Siemka, mam problem z wyborem telefonu. Mianowicie zastanawiam się na iphonem 4 (kumpel miał 3g i mówił mi że jest strasznie beznadziejny, maili nie mógł normalnie przeczytać etc. i wgl. odradzał mi wszystkie rzeczy od apple..). No i właśnie tu rodzi się moje pytanie (głównie do użytkowników iphonów ) czy serio jest tak ciężko z tymi telefonami? Jak tak to pewnie będę musiał wybrać coś z androidem, czyli już tak nie ciekawie dla mnie :C.
Iphone 4, czy warto?
3G to telefon faktycznie nieciekawy, ale 3GS, 4, 4S to telefony dużo lepsze. Aparat jak i wiele funkcji w 3 G nie jest jeszcze doskonałe za to nowsze modele są zdecydowanie bardziej udane. Jeśli zrobisz JB telefon będzie idealnym sprzętem chociaż i bez tego całość będzie dużo lepsza niż Android. Powiedz koledze, że na przykładzie jednego modelu nie powinien dopisywać historii całej marce, która w tym przypadku jest genialna.
No to mnie przekonałeś troszkę a jeszcze mam pytanie, czy jak zrobię tego JB to co stracę, a co zyskam ? I czy bez tego też da się jakoś w miarę normalnie bawić tym fonem?
ja odradzam ci iphony gówniane są , lepiej kup coś na androidzie niż męczyć się z iphonem
Nie polecam telefonów z marki Apple
Dlaczego :
- Wysoka Cena
- Wysokie ryzyko uszkodzenia
- Zazwyczaj baterie realnie trzymają dosyc krótko
- W Cenie Iphone 4 Od Apple Bez Problemu dostaniesz telefon z 2 Razy Lepszymi parametrami , prosta obsluga , i wiekszym badz mniejszym wyswietlaczem ( w zaleznosci ktory telefon wybierzesz)
Iphone jest dla hipsterow - wszysytko samemu. Nic przez bluetooth, nie odbierzesz, ani nie wyslesz. Jak kablem podlaczysz sie do komputera, to musisz miec na nim itunes, i jeszcze musisz autoryzowac komputer, bo i tak nic nie wrzucisz. Filmy tylko w mp4. Jedyne co mi sie bardzo podobalo, to podcasty, oraz za***iscie dzialajaca klawiatura.
Jak nie android i iOS, to może WP8? Jeśli stać cię na iphone 4, to powinieneś coś ciekawego dorwać.
Hmm, no to już nie wiem co mam myśleć XD. Zobacze co jest ciekawego z WP8.
Tak jak kolega NieMaLipy tak i ja odradzam ci telefon tej marki. Nie kieruj się opiniami większości użytkowników mających ten telefon bo często się zdarza że są to "fanboje" tejże firmy( oczywiście nie wszyscy). Jak cię stać na Iphona 4 to za cenę porównywalną dostaniesz o wiele lepszy telefon od konkurencji na którym nie będziesz musiał kombinować z JB
Jeżeli chcesz płacić za : kalkulator, stoper , wszelkiego typu apy otwórz swój portfel.
BTW. Apple rozwinęło się na rynku Amerykańskim... a nie zachodnio-europejskim
Niech Ci co nie mają iPhone się nie wypowiadają w temacie, bo znają telefon tylko z internetu jaki on zły i w ogóle. BOSZE PRZECIEŻ IPHONE JEST DLA HIPSTERUF. Posiadam iPhone 4 i powiem Ci, że warto jest kupić. Chociaż za 2 lata może być już nie wpierany przez Apple. Jak kupujesz używkę na Alledrogo albo gdzieś to uważaj, bo mogą być po zalaniu i nie tylko. Wypowiem się dłużej za godzinkę.
@Nie słuchaj innych co hejtują Apple, nie wiedzą co to za sprzęt, nigdy w ręku ich nie mieli.
