Jak dostać warna za cenzurę lekkiego wulgaryzmu

Wybacz, ale nie mam zamiaru niczego wyszukiwać, nie bawi mnie ślęczenie na forum i szukanie starych postów.Btw. Czemu w drugim cytacie jest mój nick? Ja tego nie napisałem.

W takim razie...

śmierdzą Ci stopy. Nie mam co prawda żadnego uzasadnienia, ani nie chce mi się go specjalnie szukać, ale na pewno tak jest, skoro tak napisałem, prawda? No co, już się nie bawimy w rzucanie bezpodstawnych oskarżeń? Cholera, ominęła mnie najlepsza zabawa :mellow:

Ten dwu tygodniowy staż to pachnie multikontem Plain.

Tak jak stopy Oynokiego, ale tu i tu dowodów brak :D

Nie wprowadza w błąd, bo jest wyjaśnione pod spodem. Wprowadziłoby w błąd i miało wiele wyjść, gdyby tłumaczenia nie było, a że jest dodane to ewidentnie w miejscu gwiazdek znajduje się konkretne słowo. Nie powoływałbym się też na to, że w języku polskim to nie ma uzasadnienia, bo to forum i każdy piszę jak mu się podoba. Zasady pisowni tak średnio tu obowiązują, chociaż chętnie bym zobaczył jak są wymuszane na użytkownikach. Tak długo jak forum nie wymaga w pełni poprawnego pisania, tak długo nie można się powoływać na to, że takie coś nie ma sensu w języku polskim.

W takim razie nie wprowadza w błąd Ciebie ani zainteresowanego, ani nawet kilku osób, które wypowiedziały się wyżej, ALE wprowadzają w błąd mnie, osoby które to zgłosiły oraz te, które przyznały słuszność decyzji jeszcze w tym temacie. Po waszej stronie stoi fakt, że gość chce sobie pisać w ten k***a* sposób i uważa, że to za*****e* w porządku, a po mojej stronie stoi język polski. Walka nie będzie długa. Obstawiałbym nokaut w pierwszej rundzie. Co by nie było wątpliwości, miałem na myśli słowa *karuzela i *zaiste.

A mi się nie podoba Twój ironiczny i sarkastyczny ton w stosunku do ludzi na forum. Rozumiem, że dla Ciebie niektórzy są debilami, a Ty jesteś tam gdzieś wyżej, a i posty są głupie, ale tak lekceważący sposób w jaki odpowiadasz to zostaw dla siebie i postaraj się o minimum profesjonalizmu. Jak wypowiadasz się o rzeczach związanych z forum to rób to poważne, bez swoich cichych docinek - prywatnie rób to sobie do woli, ale w w wypadku wypowiadania się w imieniu forum rób to w bardziej uprzejmy sposób.

No dobra, a w moim mniemaniu, jak i jeszcze kilku osób jesteś niesprawiedliwy i nieuczciwy i to też podlega jakoś pod karę, czy może działa to tylko jak jest potrzebne. Zawsze znajdą się dwie strony barykady i zawsze ludzie będą myśleli skrajnie inaczej, dlatego stawanie po jednej stronie i mówienie, że tym razem Ci ludzie mają racje, a następny raz inni, to już podciąganie pod swoje własne odczucia. Nie powinieneś się kierować tym, co Ci się wydaje, a tym co jest. Wyraz został wytłumaczony, tak jak dla pewności w reklamach znajduje się często gwiazdki żeby nikt się przyczepić nie mógł, tak i teraz gwiazdka się znalazła, a jednak kara została wlepiona. Raz jeszcze powtórzę, forum nie powinno bawić się w inkwizycje i tępienie wszystkiego co się nie podoba osobą uprawnionym, a powinno trzymać poziom wypowiedzi. W tym wypadku nic złego się nie stało, a jednak problem jest jak nie z tej ziemi. Pytanie po co...

