Introwertyk szuka podobnych sobie do wspólnej gry

Witajcie! Mam na imię Krzysiek i szukam kompanów do wspólnej gry w wirtualnym świecie. Jeśli nie wiesz co to jest introwersja to możesz przestać czytać.

Zacznę krótką historią mojej przygody w świecie mmo, abyś lepiej zrozumiał czego doświadczyłem i czego oczekuję tworząc ten temat.

Z kilkoma kolegami z reala skrzyknęliśmy się do gry w metina. Graliśmy swoim tempem, pomagaliśmy sobie, expiliśmy, rywalizowalismy, założyliśmy własną gildię. Nikt nie gnał do bycia najlepszym, liczyła się dobra zabawa. Nie mieliśmy komunikatora głosowego, porozumiewaliśmy się za pomocą czatu w grze. Po jakimś czasie stawaliśmy się coraz lepsi, część się wykruszyła i w końcu wylądowałem w gildii top2. Było fajnie, jednak ze względu na małą ilość czasu jaki poświęcałem grze różnica między mną, a resztą gildii ciągle rosła, aż przestało mnie to bawić. Potem spróbowałem na innym serwerze metina, dołączyłem do gildii, ale była niedojrzała i czułem, że tu nie pasuje. Przeszkadzało mi, że pytali się mnie "Co się nic nie odzywasz?", a ja po prostu taki jestem. Potem pojawiło się Sword Art Online i tzw. gra solo w grach mmo. Próbowałem kilka razy w różne tytuły, jednak zdałem sobię sprawę, że to jednak nie to i tym czego szukam w grach mmo jest rywalizacja i kontakt z ludźmi takimi jak ja. Szukam tego co spotkało mnie na początku przygody z mmo, czyli dobra zabawa.

Ucieczka od rzeczywistości, aspołeczność, nieśmiałość, introwertyzm. Jakby tego nie nazwał trzeba nauczyć się z tym żyć. Jeśli jesteś do mnie podobny to zapraszam cię do wspólnej gry. Nie musimy zakładać gildii, nie musimy siedzić na TS'ie, a jeśli zechcemy to możemy przebywać na nim w ciszy. Szukam przynajmniej jednej osoby, ale im więcej tym lepiej. Nie liczy się wiek i ile możesz poświęcić na grę, nie musisz być towarzystki czy zabawny. Jeśli nie spodoba ci się gra ze mną to droga wolna.

Aktualnie zacząłem grać w Skyforge. Dlaczego? Nie wiem, bo nowa, ładna, bo hype, idę za tłumem. Jednak mogę pograć również w inną grę. Jedyne moje wymaganie to F2P. Jeśli już istnieje grupa takich graczy to chętnie to niej dołączę. Kontakt pw lub w temacie.

"Czyżby to była moja kara za wiarę, że ten świat jest tylko zwykłą grą?"