Ja tez zapytanie o sprzet

Z racji tego ze chce dokupic dwie ( grafe i monitor 24" ) rzeczy do kompa a widze ze juz sporo niektroym tu pomogliscie to i ja chcialem o cos zapytac, chodzi mi o karte graficzna. Posiadam sprzet :

PLYTA : ASRock N68C-S UCC GeForce 7025 Socket AM2+

PROCEK: AMD Athlon II X3 460 BOX ( odblokowany rdzen i teraz PHENOM II X4 B60 3,4 GHz )

PAMIEC: GeIL GD3 8GB 1600C11DC

KARTA G. Gigabyte HD4850

ZASILACZ: I-BOX ATX 500W APFC 14CM BLACK PANTHER

Teraz pytanie, jaka karta graficzna do tego najlepsza, na tej mojej juz przy wiekszych detalach niestety niektore nowsze gierki pozostawiaja wiele do zyczenia, myslalem nad HD6850, czy to mnie zadowoli jesli chodzi o nowsze gierki w HIGH detalach, a moze co innego ??

Budzet to max 450zl za karte ewentualnie moze cos z uzywek, tez nie pogardze. Inych czesci nie che zmieniac poprostu chodzi mi o grafe do normalnego grania w nowe gry na HIGH Detalach oczywiscie przy wiekszych rozdzielczosciach np. przy 1680×1050. czy to mozliwe :D.

Ja bym ci z używek zaproponował:

http://allegro.pl/ka...3121522068.html

lub jeżeli koniecznie chcesz nową, chociaż słabszą to ta:

http://allegro.pl/ra...3114834653.html

Czyli jak napisałeś, HD 6850 spokojnie powinno ci wystarczyć.

7770 słabsza od 6850 nie do końca to prawda

http://www.anandtech.com/bench/Product/539?vs=536

Większość gier gdzie wygrywała 6850 była winą sterów teraz gdyby przeprowadzić ten bench z 13.3 7770 byłaby lepszą kartą.

7770

masz nówkę

gwarancję

nowsza technologicznie

mniej prądu

i jak już coś to Gigabyte 3 lata gwarancji

Więc tej cenie masz 6850

Używaną bez gwarancji

Bez wsparcia już sterowników (teraz ati skupia się na serii 7 i w tej serii jest zauważalny skok wydajności w grach)

hmm dzieki pomysle tylko czy to ze 7770 jest 128bitowa jakos nie wplywa na osiagi , wogole czy przy wyborze ma to jakies wieksze znaczenie 128 256 czy 192 bit ????, a moze jakas alternatywa ze strony nvidii ??

i jeszcze jedna sprawa, widze ze niektore karty maja 1 wyjscie DVI, a z racji tego ze bede mial 2 monitory to pytanie brzmi jak podlaczyc pod taka karte 2 monitory, jakas przejsciowka ??

EDIT: OK wiem juz ze sa adaptery HDMI - DVI

ja jednak wolałbym kupić używkę 6850/6870, w jak najniższych cenach bo twój komp tak nowy to już nie jest

Pytles hehe no rok czasu ma jak go skladalem, wtedy procek i inne rzeczy no moze oprocz karty ktora kupowalem sporo wczesniej, byly raczej z troche wyzszej polki moze nie byl to demon predkosci, ale niemogl sie niczym powstydzic wedlug benchmarkow :).

Chyba zrobie tak jak mowisz poszukam uzywki 6850 chociaz jak widze testy 7770 to tez daje rade i jakos super nie odstaje od 6850, no ale jak kupowac to na jakis czas, bo niebawem przyjdzie pora na procek i na inne rzeczy, takze niech chociaz to co jest sie posprawuje jak najdluzej...

Z racji tego ze chce dokupic dwie ( grafe i monitor 24" ) rzeczy do kompa a widze ze juz sporo niektroym tu pomogliscie to i ja chcialem o cos zapytac, chodzi mi o karte graficzna. Posiadam sprzet :

PLYTA : ASRock N68C-S UCC GeForce 7025 Socket AM2+

PROCEK: AMD Athlon II X3 460 BOX ( odblokowany rdzen i teraz PHENOM II X4 B60 3,4 GHz )

PAMIEC: GeIL GD3 8GB 1600C11DC

KARTA G. Gigabyte HD4850

ZASILACZ: I-BOX ATX 500W APFC 14CM BLACK PANTHER

Teraz pytanie, jaka karta graficzna do tego najlepsza, na tej mojej juz przy wiekszych detalach niestety niektore nowsze gierki pozostawiaja wiele do zyczenia, myslalem nad HD6850, czy to mnie zadowoli jesli chodzi o nowsze gierki w HIGH detalach, a moze co innego ??

Budzet to max 450zl za karte ewentualnie moze cos z uzywek, tez nie pogardze. Inych czesci nie che zmieniac poprostu chodzi mi o grafe do normalnego grania w nowe gry na HIGH Detalach oczywiscie przy wiekszych rozdzielczosciach np. przy 1680×1050. czy to mozliwe :D.