Z Twojej ręki wyszło jedno mądre zdanie niegdyś "Pamiętaj, że nie musisz mieć racji", szkoda tylko że do Ciebie się to nigdy nie odnosi i Ty przyjmujesz że racje masz, bez względu na wszystko inne. Już wspomniałem, nie zakrywaj się językiem polskim kiedy jest to wygodne, bo forum nie wymaga przestrzegania wszystkich głupotek językowych. Język nie jest tutaj wymagany do pisania i każdy piszę jak chce. Forum jest miejscem gdzie swobodnie się ludzie wypowiadają, więc daleko leży to ode tego, jak rzeczywiście powinno wyglądać zgodnie z zasadami. Nie zakrywaj się też ludźmi, którzy Cie popierają i pamiętaj że po drugiej stronie też zawsze jest dokładnie taka sama grupka, która uważa zupełnie odwrotnie i w wypadku w którym coś jest subiektywnym odczuciem nie ma racji i jednej, najmojszej prawdy

A mi się nie podoba Twój ironiczny i sarkastyczny ton w stosunku do ludzi na forum. Rozumiem, że dla Ciebie niektórzy są debilami, a Ty jesteś tam gdzieś wyżej, a i posty są głupie, ale tak lekceważący sposób w jaki odpowiadasz to zostaw dla siebie i postaraj się o minimum profesjonalizmu. Jak wypowiadasz się o rzeczach związanych z forum to rób to poważne, bez swoich cichych docinek - prywatnie rób to sobie do woli, ale w w wypadku wypowiadania się w imieniu forum rób to w bardziej uprzejmy sposób.No dobra, a w moim mniemaniu, jak i jeszcze kilku osób jesteś niesprawiedliwy i nieuczciwy i to też podlega jakoś pod karę, czy może działa to tylko jak jest potrzebne. Zawsze znajdą się dwie strony barykady i zawsze ludzie będą myśleli skrajnie inaczej, dlatego stawanie po jednej stronie i mówienie, że tym razem Ci ludzie mają racje, a następny raz inni, to już podciąganie pod swoje własne odczucia. Nie powinieneś się kierować tym, co Ci się wydaje, a tym co jest. Wyraz został wytłumaczony, tak jak dla pewności w reklamach znajduje się często gwiazdki żeby nikt się przyczepić nie mógł, tak i teraz gwiazdka się znalazła, a jednak kara została wlepiona. Raz jeszcze powtórzę, forum nie powinno bawić się w inkwizycje i tępienie wszystkiego co się nie podoba osobą uprawnionym, a powinno trzymać poziom wypowiedzi. W tym wypadku nic złego się nie stało, a jednak problem jest jak nie z tej ziemi. Pytanie po co...Z Twojej ręki wyszło jedno mądre zdanie niegdyś "Pamiętaj, że nie musisz mieć racji", szkoda tylko że do Ciebie się to nigdy nie odnosi i Ty przyjmujesz że racje masz, bez względu na wszystko inne. Już wspomniałem, nie zakrywaj się językiem polskim kiedy jest to wygodne, bo forum nie wymaga przestrzegania wszystkich głupotek językowych. Język nie jest tutaj wymagany do pisania i każdy piszę jak chce. Forum jest miejscem gdzie swobodnie się ludzie wypowiadają, więc daleko leży to ode tego, jak rzeczywiście powinno wyglądać zgodnie z zasadami. Nie zakrywaj się też ludźmi, którzy Cie popierają i pamiętaj że po drugiej stronie też zawsze jest dokładnie taka sama grupka, która uważa zupełnie odwrotnie i w wypadku w którym coś jest subiektywnym odczuciem nie ma racji i jednej, najmojszej prawdy

Chyba trochę przesadzasz. Postanowiłem sobie zejść z pierwotnego, bardziej oficjalnego tonu, bo do tego sprowadził mnie mój rozmówca. Rzucając wobec mnie oskarżenie bez pokrycia, które mnie zabolało, poczułem się wywołany do odpowiedzi i szczerze, bez żadnego przekąsu o to pokrycie, uzasadnienie poprosiłem. Kiedy dowiedziałem się, że takiego nie ma albo mojemu rozmówcy "nie chce się go szukać", to sprawę uznałem i obróciłem w żart. Ja naprawdę jestem skłonny do dyskusji i ugód, ale oczekuję chociaż minimum wkładu i jakości od drugiej strony. W tym wypadku użytkownik rzucił wobec mnie oskarżenie, w pewnym sensie ubliżając mi, po czym obrócił się na pięcie i opuścił temat. Nie sądzę, by taka sytuacja wymagała więcej powagi i profesjonalizmu, niż zaproponowałem w swojej wypowiedzi.