Może i faktycznie jest drogi i ma gorsze bebechy ale za to optymalizacja jest jedna z najlepszych na rynku. Telefon z androidem może mieć bebechy 2 x lepsze ale optymalizacja będzie gorsza. IOS to system zamknięty i każdy program jest na niego idealnie spasowany aby telefon działał płynnie. Wszystkie wady prócz ceny to wady wyolbżymione. Powiedzcie kto w dzisiejszych czasach przesyła przez BT jakiś plik ? Ja mam i appla 3gs od roku i htc przez 5 lat. Nigdy nie użyłem bt bo jest to wolne. Piosenki mogę sobie pościagać z internetu i zgrać więc jaki sens ma posiadanie bt w dzisiejszych czasach... żaden chyba, że mieszka się na jakimś polu w jaskini gdzie ludzie jarają się wygłupami nagranymi na lekcji. Wtedy to ma sens bo dzieciaki jarają się tym jak kolega strzelił wpadkę itp. Uszkodzenia ? Telefon to urządzenie elektroniczne a nie przedmiot do rzucania gdy dziewczyna da kosza. W myśl przysłowia "jeśli szanujesz to nie zepsujesz". Bateria słaba ... android w statystykach CD Action jak i wielu portalach jest systemem najbardziej prądożernym. A wypowiedź najzabawniejsza jest ta oto "W Cenie Iphone 4 Od Apple Bez Problemu dostaniesz telefon z 2 Razy Lepszymi parametrami , prosta obsluga , i wiekszym badz mniejszym wyswietlaczem ( w zaleznosci ktory telefon wybierzesz) " Do parametrów odniosłem się wyżej. Jeśli chodzi o prostotę i funkcjonalność. Śp Jobs stwierdził, że 3,5 cala to optymalny ekran żeby bez problemu po nim działać. Telefon idealnie nadaje się do biegania, nie wypada z kieszeni oraz wystarcza do przeglądania internetu w 100%. Jak sie chce coś większego to są tablety. A co do prostoty apple to ma tylko jeden przycisk Home. Nauczyłem się IOs w jeden wieczór. Nie jestem fanboyem Appla bo mam i HTC i PC zamiast Mac'a ale po prostu wypowiedzi typu " odradzam bo gówniany" są nawet nie poparte argumentem lecz wyimaginowane przez napór społecznej nienawiści do prodóktu, który jest świetny i idealnie dostosowuje się do użytkownika.
iPhone jest op;d Czyzby 4 z 2k10 roku miala parametry jak Sony Xperia J?
Nie chodzi o to co oferuje iphone, tylko cenę nie adekwatną do wydajności
Cena jest jedynie nie adektwadna w naszym kraju co jest spowodowane nie wiadomo czym. W Stanach taki telefon to kwestia tygodnia roboty i ma sie porządny sprzęt.
Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi! To fakt że cena w PL jest wysoka, są różne wady i zalety iphonów, jestem jednak bardziej za produktem apple niż za innym. Chciałem znać wasze opinie i poznałem. Jeszcze raz dzięki
Kupuj to co Ci się podoba, iphone to dobry smartphone. Mimo, że istnieje 2 lata na rynku to gram na nim w GTA Vice city bez zająknięcia kiedy telefon nie mający pół roku może przy tym dawać d*py. Kiedyś kumple byli przeciwni, że kupuje iPhone....byli, dopóki go nie kupiłem.
Hmm... Wiem ze akurat w tym temacie mam malo do gadania. Zobacz moze sobie Samsunga Galaxy SII i SIII Sa ta w sumie odpowiedniki iphone.
Ja mialem iphone 4, przez 2 lata, efekt? - nie kupie wiecej juz nic spod loga apple.
Logo Apple na produkcie to chwyt marketingowy na klienta by go na 1 rzut oka zachwycić samą marką.
Poczytaj sobie o LG L9. Telefon bardzo dobry i tańszy o wiele.