Siema, mam zamiar kupic iphona 5 z danej aukcji: http://allegro.pl/wyprzedaz-iphone-5-32gb-2-kolory-bez-simlock-gw12-i4775520728.html tylko że cena jest niższa niż w innych o nawet 200 zl dlatego zastanawiam sie czy moze nie byc podrobiony czy cos w tym stylu. Jest gwarancja i 10 dni na zwrot bez przyczyny a pozatym moge go automatycznie porownac z 100% oryginałem w domu(gdyby ten nie był) i wyslac go w ciagu 10 dni. Pare osob mi powiedzialo ze jest za tanio jak na 5 ale spytam sie jescze raz was: Czy warto?
Iphone 5 (pomóżcie mi) ALLEGRO
"Wysyłka zza granicy", czyli na 90% Chiny, Hongkong, Singapur.
A jest to jakaś różnica w jakości jeżeli byl by np z Chin?
Tak czyli jakis naprawiany lub podróbka
Podróbka?
Do mnie kiedyś przyszła Xperia Z z zza granicy i była w 100% oryginalna i sprawna. Tyle, że paczka szła miesiąc. Pewnie zależy od tego jak trafisz.
a możecie mi dać przykład aukcji wartej zaufania do 1500?
Za wczasu sprawdź czy wystawiający telefon odbiera bo jak nie to wiedz że coś się dzieje.
iPhone dotarł po 35 dniach. Telefon był zafoliowany lecz jest odnowiony a nie nowy jak w opisie wiec gwarancji brak. Wysylka do singapuru w celu gwary nie kalkuluje sie. Cło (350zł) ominelo mnie. Lepiej doplacic i kupić fabrycznie nowy tel z gwarą.
Dostawa w określonym czasie lecz kompletny brak kontaktu ze sprzedającym,nie odpowiada na maile,nie odbiera telefonów.Telefon posiada rysę na tylnej klapce,nie jestem zadowolona z zakupu
uwaga OSZVST !!! Telefon Iphone 4s 32GB jest używany (odnowiony) na najtańszych Chińskich zamiennikach. Mój model został zakupiony w USA w 2012r. Bardzo utrudniony kontakt ze sprzedającym, prosiłem o adres do zwrotu aparatu lecz się nie doczekałem.
Dokładnie jak pisze Boosky sprzedawca ma duzo komentarzy swiadczacych o przesylce podrobek z chin. Aczkolwiek Iphone oryg rowniez produkowany jest w chinach.
Napisz moze jakiego telefonu szukasz nowy/uzywany? Pozatym nie latwiej sprawdzic lokalny rynek w miescie? Przynajmniej bedziesz wiedzial do kogo sie udac w razie problemow
To dziwne, że nikt z tym nic nie robi. Typ/typiara sprzedaje refurby, a na allegro w opisie stan jest określony jako "nowy". Przecież to jawne wprowadzanie w błąd kupującego.
Nikt sie nie interesuje "szczegolami" allegro nastawilo sie bardziej na zysk niz kiedys. Refurby nie odroznisz od nowego.
pierwsze primo odpusc sobie iphona z chin, drugie najlepiej kup nowy jak nie to z miasta.
I tak na suita/itd. wydasz 200+ zlociszy a nie chcesz chyba zeby paczkomatem iphone lecial, podskoczy 2x i po telefonie;d
Refurba od nowego odróżnisz choćby przez ślady użytkowania. Dodatkowo oryginalne opakowanie też powinno być oznakowane. Ponadto sprzedający ma obowiązek oznaczyć towar zgodnie z jego stanem. Jeżeliby w aukcji było "używany/regenerowany/czy jakie tam są opcje", to wtedy wszystko gra. Towar spełnia fabryczne normy, oczywiście jeżeli to faktycznie jest refurb, a nie naprawiany po kosztach u pana Mietka złom. A tutaj oznakowania nie ma, więc pewnie ta druga opcja.
Ja polecam skorzystac z olx, kupic uzywany z odbiorem osobistym gdzies w poblizu z gwarancja, duzo jest osob ktore sprzedaja iphona w bardzondobrym jak nienidealnym stanie nadal na gwarancji.
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Siema, mam zamiar kupic iphona 5 z danej aukcji: http://allegro.pl/wyprzedaz-iphone-5-32gb-2-kolory-bez-simlock-gw12-i4775520728.html tylko że cena jest niższa niż w innych o nawet 200 zl dlatego zastanawiam sie czy moze nie byc podrobiony czy cos w tym stylu. Jest gwarancja i 10 dni na zwrot bez przyczyny a pozatym moge go automatycznie porownac z 100% oryginałem w domu(gdyby ten nie był) i wyslac go w ciagu 10 dni. Pare osob mi powiedzialo ze jest za tanio jak na 5 ale spytam sie jescze raz was: Czy warto?