Tak jak wspominałem, jeżeli jestem niesprawiedliwy i nieuczciwy, to chciałbym zobaczyć dowody. W sumie nie tylko ja, bo jeżeli istnieją dowody na podparcie waszych słów, to prawdopodobnie powinni się tym też zainteresować ludzie, od których tę posadę dostałem. Ja tu jestem, zawsze gotowy, by odpowiedzieć za swoje czyny, ale powinniście zdać sobie sprawę z tego, że nieuzasadniane niczym oskarżenia nie mają mocy niczego zmienić. Nie tylko tu na forum, tylko w ogóle, nigdzie.

Nie wiem czy w ogóle rozumiesz koncept podejmowania decyzji w jakiejkolwiek sprawie. Nie chodzi o to kto stoi po której stronie w danym sporze, tylko o to gdzie leży prawda. Są oczywiście kwestie dyskusyjne takie jak uznanie słowa "zajebiście" za słowo nieszkodliwe, dopuszczone przez regulamin lub też pozostanie przy obecnym porządku. W tych i podobnych sytuacjach decyzje podejmuje zazwyczaj głosująca większość. To akurat jest kwestia estetyki, czyjegoś podejścia do kultury i tym podobnych spraw i jestem w stanie zaakceptować przede wszystkim fakt, że język ewoluuje i się zmienia, a my powinniśmy podążać razem z nim - pozostaje pytanie czy już jest na to czas i tę decyzję oddaliśmy w ręce naszych użytkowników.

To o czym rozmawiamy w tym temacie to zgoła inna sprawa, która nie dotyczy czyjejś osobistej, unikalnej ekspresji, tylko konkretnych, obowiązujących zasad języka polskiego. Co to znaczy "wyraz został wytłumaczony"? Zdajesz sobie sprawę w ogóle z tego, że ten koleś ocenzurował słowo tylko po to, by je poniżej napisać jeszcze raz w pełnej krasie? Jesteś w ogóle w stanie dostrzec ten absurd? Chyba Cię po*****ło* jeżeli tego nie widzisz. Swoją drogą, serio chcesz przepuścić na forum możliwość pisania w taki sposób? Serio?

No i ostatecznie - doskonale wiem skąd biorą się twoje wszystkie zarzuty, bo dotychczas spieraliśmy się w wielu sprawach dyskusyjnych, w których każdy z nas miał swoją rację i tej racji do końca każdej dyskusji bronił. My dyskutowaliśmy natomiast o sprawach i kwestiach światopoglądowych, podczas gdy tu mamy do czynienia z pojedynczym, świadomym wybrykiem przeciwko zasadom, których nie wymyśliliśmy ani Ty, ani ja, ani też nikt inny z komentujących w tym temacie. Do użytkownika należy decyzja czy zechce się kierować tymi zasadami czy też buntować i wprowadzać nowe porządki, a nam pozostaje tych oryginalnych zasad egzekwowanie.

No i zupełnie na marginesie - mówisz tak jakbym z całą pewnością nie miał racji, podczas gdy zauważ, że w tym temacie nawet połowa wypowiadających się nie opowiedziała się za sprawą zainteresowanego. To nie jest mój głos przeciwko głosom wszystkich pozostałych. To nie jest mój głos przeciwko zasadom języka, którego zobowiązujemy się używać na tym forum. To nie jest mój głos przeciwko wnoszącemu skargę. Po obu stronach sporu stoi dużo więcej, niż to na co decydujesz się patrzeć.

*pogilgało :ph34r:

A co ma cenzura lekkiego wulgaryzmu do cenzury słów, które koło tego nawet nie stały? i pisałem już 30 razy, że zacenzurowałem z powodu etycznego i żeby nikt się nie czepiał dałem ten * i wyjaśniłem

ale nie bo Lisek musi się dopieprzyć

Twój argument jest śmieszny i nie logiczny, bo ci innego jest cenzurwać wulgaryzm za który nie można dostać bana, a co innego CELOWO wprowadzać w błąd.

