Ostatnio znajomy powiedział Mi, ze w IS bedzie trzeba kupowac itemy do ulepszania seta, wejscia na niektore dungeony i rozwoju najemnikow. Czy to prawda i jak to wplynie na gre? Czy z itemami z IS bedziemy "koxami" i inwestowanie w itemki z IS bedzie potrzebne, czy spokojnie bedziemy mogli grac bez IS nie tracac wzgledem osob z itemami z IS?
IS w Guild Wars
Znajomy naopowiadał Ci bajek... z tego co wiem w IS będą duperele do wyglądu czasowe ulepszacze do craftu itd.
Widac ze twoj kolega pojecia nie ma o GW2 Pozatym jakie merce ( najmniecy) lolz i upgrady armoru w tej grze nie istnieje takie cos ... Popros go aby napisal jakis tomik bajek bo niezle mu wychodzi wymyslanie ^^
Na BWE3 były z tego co pamiętam głównie fashiony typu okulary, rekawice bokserskie etc. Oprócz tego były również powiększacze inventory, nic takiego co miałoby zaburzyć różnice pomiędzy tym nie kupującym a kupującym nie znalazłem za specjalnie. Conajwyżej częstsze opróżnianie plecaka . Chociaż nie zdziwiłbym się jakby po paru latach coś 'konkretniejszego' dodali. W GW1 słyszałem, że ostatnio coś trochę przegieli. Nie wiem, nie grałem w jedynkę - dont kill me please!
A bedzie dostepny jakis trian na poczatku premiery?
Niestety nie, nie liczyłbym na to, że szybko się ukaże. Jedynie co Ci zostaje to zakupienie pre-ordera np na empik.com za 17 zl. Będziesz mógł wbić do gry 27 sierpnia + 2 dni rozgrywki. Później możesz zakupić pełną grę za 169 zł, ale otrzymasz rabat w wysokości 16,99 jeżeli kupisz tego pre ordera, więc za 150 zł za pudełko z grą.
Bez urazy, twój znajomy jest głupi i jak nie zna się na sprawach, to nie się po prostu nie wypowiada.
Najemnicy? Jacy najemnicy? Są tylko w GW1, a i tam nawet nie ma czegoś takiego co piszesz.
Ulepszenia seta? Kupowanie farbek (których i tak podstawowe kolory masz za darmo) i transmution stone, które służą do zdejmowania skina (czyt. wyglądu) przedmiotu (tudzież broni, zbroi) na inny przedmiot tego samego rodzaju. Ale tu twój kolega ma rację! Wpadnie taki noobek, popatrzy na drugiego, widzi że w startowych ubrankach, a tak naprawdę, to tylko skin! Pod tym ma set z 80 LVL-a!
Dostęp do dungeonów za kasę? LOLZ
Do kupienia były paczki z petami (które i tak można dostać in-game), kostiumy, okulary, rękawice bokserskie i jakieś boosty i coś jeszcze, co i tak nie przykuło mojej uwagi, a IS, to pierwsze co sprawdzam w grach. Lubię sobie dawać preview'e na armorkach.
Albo twój kolega pomylił Guild Wars 2 z Aionem lub Drakensang Online (tudzież wszystko się zgadza, oprócz najemników), albo to czysty hejter/gbur/małpa/małpa z zoo.
@Xirion
Zmień "źródło", bo jest niedoinformowane.
@Damianix
Nie.
PS: W dodatku wszystkie gemy można dostać wymieniając kasę (srebro, złoto) albo na odwrót gemy na złoto/srebro. Na 18 lvl miałem już 60 gemów, bo sobie wymieniałem. W IS jest już od 100, a kostiumy są chyba powyżej 250 gemów. To nie jest jakiś system, który za 10 golda daje Ci jeden gem.... Wszystko można zdobyć realnie, bez żadnego wysiłku. W dodatku niektóre przedmioty z IS, wypadają ze skrzyń, które wymagają Mystic Key.
http://wiki.guildwars2.com/wiki/Mystic_Chest
Mystic Key jest do kupienia za 125 gemów, można go także dostać za personal story, drop i inne rzeczy in-game. Można też po prostu najnormalniej w świecie - kupić.
A w linku masz Mystic Chest i dropy.
IS w GW2 jest tak obmyślany by korzystanie z jego było OPCJĄ a nie przymusem, by wyróżniał jedynie wyglądem tych co z niego korzystają. Na ostatniej BWE - gdzie nie było dostępnych gemów za free, zrobiłem 34 lvl nie użyłem żadnego scrola i nic związanego z IS grałem sobie od tak o, nie farmiłem mobów, nie robiłem kilku krain -np. 3 krain początkowych różnych ras - tylko po kolei jak leci, odkryłem każdą mapę zrobiłem wszystko co się dało, uczestniczyłem w każdym dostępnym i możliwym evencie jaki napotkałem.
Jest to bardzo dobry system. Wymiana gemów jest bardzo dobra i zapewne wielu z niej skorzysta nie tylko gold-gem ale też gem-gold.
Na becie jak grałem tylko w IS były ulepszenia kosmetyczne i mini zwierzaki nic poza tym niema co by wzmocniło twoją posać w walce
Dużo nowości nie uświadczysz na starcie gry, możliwe, że więcej kostiumów itp, zapewne będą dodawane co rusz nowe - np. co miesiąc. - maniacy strojów oO będą zachwyceni
Czekam na jakieś steampunk'owe itemki dla Asurki do mojej szafy.
Stolica Charrów, to dla mnie niebiosa.
Ważne, by kostiumy nie psuły magicznej atmosfery Guild Wars 2. Nie podobają mi się współczesne okulary które widziałem w IS podczas BWE3. Nie pasują one do klimatu. Mogą być jakieś gogle dla asur, lub latający motylek wokół ciała Sylvari. Oby nic współczesnego.
No też widziałem rękawice boxerskie ale to tak dla zabawy jest klimatu nie zepsuje bo GW 2 aż ocieka zajebistoscią i klimatem, że jakieś okulary go nie zniszczą
GW2 też nie ma typowego klimatu, klimatu jednorodnego, gdzie obok magi, iluzji i oręża roboty i technika
Oto chodzi Taki IS jak najbardziej... mam nadzieję, że nic nie dodadzą strasznego po upływie czasu...
Ostatnio znajomy powiedział Mi, ze w IS bedzie trzeba kupowac itemy do ulepszania seta, wejscia na niektore dungeony i rozwoju najemnikow. Czy to prawda i jak to wplynie na gre? Czy z itemami z IS bedziemy "koxami" i inwestowanie w itemki z IS bedzie potrzebne, czy spokojnie bedziemy mogli grac bez IS nie tracac wzgledem osob z itemami z IS?