Jade Dynasty Polska

Witajcie!

Zapraszamy Was abyście dołączyli do grona naszych graczy i wypróbowali grę Jade Dynasty.

-Oferujemy Wam wiele profesji do wyboru jak i wiele ciekawych systemów które pozwolą Wam czerpać rozrywkę z gry.

-Specjalnie dla Was pracujemy cały czas nad pełnym spolszczeniem gry.

-Udostępniamy wiele poradników, aby ułatwić Wam grę.

-Stworzyliśmy TeamSpeak'a aby polepszyć Waszą komunikację na różnych ciekawych questach, instancjach czy też pvp.

-Tylko tutaj spotkacie się z tak niepowtarzalną armosferą :)

Więcej info na stronie oraz forum(linki poniżej).

Strona polskiego serwera: http://jadedynasty.pl/

Forum gry: http://forum.jadedynasty.pl/forumdisplay.php?4-Poradniki

Bezpośredni link do pobrania klienta: http://www.jadedynasty.pl/download/JDPL.zip

forta.jpg

Mam pytania!

1. Czy Jade dynasty jest P2W? Bo wygląda pięknie

2. Czy tworzycie.. Własny client gry? Czy mi się zdaje? :P

3. O co chodzi z tym "6 graczy online?" 6 graczy jest ogólnie na Jade Dynasty czy jak?

Z tego co widzę to jest coś na kształt prywatnego serwera, jeśli chcesz grać na oryginalnym JD to http://jd.perfectworld.com/ . Wychodzi, że po prostu edytują gotowy klient gry, a właściwie po prostu go spolszczają, aktualnie są dostępne bodajże 3 języki: angielski, niemiecki, francuski i serwery na globalu są podobnie podzielone.

Gra na oficjalnych serwerach jest w pewnym stopniu P2W, tzn. wszystko można kupić za walutę w grze, ale jeśli wydasz $$$ to wszystko będzie szybsze, łatwiejsze i po prostu lepsze :)

Więc czy ten serwer w ogóle wypali? Jak widzę mało jest online. Dacie rade go utrzymać? I może zareklamujcie się bardziej?

AD 1

Raty serwera ? Itemy w CS ? Mozliwosc zdobycia z in game ? Jadeny za vote czy tylko za kase ? ASC lvl 150 czy 160 ? Dostepne Eventy , Mapy ? Max Refin ? Klasy ? VIP ? Jaki patch ?

Sry ale jezeli to miala byc reklama to totalnie mnie odrzucila amatorszczyzna .... 0 podstawowych informacji ktore trzeba podac ... To tak jakbym napisal mam serwer wowa i tyle nie wiadomo jaki patch co dziala co nie .... Nawet na waszej stronie nic nie ma ....

Ad 2

Z tego co doczytalem na forum nie ma mozliwosci zdobycia jadenow in game po za dotowanie ( no i oczywiscie wymiana golda ) ? Jak to napisane "nie chcecie ulatwiac gry " . Jezeli tak to po co grac na waszym serwerze skoro bede musial wydawac kase jak na oficialu ? Ci ktorzy graja w JD wiedza ze bez doty nic nie osiagna .... I nie mydlcie oczu systemem vip to jest zalosny 1 SJ na 4 - 5 dni ... Gdzie dontator ma 20 za jedna dote ..... Czyli jedna dotacja = 80 dni grania zeby dostac taka sama liczbe SJ ...

Ad 3

To juz wole pograc na dziesiatkach inych privow JD gdzie jadeny mam za ilosc godzin spedzonych w grze i votowanie .... Itemy ktore na inych priv serwerach sa za free u was za dotacje ... SERIO ? O to przyklad itemu ktory jest za free na inych serwerach i wyliczenie ile musimy wydac na PL privie ... Podkreslam musimy bo bez itemow min + 8 nie mozemy nawet expic na mapach 135 asc ( +8 daje bonusu do redukcji obrazen o 30 % + ) bo moby beda nas sciagaly na 2 hity....

Uzytkowik

Bronze Sigil czyli praktycznie najpotrzebniejszy item. Obecnie ulepszanie itemów praktycznie stoi w miejscu ponieważ każdy boi się że straci swoje cenne EQ. Aby ulepszyć nasz item z 0 do +9 potrzebujemy 125 Bronze Sigil.
Item możemy zdobyć tylko przez zakup z Marketu gdzie cena 1 sztuki wynosi 3,5 Jadena co daje nam łącznie 437,5 Jadenów. Aby zdobyć taką ilość jadenów musimy kupić 8x 50 jadenów, 1x 30 jadenów oraz 1x 10 jadenów. Koszt takiego przedsięwzięcia wynosi 280,44 zł.
Należy pamiętać że mamy 4 części naszego wyposażenia a więc mnożymy to x4 co daje nam łącznie 1121,76 zł
Uważam że 1222 zł jest dla każdego z nas bardzo dużo a ekwipunek może ulec zmianie przez co koszt jeszcze bardziej by wzrósł, chyba że ulepszylibyśmy dopiero pod koniec gry mając już końcowe EQ.
Moją propozycją jest dodanie opcji kupna Bronze Sigil u NPC za cene 50-100 Golda za sztukę. Wtedy ulepszenie 1 itemu na +9 kosztowałoby nas od 6250 do 12500 Golda co także jest bardzo dużą sumą jak za 1 item.
Dodanie takiej możliwości sprawiłoby że ludzie ulepszaliby już wcześniej swoje EQ nie czekając na osiągnięcie max lvla i zdobyciu najlepszego ekwipunku.