Każdy wyraz uznawany za wulgarny, a nie z podziałem na mniej lub bardziej podlega cenzurze i jak sam widzisz wyraz, który jest uznawalny na tym forum czyli D U P A cenzuruje się i nikt z tym problemów nie ma.

Oskarżam mnie o cwaniactwo przez twój domyślny tok myślenia? Osobę, która od 2 lat stosuje regulamin i nie próbuje go omijać.

Tak więc podobnie jak d*pa za cenzurowałem Wpierdziel nie ma tego w regulaminie jako słowo za które dostaje się warny i dalej szukaj argumentów.

Dalej będziesz brnął jak takie 12 letnie dziecko?

Jesus, ile razy takie tematy będą zakładane? xd MILION razy było to wałkowane, że nawet jak przekleństwo jest cenzurowane, to i tak się dostaje za to warna, bo to nic nie zmienia. Jest regulamin, to się go przestrzega, a nie próbuje obejść i płakać, że się dostało warna xd A jak regulamin się nie podoba, to wybierz inne forum, bo już było powiedziane, że to się nie zmieni. Ja też się z regulaminem nie zgadzam, uważam, że to przesada, ale nie mam na to wpływu, więc akceptuję.

Jesus, ile razy takie tematy będą zakładane? xd MILION razy było to wałkowane, że nawet jak przekleństwo jest cenzurowane, to i tak się dostaje za to warna, bo to nic nie zmienia. Jest regulamin, to się go przestrzega, a nie próbuje obejść i płakać, że się dostało warna xd A jak regulamin się nie podoba, to wybierz inne forum, bo już było powiedziane, że to się nie zmieni. Ja też się z regulaminem nie zgadzam, uważam, że to przesada, ale nie mam na to wpływu, więc akceptuję.

Ile razy idiota, który nie przeczytał nawet pierwszego postu ze zrozumieniem się wypowiada.... True Story

#EDIT

Co do całej sprawy pisanie o cwaniakowaniu jest tak śmieszne jak ten cały administrator, który niby to się wypisuje jak to on nie chce się dogadać.

Po wyczrpaniu swoich argumentów, które nie mają żadnych podstaw poza tym, że:

-ocenzurowałem słowo, które nie powinienem ocenzurować i wyszły z tego jaja.... podobnie jak wyraz d*pa...

-uznanie za cwaniaka z powodu jednego komentarza na statusie i to była próba ominięcia regulaminu

próbowałem się dogadać, ale szlachetny lord z braku dalszych argumentów zakończył rozmowę, więc co ty gadasz?

Jesteś przekonany, że jesteś kimś na tym forum jak pępek świata? Nie i teraz muszę czytać twoje komentarze które mają gówno do tego o czym on jest....

Tego tematu bym nawet nie zakładam z powodu tego iż pewnie będzie tuta burza, ale z Plainem się nie da.

Całą sprawę wytłumaczyłem i nie widzę tutaj niezgodności z regulaminem. To czy jest tam "wp***dol" czy "Wpi***l" mówi sama cenzura, a słowo, które nie jest tutaj uznanwanę za takie, które można dać warna nadal pozostaje wulgaryzmem podobnie jak słowo d*pa. I już mówiłem, że pisałem to nie świadomie i nawet nie zwróciłem na to uwagi.

Próby dogadywanie się z tym człowiekiem są niesktuecznę, bo brnie w to swoje

K***A*

*KatechetkA

tyle, że nikt tak nie piszę i jak ktoś tego nagminnie używa to można go podejrzewać o próbę obejścia regulaminu.

Lecz co ma do tego jednorazowa i nie świadoma sytuacja dokładnie wyjaśniona i zgodna z regulaminem?

Ile razy idiota, który nie przeczytał nawet pierwszego postu ze zrozumieniem się wypowiada.... TRUE STORY

Uważaj na słowa, co? Internetowy napinacz.

