Iphone 5 (pomóżcie mi) ALLEGRO

Siema, mam zamiar kupic iphona 5 z danej aukcji: http://allegro.pl/wyprzedaz-iphone-5-32gb-2-kolory-bez-simlock-gw12-i4775520728.html tylko że cena jest niższa niż w innych o nawet 200 zl dlatego zastanawiam sie czy moze nie byc podrobiony czy cos w tym stylu. Jest gwarancja i 10 dni na zwrot bez przyczyny a pozatym moge go automatycznie porownac z 100% oryginałem w domu(gdyby ten nie był) i wyslac go w ciagu 10 dni. Pare osob mi powiedzialo ze jest za tanio jak na 5 ale spytam sie jescze raz was: Czy warto?

"Wysyłka zza granicy", czyli na 90% Chiny, Hongkong, Singapur.

A jest to jakaś różnica w jakości jeżeli byl by np z Chin?

Tak czyli jakis naprawiany lub podróbka

Podróbka?

Do mnie kiedyś przyszła Xperia Z z zza granicy i była w 100% oryginalna i sprawna. Tyle, że paczka szła miesiąc. Pewnie zależy od tego jak trafisz.

a możecie mi dać przykład aukcji wartej zaufania do 1500? :)

Za wczasu sprawdź czy wystawiający telefon odbiera bo jak nie to wiedz że coś się dzieje.

iPhone dotarł po 35 dniach. Telefon był zafoliowany lecz jest odnowiony a nie nowy jak w opisie wiec gwarancji brak. Wysylka do singapuru w celu gwary nie kalkuluje sie. Cło (350zł) ominelo mnie. Lepiej doplacic i kupić fabrycznie nowy tel z gwarą.
Dostawa w określonym czasie lecz kompletny brak kontaktu ze sprzedającym,nie odpowiada na maile,nie odbiera telefonów.Telefon posiada rysę na tylnej klapce,nie jestem zadowolona z zakupu
uwaga OSZVST !!! Telefon Iphone 4s 32GB jest używany (odnowiony) na najtańszych Chińskich zamiennikach. Mój model został zakupiony w USA w 2012r. Bardzo utrudniony kontakt ze sprzedającym, prosiłem o adres do zwrotu aparatu lecz się nie doczekałem.

Dokładnie jak pisze Boosky sprzedawca ma duzo komentarzy swiadczacych o przesylce podrobek z chin. Aczkolwiek Iphone oryg rowniez produkowany jest w chinach.

Napisz moze jakiego telefonu szukasz nowy/uzywany? Pozatym nie latwiej sprawdzic lokalny rynek w miescie? Przynajmniej bedziesz wiedzial do kogo sie udac w razie problemow :)

To dziwne, że nikt z tym nic nie robi. Typ/typiara sprzedaje refurby, a na allegro w opisie stan jest określony jako "nowy". Przecież to jawne wprowadzanie w błąd kupującego.

Nikt sie nie interesuje "szczegolami" allegro nastawilo sie bardziej na zysk niz kiedys. Refurby nie odroznisz od nowego.

pierwsze primo odpusc sobie iphona z chin, drugie najlepiej kup nowy jak nie to z miasta.

I tak na suita/itd. wydasz 200+ zlociszy a nie chcesz chyba zeby paczkomatem iphone lecial, podskoczy 2x i po telefonie;d

Refurba od nowego odróżnisz choćby przez ślady użytkowania. Dodatkowo oryginalne opakowanie też powinno być oznakowane. Ponadto sprzedający ma obowiązek oznaczyć towar zgodnie z jego stanem. Jeżeliby w aukcji było "używany/regenerowany/czy jakie tam są opcje", to wtedy wszystko gra. Towar spełnia fabryczne normy, oczywiście jeżeli to faktycznie jest refurb, a nie naprawiany po kosztach u pana Mietka złom. A tutaj oznakowania nie ma, więc pewnie ta druga opcja.

Ja polecam skorzystac z olx, kupic uzywany z odbiorem osobistym gdzies w poblizu z gwarancja, duzo jest osob ktore sprzedaja iphona w bardzondobrym jak nienidealnym stanie nadal na gwarancji.

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Siema, mam zamiar kupic iphona 5 z danej aukcji: http://allegro.pl/wyprzedaz-iphone-5-32gb-2-kolory-bez-simlock-gw12-i4775520728.html tylko że cena jest niższa niż w innych o nawet 200 zl dlatego zastanawiam sie czy moze nie byc podrobiony czy cos w tym stylu. Jest gwarancja i 10 dni na zwrot bez przyczyny a pozatym moge go automatycznie porownac z 100% oryginałem w domu(gdyby ten nie był) i wyslac go w ciagu 10 dni. Pare osob mi powiedzialo ze jest za tanio jak na 5 ale spytam sie jescze raz was: Czy warto?