekasz na nowy miesiac na nowy przydzial
Jak masz radiowke, to zapytaj swojego dostawce, czy nie ma mozliwosci wprowadzenia wiekszej predkosci. A co do zerwan, to u mnie pomogla zmiana anteny, i podniesienie jej o 2 metry. Mieszkam w lesie i przy wietrze, drzewa sie ruszaly, i powodowaly rozlaczanie. Teraz nie mam tego problemu, ping do Poznania (25km) mam okolo 15ms.
Mozliwe tez, ze twoja antena nie jest "wycelowana" bezposrednio w nadajnik.
@up. serio w lesie mieszkasz?:D
Na radiowce zawsze będą zakłucenia. Poszukaj dostawców w swojej okolicy i popytaj.
Tak mieszkam w lesie pod Poznaniem
Jesli masz radiowke na 5GHz, to bedzie o wiele mniej zaklocen, gdyz 90% bezprzewodowych urzadzen elektronicznych, chodzi na 2,4 GHz.
Witam! Od jakiegoś roku mam bardzo denerwujące problemy z internetem . Mieszkam w siedlcach (100km od W-wa) nie posiadam gniazdka na internet przewodowy więc latam na radiówce. Mam niby te 2mb ale to działa jak by chciało a nie mogło.. czassami zapierdziela szybko a czasami nawet wogle nie działa. Potrzebuje dobrej prędkości na której nie będzie lagowało gry w LoL'a do tej pory załapałem 30k ping.. Zastanawiałem się na tych LTE i może podali byście jakieś informacje. Pozdro.