Jade Dynasty- Gra ktoś?

Witam, poszukuje ludzi, którzy równiez grają w tą grę, na serwerze Shura. Zapraszam do nawiązania znajomości, jak i do zagrania tych, którzy jeszcze nie mieli styczności z tą produkcją ;-)

pare lat temu skonczylem przygode z JD. Po 2 latach grania kazdy patch do tej gry niszczyl ją i sprawial coraz bardiej P2W.

Jadeny byly coraz droższe a rzeczy w IS coraz wiecej. Zostawilem tam 3 chary na 150 asc i jakos nie widze sensu wracac.

Dodam ze firma Perfect World umie spier* gre.

Nie wiem jak jest teraz ale kupowanie energii do perm bota wbudowanego w gre nie kusi do powrotu. Kiedys na max lvl pracowalo sie 1.5 roku teraz 1 miesiac;)

Gra kiedys miala pare mocnych polskich gildii ale wszystko to odchodzilo wraz z nowymi dodatkami od PW.

Potwierdzam wypowiedź przedmówcy, moje osiągnięcia w tej grze są podobne. Grałem praktycznie od samego początku lecz teraz nie widzę sensu dalej tego ciągnąć. Kiedyś za golda w grze kupiłeś i wygrejdowałeś peta z IS dziś jest to praktycznie nie możliwe dodatkowo jeśli planujesz grać za darmo to po przekroczeniu pewnego levela pozostają Ci 2 godziny grindu i kilka daily questów.

Nie wiem jak jest teraz ale kupowanie energii do perm bota wbudowanego w gre nie kusi do powrotu.

Nie musisz ich kupować. :) Masz je co 5h, jak i codziennie z systemu VIP.

Mam 133 acs i nie jest źle. Coraz więcej jest misji, czy eventów, które pozwalaja grać bez IS'u, jak i proporcjonalność zarabianego golda pozwala na normalna gre.

Jako next doświadczony gracz w jd popieram poprzednikow . Dodam do tego konkretne wyliczenia zeby nie bylo ze slowa rzucane na wiatr :) Dojdziesz do end game zmienisz zdanie :) Teraz nie musisz nic refinować na + żeby expić ale po 135 asc . Zoabczysz jak fajnie wbija sie set 135-140 + marnujac po 200+ SJ na cześć ( przy obecnych cenach golda 2k golda x 200 ) ^^ Do tego musiz wbic dwa sety jeden na pve min + 8/9 ( zeby pograc , bez tego moby beda cie mali na hita doslownie ) optymalne +10/11 . Ale policzmy najmniejsza linie oporu +8/9 srednia okolo 1k + SJ . Czyli na samą mozliwosc farmiena ( przy najslabszym mozliwie secie do tego ) na 135+ musisz miec na start okolo 2kk golda. O pvp możesz pomarzyć nie wydajać na gre min 2k $ , Czemu ludzie biegają z setami +11/12 a to już wydatki sięgające 5 k sj . Proporcjonalnosc golda pozwala na gre [piszesz tylko ze jedna sj kosztuje okolo 2k gold a to jest 15 h farmy aoe postacia na spotach 135 + asc :) To są wyliczenia takie już jak masz szczęscie w refinie . Co do bota co 5h ta energia starcza tylko na godzinke expa a co dalej ? Trzeba wykupowac silver packi lub gold packi zeby expic . Bo bez bota wtej grze sie nie da . Farma 24/7 no i do tego dochodza multikonta kotre pwe ma w 4 literach .