Przeczytałem pierwszy post, ba, przeczytałem wszystkie posty w tym temacie i śmiało stwierdzam, że ten temat nie różni się niczym od kilkunastu podobnych.

Czytanie, a czytanie ze zrozumieniem to różnica :)

"Wpierdziel" to jest wulgaryzm i nawet nie ma co tutaj dyskutować.

Wpierdziel jest odmianą słowa wpierdzielić, co jest połączeniem synonimu wp***dolić i słowa pierdzielić, które są wulgaryzmami.

ZbieramTazosy dostałeś ode mnie upomnienie i prosiłam Cie żebyś zapoznał się z regulaminem, ale widać zrobiłeś to po łebkach. Na przyszłość nie cenzuruj słów i hamuj się w swoich wypowiedziach. Dostajesz ode mnie jeszcze warna za obrazę użytkownika.

Temat zamykam, bo robi się niepotrzebne zamieszanie, a w razie jakiś wątpliwości kontaktujcie się na pm. Jeżeli Plain uzna, że temat nie został do końca wyjaśniony, lub będziecie chcieli dodać coś mądrego napiszcie do Niego, a ponownie otworzy.

Historia ta oparta jest na faktach i wydarzeniach z dnia 26-27 września bieżącego roku

Jako iż jestem aktywny użytkownikiem forum i często komentuje statusy innych użytkowników zdarzają się one nie do końca zbyt profesjonalne i kulturalne, ale nigdy nie używam wulgaryzmów, które są wypisane w regulaminie. Raz dostałem za cenzurowanie takiego, gdyż wtedy jeszcze nie zaznajomiłem się szczegółowo z regulaminem forum. Dostałem wtedy ostrzeżenie i już dalej nie popełniałem takich nazwijmy to przestępstw.

Wczoraj skomentowałem status i moja wypowiedz wyglądała następująco.

bRytCBz.png

Komentarz zawierał cenzurę słowa Wpierdziel wprowadzoną przez zemnie oraz odnośnik o jakie słowo mi chodziło, gdyż osobiście staram się zaprzestać używania wyrazów nie grzecznych.

Gdybym wiedział, że cenzura wyrazów typu "d*pa,cholera" itp. jest nie do przyjęcia napisałbym po prostu Wpierdziel... Tekst nie był edytowany napisałem z cenzurą z powodu, że przeglądałem w tym momencie regulamin i nie było tam mowy o karach za wyrazy podobne do "pierdziel".... a że nie chciało mi się wstawiać tam liter dałem *i opisałem co miałem na myśli.

Jako iż panu z lisem na awatarzę umysł podpowiedział, że znalazło się tam słowo "wp***dol" i za do został mi przyznany punkt....

Zostałem również oskarżony o cwaniactwo, bo chciałem SPECJALNIE KURDĘ NAPISAĆ ZAKAMUFLOWANY WULGARYZM.

Oczywiście wszystko to na bazie domysłów pana "liska". W krzyżówkach jak pisze na "przy drodze na K(5liter) to wiadomo, że krzak".

Tak więc idąc tym tropem teraz za takie zdanie jak.

Rolnik ma dużo kur... można dostać bana na bazie domysłów pana Plaina, że tam jest jednak wulgaryzm.

Śmiać mi się chcę.

Próbowałem rozmawiać z panem PlainLazy, ale gdy mu się skończyły śmieszne argumenty stwierdził, ze to koniec rozmowy.

Chciałem się dogadać, ale nie bo oczywiście trudno jest przyznać się do błędu.

Lecz lepiej dać warna, bo pan wie, że po ukrytymi gwiazdkami jest ukryte RDOL.

Rozumiem upomnienie, gdyż moja cenzura mogła być myląca i ponoszę w tym trochę winy, ale po opisaniu sprawy pan Plain i tak miał to w d*pie, a ja nie chciałem "cwaniacko" ukryć wulgaryzmu.

Gdy to pisałem nawet nie wiedziałem, że ktoś to może interpretować jako "wp***dol".

BAN ZA DOMYSŁ... moja cenzura wygląda inaczej niż ta wyżej