Jagged Alliance Online

Wczoraj w serwisie browsergames.de pojawił się artykuł, oraz pierwsze screeny dotyczące Jagged Alliance Online.

Jeżeli komuś ta nazwa się kojarzy z serią o najemnikach - trafiliście w dziesiątkę. W tamtym roku firma bitComposer Games przejęła prawa do tej serii i postanowiła ją reaktywować po wielu wcześniejszych nieudanych próbach. Jednym z nowych produktów będzie właśnie JA: Online.

Szczegóły:

Pierwsze screeny z JA: Online - JACenter.pl

Gra będzie posiadała elementy MMORPG - część rozwiązań ma pochodzić z coraz popularniejszych gier przeglądarkowych, ale zachowane także mają zostać niektóre tradycyjne mechanizmy. Za sprawą systemów PvE, rozgrywki w trybie co-op, oraz PvP grać będziemy mogli z graczami z całego świata. Dowodzić swoimi najemnikami, którzy cechować się będą oddzielnymi cechami i charakterami będziemy z naszej głównej bazy, w której to też wybierzemy dla nich odpowiednie wyposażenie i uzbrojenie. Resztę czasu spędzimy na wykonywaniu różnych zadań.

Co o tym sądzicie? Jaki los wróżycie takiej grze? Jak do tej pory prezentowała zupełnie inną mechanikę, czy zmiana może wyjść jej na zdrowie?

Zrobienie z JA MMORPG to chyba najbardziej kretyński pomysł jaki widziałem.Gra straci na klimacie.Wszystko tam było genialne i bardzo przeżywało się śmierć swojego kompana.Nie wyobrażam sobie jakoś JA w takim typie gry.Spali na panewce jak nic.Spojrzałem też na screeny i jak to jest JA to ja jestem Św.Teresa z Kalkuty.Prawdziwy JA wygląda tak http://agard.pl/galerie/j/jagged-alliance-2_6305.jpg a patrząc na te screeny dostrzegam tylko mierną parodie tego majstersztyku.Tyle ode mnie

To jest jeden z dwóch prowadzonych obecnie projektów. Drugim z nich jest JA: Back in Action - remake JA2, w nowej oprawie.

Tutaj możesz zobaczyć nieco screenów, jeżeli Cię to zainteresuje: http://jagged-alliance.pl/album70/

Moim zdaniem JA Online nie jest złym krokiem. Fakt faktem, to zupełnie co innego, ale tylko w taki sposób da się na nowo wypromować grę, przez co być może nowi gracze sięgną też po JA2, UB i Wildfire. Warto mieć na uwadze, że ta gra straciła kilka lat, niemalże padła przez firmę Strategy-First. Niemcy (bitComposer) są dosyć ostrożni, nie zapowiedzieli z miejsca JA3, ale właśnie innymi metodami sprawdzają, czy dadzą radę się chociażby na tym tytule jeszcze utrzymać.

Moim zdaniem JA Online nie jest złym krokiem. Fakt faktem, to zupełnie co innego, ale tylko w taki sposób da się na nowo wypromować grę, przez co być może nowi gracze sięgną też po JA2, UB i Wildfire

Błąd, gry przeglądarkowe odstraszają ludzi, i mają tendencję do posiadania przesadnych item shopów, o ile remake jest dobrym pomysłem, o tyle browser-mmo nie najlepszym. Ostatnio jest zbyt wiele hałasu o browser-mmogi a na shooterach można ujrzeć jak bardzo się poślizgnęli, zwłaszcza tym tam jednym (zapomniałem jak się nazywa) spoko grafa, niby ok, ale brak reklamy i dziwne ładowania sprawiły że grają góra 4 osoby na raz.

Wczoraj w serwisie browsergames.de pojawił się artykuł, oraz pierwsze screeny dotyczące Jagged Alliance Online.

Jeżeli komuś ta nazwa się kojarzy z serią o najemnikach - trafiliście w dziesiątkę. W tamtym roku firma bitComposer Games przejęła prawa do tej serii i postanowiła ją reaktywować po wielu wcześniejszych nieudanych próbach. Jednym z nowych produktów będzie właśnie JA: Online.

Szczegóły:

Pierwsze screeny z JA: Online - JACenter.pl

Gra będzie posiadała elementy MMORPG - część rozwiązań ma pochodzić z coraz popularniejszych gier przeglądarkowych, ale zachowane także mają zostać niektóre tradycyjne mechanizmy. Za sprawą systemów PvE, rozgrywki w trybie co-op, oraz PvP grać będziemy mogli z graczami z całego świata. Dowodzić swoimi najemnikami, którzy cechować się będą oddzielnymi cechami i charakterami będziemy z naszej głównej bazy, w której to też wybierzemy dla nich odpowiednie wyposażenie i uzbrojenie. Resztę czasu spędzimy na wykonywaniu różnych zadań.

Co o tym sądzicie? Jaki los wróżycie takiej grze? Jak do tej pory prezentowała zupełnie inną mechanikę, czy zmiana może wyjść jej na zdrowie?