dokladnie jak wyzej ;) mialem ta nieprzyjemnosc poznac T4l4r (zart;p) . W tej grze sprawdza sie przyslowie znajomych ktorych poznalem za czasow Silka (Silkroad Online) "bez bota to nie robota" a przy cenach jakie byly juz jak odchodzilem(2-3 late temu) to nawet grind 24h na spocie z 5 mobami na fel jadeonem brakowalo kasy:). Dlatego sie stawialo po 5-6 charow, ktore byly farmerami a na 1 koncie robiles full pvp do zabawy w piaskownicy;). Ta gra jest glownie pod pvp ale zeby cos osiagnac trzeba wydac ;) (jak swego czasu pamietny DarkWall - 1k euro na tydzien;p przez pare miechow po wyjsciu Balo). Co wyjscie nowej klasy to bardziej OP i jakos nie pracuja zeby zmieniac, pamietam po wyjsciu Rayanow wystraczylo miec seta +8 a niszczyles bez problemowo ludzi z +10/11 .... dodatkowo zrobienie czegos powyzej +9 to trzeba naprawde miec mega farta ( bo nawet gwiazdki na % szczecia ch* dawaly a sj powodowal tylko ze nie traciles tego) Tak wiec polecam znalezienie innej gry no chyba ze na END Gameie bedzie recznie farmil na landach na 2-3 mobach ;) bo to co dostajesz co 5h to o kant d*py mozesz sobie ... ;) Kiedys naprawde gra byla fajna, a pvp bylo ciekawe - walczac o zamek caly weekend a po asc ... 15-30 minut i ktos przejmowal zamek ... smutne. Najlepsze ally porozpadaly sie i zostaly garstki ludzi ktorzy nic nigdy nie znaczyli przez co poziom pvp strasznie spadl .... i tak jak jadek przed asc byl kombajnem na pvp tak po juz tylko farmerem golda ... nie liczac ze byles gmem i mialem bonusy do wbijania i dropu na landach (tak ow 1 jadeon sobie poczynal). Modo ktory byl zaraz po asc koksem to zrobili na niego (dostepne oczywiscie w IS) specjalne sety ktore zdejmowaly wykrwawianie, ktorym on wczesniej ladowal ludzi w liczbach xxxxx ... to skoro nic nie robil juz swim wykrwawianiem trzeba zmienic speca ... czyli item w IS i macie dagosa i spam kangby - od cala filozofia. Tak jak kazdemu bym polecil ta gre przed asc i chome i innymi mega pierdolami tak teraz odradzam, bo frajdy tam juz nie ma (bynajmniej tej co byla kiedys).

A moje 4 jadki i 1 inc ktore farmily golda juz raczej nigdy nie beda online ....

pozdraiwam tych ktorzy late temu startowali wraz z serv Shura ;)

Ja ci dam nie przyjemoność :P Co do pvp idealny przyklad OP cash shopa ... TW simpely spamujący dwa skile na krzyż trzymał na klacie 30 osób przez 20 min .. Lukcystone ekhm solo na fort + balo do bram i gg :P Rayany ściągające na hita nawet na 90 % redukcji obrażeń . Za czasów incensów już nie grałem ^^ Odpuściłem sobie kiedy to ludzie mieli już po 5-6 kont tylko dla farmy .... Mój stary komp mógl wytrzymać max 2 :P No i wary przed asc pamietam farmiło się golda i na war w nocy . A po asc kiedy już st sety weszły jednye co było można widzieć " T5 asc no OP " , albo " t5 non asc " . Już nikt na wary nie chodził jak taki cash shoper mógł solować cały alliance...

JD to jedna z najbardziej niedocenionych gier wg. mnie i pokazuje co czas robi z rpgami... w pewnym momencie wydawcy widzą, że gra umiera to aby wycisnąć z niej jak najwięcej to robią full p2w itemshop, aby ta resztka która "jeszcze"gra mogła poczuć się pro graczami. Dla mnie ta gra była jedną z lepszych pomimo, że był ten bot to i tak była bardzo dobra.

Witam, poszukuje ludzi, którzy równiez grają w tą grę, na serwerze Shura. Zapraszam do nawiązania znajomości, jak i do zagrania tych, którzy jeszcze nie mieli styczności z tą produkcją ;-)