siema, mam internet do 10mb/s, a prędkośc popbierania maxymalnie mam 120kb/s, wczesniej mialem net 1mb/s i mialem taka sama predkosc, da sie to jakos zwekszyc? internet mam z TP, modem(czy router, nw xD) Livebox..
Internet
Jak niby zwiększysz ? To wszystko zależy od dostawcy usługi. Lub ja o czymś nie wiem.
Może podaj z czego ściągasz, różne serwery mają różne ograniczenia, np. z chomika będzie Ci ściągać bardzo szybko, ale jak znajdzesz na jakimś warezie link to już będzie się ściągać właśnie po ok. 120 kb/s
Dostawca Internetu zazwyczaj robi wszystkich w ch... To jaką masz prędkość napisaną, w cale nie odzwierciedla tego jaką na prawdę masz. Musisz sprawdzić umowę dokładnie. Jeśli płacisz za 10Mb/s to zapewne w umowie pobieranie masz od 100KB/s do 1MB/s, więc nic z tym nie zrobisz. To co oni podają to max jaki możesz osiągnąć a nie stała prędkość jaką będziesz miał.
Czytaj umowę. Internet masz do 10 mb a nie stałe 10mb, ile bd miał faktycznie zależy od różnych rzeczy. Możesz jedynie porozmawiać z Tp może coś wykombinują.
Tak jak napisałeś masz prędkość DO 10 mb/s.
Czyli tak jak kolega napisał to jest maksymalna prędkość i jeśli nie zawsze masz taką rzeczywistą prędkość internetu to i tak nie możesz im niczego zarzucić bo w końcu twój internet osiąga prędkość DO 10mb/s.
Panowie pamietajcie tez ze MB to nie Mb. Mb to megabity a sa rowne1/8 MB(megabajta) wiec 10 "mb" wcale nie oznacza 10 mb/s a raczej na pewno tego nie oznacza bo musialbys miec conajmniej 80mbps w co szczerze watpie. 2 sprawa oczywsice sa serwery z ktorych pobierasz pliki. Ale i tak wazniejsza jest roznica megabit a megabajt i tu szukaj "rozwiazania" chociaz mysle ze to jes jasne.
Proponuje zebys odwiedzil strone " speedtest.pl" jest tam bedziesz mial download "10Mbps" oznacza ze twoj dostawca ani troche w ch... cie nie robi.
Skoro masz TP to umowa jest " DO 10 mb " czyli 1 - 10mb
Nah, akurat TP (Orange) są najsolidniejszą firmą jeśli chodzi o stałość szybkości i stabilność pingów. Z 10 Mbps powinieneś osiągać transfery nieco ponad 1 MB/s (1200 KB/s), więc jeśli transfery z wszystkich źródeł i na speedtestach są takie niskie, to stanowczo coś jest nie tak. Najlepiej zadzwoń do biura obsługi i wyjaśnij sytuację.
Tez mam internet z Orange 10 Mb/s czyli wychodzi na to, że ten sam co autor i problemów z prędkością nie ma.
Podczas pobierania utrzymuje się stałe +1000 kb/s.
Slyszalem rowniez ze kable moga odpowiadac za niski przesyl danych (nwm czy to prawda) Ja akurat posiadam internet bez ograniczen od Netii (dostalem wlasnie wtedy informacje ze predkosc bedzie zalezna od tego ile po kablach wyciagnie) i z bolem stwierdzam ze ta cala oferta w porownaniu do ceny jest jednym wielkim crapem... Pierwsze pol roku pobieranie pliku odbywalo sie predkoscia 15Mb/s z czasem spadalo i teraz wieczorami 2,8Mb/s to cud.... Odradzam... zwlaszcza gdy jeszcze na poczatkach umowy co tydzien (moze krocej) wymagany byl kontakt z serwisem... Nwm ile razy musialem czekac i sluchac tej samej bajki az "mechanicy naprawia usterke w ciagu paru godzin"
siema, mam internet do 10mb/s, a prędkośc popbierania maxymalnie mam 120kb/s, wczesniej mialem net 1mb/s i mialem taka sama predkosc, da sie to jakos zwekszyc? internet mam z TP, modem(czy router, nw xD) Livebox..