Witam, poszukuje ludzi, którzy równiez grają w tą grę, na serwerze Shura. Zapraszam do nawiązania znajomości, jak i do zagrania tych, którzy jeszcze nie mieli styczności z tą produkcją ;-)
Jade Dynasty- Gra ktoś?
pare lat temu skonczylem przygode z JD. Po 2 latach grania kazdy patch do tej gry niszczyl ją i sprawial coraz bardiej P2W.
Jadeny byly coraz droższe a rzeczy w IS coraz wiecej. Zostawilem tam 3 chary na 150 asc i jakos nie widze sensu wracac.
Dodam ze firma Perfect World umie spier* gre.
Nie wiem jak jest teraz ale kupowanie energii do perm bota wbudowanego w gre nie kusi do powrotu. Kiedys na max lvl pracowalo sie 1.5 roku teraz 1 miesiac;)
Gra kiedys miala pare mocnych polskich gildii ale wszystko to odchodzilo wraz z nowymi dodatkami od PW.
Potwierdzam wypowiedź przedmówcy, moje osiągnięcia w tej grze są podobne. Grałem praktycznie od samego początku lecz teraz nie widzę sensu dalej tego ciągnąć. Kiedyś za golda w grze kupiłeś i wygrejdowałeś peta z IS dziś jest to praktycznie nie możliwe dodatkowo jeśli planujesz grać za darmo to po przekroczeniu pewnego levela pozostają Ci 2 godziny grindu i kilka daily questów.
Nie wiem jak jest teraz ale kupowanie energii do perm bota wbudowanego w gre nie kusi do powrotu.
Nie musisz ich kupować. Masz je co 5h, jak i codziennie z systemu VIP.
Mam 133 acs i nie jest źle. Coraz więcej jest misji, czy eventów, które pozwalaja grać bez IS'u, jak i proporcjonalność zarabianego golda pozwala na normalna gre.
Jako next doświadczony gracz w jd popieram poprzednikow . Dodam do tego konkretne wyliczenia zeby nie bylo ze slowa rzucane na wiatr Dojdziesz do end game zmienisz zdanie
Teraz nie musisz nic refinować na + żeby expić ale po 135 asc . Zoabczysz jak fajnie wbija sie set 135-140 + marnujac po 200+ SJ na cześć ( przy obecnych cenach golda 2k golda x 200 ) ^^ Do tego musiz wbic dwa sety jeden na pve min + 8/9 ( zeby pograc , bez tego moby beda cie mali na hita doslownie ) optymalne +10/11 . Ale policzmy najmniejsza linie oporu +8/9 srednia okolo 1k + SJ . Czyli na samą mozliwosc farmiena ( przy najslabszym mozliwie secie do tego ) na 135+ musisz miec na start okolo 2kk golda. O pvp możesz pomarzyć nie wydajać na gre min 2k $ , Czemu ludzie biegają z setami +11/12 a to już wydatki sięgające 5 k sj . Proporcjonalnosc golda pozwala na gre [piszesz tylko ze jedna sj kosztuje okolo 2k gold a to jest 15 h farmy aoe postacia na spotach 135 + asc
To są wyliczenia takie już jak masz szczęscie w refinie . Co do bota co 5h ta energia starcza tylko na godzinke expa a co dalej ? Trzeba wykupowac silver packi lub gold packi zeby expic . Bo bez bota wtej grze sie nie da . Farma 24/7 no i do tego dochodza multikonta kotre pwe ma w 4 literach .
dokladnie jak wyzej mialem ta nieprzyjemnosc poznac T4l4r (zart;p) . W tej grze sprawdza sie przyslowie znajomych ktorych poznalem za czasow Silka (Silkroad Online) "bez bota to nie robota" a przy cenach jakie byly juz jak odchodzilem(2-3 late temu) to nawet grind 24h na spocie z 5 mobami na fel jadeonem brakowalo kasy:). Dlatego sie stawialo po 5-6 charow, ktore byly farmerami a na 1 koncie robiles full pvp do zabawy w piaskownicy;). Ta gra jest glownie pod pvp ale zeby cos osiagnac trzeba wydac
(jak swego czasu pamietny DarkWall - 1k euro na tydzien;p przez pare miechow po wyjsciu Balo). Co wyjscie nowej klasy to bardziej OP i jakos nie pracuja zeby zmieniac, pamietam po wyjsciu Rayanow wystraczylo miec seta +8 a niszczyles bez problemowo ludzi z +10/11 .... dodatkowo zrobienie czegos powyzej +9 to trzeba naprawde miec mega farta ( bo nawet gwiazdki na % szczecia ch* dawaly a sj powodowal tylko ze nie traciles tego) Tak wiec polecam znalezienie innej gry no chyba ze na END Gameie bedzie recznie farmil na landach na 2-3 mobach
bo to co dostajesz co 5h to o kant d*py mozesz sobie ...
Kiedys naprawde gra byla fajna, a pvp bylo ciekawe - walczac o zamek caly weekend a po asc ... 15-30 minut i ktos przejmowal zamek ... smutne. Najlepsze ally porozpadaly sie i zostaly garstki ludzi ktorzy nic nigdy nie znaczyli przez co poziom pvp strasznie spadl .... i tak jak jadek przed asc byl kombajnem na pvp tak po juz tylko farmerem golda ... nie liczac ze byles gmem i mialem bonusy do wbijania i dropu na landach (tak ow 1 jadeon sobie poczynal). Modo ktory byl zaraz po asc koksem to zrobili na niego (dostepne oczywiscie w IS) specjalne sety ktore zdejmowaly wykrwawianie, ktorym on wczesniej ladowal ludzi w liczbach xxxxx ... to skoro nic nie robil juz swim wykrwawianiem trzeba zmienic speca ... czyli item w IS i macie dagosa i spam kangby - od cala filozofia. Tak jak kazdemu bym polecil ta gre przed asc i chome i innymi mega pierdolami tak teraz odradzam, bo frajdy tam juz nie ma (bynajmniej tej co byla kiedys).
A moje 4 jadki i 1 inc ktore farmily golda juz raczej nigdy nie beda online ....
pozdraiwam tych ktorzy late temu startowali wraz z serv Shura
Ja ci dam nie przyjemoność Co do pvp idealny przyklad OP cash shopa ... TW simpely spamujący dwa skile na krzyż trzymał na klacie 30 osób przez 20 min .. Lukcystone ekhm solo na fort + balo do bram i gg
Rayany ściągające na hita nawet na 90 % redukcji obrażeń . Za czasów incensów już nie grałem ^^ Odpuściłem sobie kiedy to ludzie mieli już po 5-6 kont tylko dla farmy .... Mój stary komp mógl wytrzymać max 2
No i wary przed asc pamietam farmiło się golda i na war w nocy . A po asc kiedy już st sety weszły jednye co było można widzieć " T5 asc no OP " , albo " t5 non asc " . Już nikt na wary nie chodził jak taki cash shoper mógł solować cały alliance...
JD to jedna z najbardziej niedocenionych gier wg. mnie i pokazuje co czas robi z rpgami... w pewnym momencie wydawcy widzą, że gra umiera to aby wycisnąć z niej jak najwięcej to robią full p2w itemshop, aby ta resztka która "jeszcze"gra mogła poczuć się pro graczami. Dla mnie ta gra była jedną z lepszych pomimo, że był ten bot to i tak była bardzo dobra.
Witam, poszukuje ludzi, którzy równiez grają w tą grę, na serwerze Shura. Zapraszam do nawiązania znajomości, jak i do zagrania tych, którzy jeszcze nie mieli styczności z tą produkcją ;-)