GM:

Pieczęcie Brązu(Bronze Sigil) to przedmiot dla tych, którzy chcą iść na łatwiznę. Do ulepszania przydaje się znacznie bardziej "Jadeit Spokoju" (Sernity Jade), którym to można ulepszyć przedmioty nawet do +8 z odrobiną szczęścia.

Tylko szkoda ze ta odrobina szczescia srednio na jedna czesc equ kosztuje 100 -200 SJ ( na fulll set x4 ) .... A z vip reward dostajemy jedna SJ na 4-5 dni ^^ Wiec to 3 lata grania i moze zrobimy equ z vip reward .....

Wiec jezeli ktos chce wydac 1222 zl na to zeby pograc na priv gg ... Lub jak to stwierdza GM liczyc na szczescie i wydac tylko 600 na equ to rowniez gg..

Widac odrazu ze server zrobiony tylko po to by wyciagnac jak najwiecej kasy ....

Jako 2-3 letni gracz JD uwierzcie wiem co pisze :)

Dragon jeblem ; ) hehhe ale opisales w duzym skrocie prawde. Teraz to na globa nawet nie ma po co isc bo ceny Jadkow sa astralne ... juz nie kupisz u npc bo nie mozna takiej ceny nawet wpisac. Bez SJ nic nie wbijesz ... a z nimi tez nie powiedziane ze wbijesz od razu. JD jest przykladem P2W jesli chodzi o global, a Wasz priv nie rozni sie niczym.... co by mogla dac radosc znow z tej gry.

Teraz już wiemy dlaczego jest aż 21 osób online :)

No ba . Skoro mam wybor , privy gdzie te same itemy kosztuja mnie 0 zl a tu 1200 zl , no to o czym rozmawiamy ^^

Pobrałem grę, nigdy wcześniej nie miałem okazji w to grać :) Jeżeli znajdzie się ktoś chętny zagrać od początku ze mną (mam 5lvl) to piszcie w grze do "Nomad" :)

Od ostatniego postu, wiele nowych treści zostało przetłumaczone na jeżyk polski.

Aktywowaliśmy też specjalny event, który potrwa tydzień. Można z niego otrzymać sporo doświadczenia 3x dziennie.

Odnośnie wcześniejszych pytań:

Rate serwera to 1x.

Staramy się naśladować serwer oficjalny, zatem jedyną różnicą między nim będą ceny jadenów przystosowane do polskich realiów.

Co może przyciągnąć do gry weteranów?

Z pewnością ten klimat, gdy wszyscy zaczynają od początku z równymi szansami.

Są oczywoście drobne zmiany w porównaniu z oficjalnym serwerm EN.

Mają na celu umożliwić grę bez korzystania z jadenów.

Zatem:

- od 135 z nagród VIP można zdobyć(dziennie, darmowo): 1xPortal Charm(Zwój Portalu) oraz 8xSeenity Jade Fragment(Fragment Jadeitu Spokoju).

* Po asc ilość Fragmentów Jaditów dodatkowo wzrasta wraz przedziałem docelowo do 12 fragmentów na asc 135+.

- ceny potionów u NPC są 25% niższe a ich stos to 500 a nie 99 jak w oryginale.

- potiony z makretplace są o o 50% tańsze.

Specjalnie też czekamy z odblokowaniem ascension(odrodzenia), do czasu aż większa ilość osób osiągnie 150 poziom.

Expansion to Sunstrider. Czyli bez dwóch nowych klas i zmienionego sunstream.

Z tym update zaczekamy przynajmniej rok, aż ów klasy będą w pełni ukończone.

Także zachęcam do spróbowania swoich sił w grze.

Graczom którzy nigdy nie grali w JD również serdecznie polecam.

Staramy się zrobić jak najwięcej, aby gra była zrównoważona.

W razie dalszych pytań, chętnie odpowiem.

Chciałbym poinformować o najnowszej zmianie w Jade Dynasty Polska.

Od terez gracze mogą zdobyć darmowe jadeny za poprostu bycie online w grze.

Ponownie zachęcam wszystkich do gry!

Witajcie!

Zapraszamy Was abyście dołączyli do grona naszych graczy i wypróbowali grę Jade Dynasty.

-Oferujemy Wam wiele profesji do wyboru jak i wiele ciekawych systemów które pozwolą Wam czerpać rozrywkę z gry.

-Specjalnie dla Was pracujemy cały czas nad pełnym spolszczeniem gry.

-Udostępniamy wiele poradników, aby ułatwić Wam grę.

-Stworzyliśmy TeamSpeak'a aby polepszyć Waszą komunikację na różnych ciekawych questach, instancjach czy też pvp.

-Tylko tutaj spotkacie się z tak niepowtarzalną armosferą :)

Więcej info na stronie oraz forum(linki poniżej).

Strona polskiego serwera: http://jadedynasty.pl/

Forum gry: http://forum.jadedynasty.pl/forumdisplay.php?4-Poradniki

Bezpośredni link do pobrania klienta: http://www.jadedynasty.pl/download/JDPL.zip

forta.jpg