Akurat tak się składa, że Ele ( mój main ) na WvW gram tylko ze sztyletami, tak samo PvP, połączenie close-combat + mag to takie moje ulubione połączenie ( np. FB z CABALa ). Akurat poza Ele to Engineer tez raczej nie może swapować weaponów.
Jak grać?
No nie może, ale nie wspominałem o nim, bo Nrb nawet go pod uwagę nie brał. Skoro mainujesz ele to mu go opisz dokładniej skoro ma z nim problemy na początku.
mi Fb to najbardziej jednak mesmer przypomina
Akurat tak się składa, że Ele ( mój main ) na WvW gram tylko ze sztyletami, tak samo PvP, połączenie close-combat + mag to takie moje ulubione połączenie ( np. FB z CABALa ). Akurat poza Ele to Engineer tez raczej nie może swapować weaponów.
A jak jest z PvE?
Jak grasz z PUG'iem, to jedyny akceptowany build to Lightning Hammer Berek. Jak nie, to bardzo lubiani są Staff Supporty.
Mam też swój autorski build Water Pressure pod DPS. 20/20/0/25/5, Scepter + Focus.
Ja swój 80 Warriorem wbiłem odkrywając mapę do 40%, następnie biegałem na WvW i chodziłem na dungi z gildią. Generalnie wszystkie postacie w grze są dość zbalansowane. Kwestia tego jak będzie Ci nią szło zależy od traitsów/eq, więc wybierz tego Elementala skoro Ci się najbardziej podoba. Moim mainem jest Warrior, ale na PVP gram głównie Thiefem, krytyki po 6k i jest zabawa .
Dodam jeszcze, że jak już wbijesz jedną postacią 80, to drugą możesz zrobić to w kilka godzin. Na PVP możesz kupić zwoje, które po zjedzeniu dodają Ci jeden lvl. Są dość tanie - 1500 glory i 20 srebra. Sposób polega na tym, że craftujesz do 60 lvla, co nie jest problemem, a potem zwojami kończysz . Wbicie 60 lvl'a na craftingu pewnie by kosztowało z 15g, co po wbiciu 80 lvla jest kwestią kilkunastu godzin gry. Lub jak masz farta to dużo szybciej
.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Jeśli ktoś chciałby wytłumaczyć trochę rzeczy w grze, pójść na dungeon (nigdy nie byłem ;_;, czy po prostu luźno pogadać), to niech odezwie się na pw, podam mu moją nazwę, by mnie dodał do znajomych.
Postanowiłem jednak ruszyć tym elemenetalem, bo jak żadna klasa w tej grze - on jara mnie najbardziej (no, może jeszcze prócz rangera, guardiana, warrriora i thiefa).
Inzyniera sprawdzałeś? Ja go na początku skreślałem, po czym..... stal się on moja ulubioną klasą.
Inzyniera sprawdzałeś? Ja go na początku skreślałem, po czym..... stal się on moja ulubioną klasą.
Oczywiście, że sprawdzałem. Głównie ze względu na turrety, jednak ogrom skilli, opcji i możliwości mnie przygniótł.
Nrb jakbyś chciał to ja Ajron i Muten sobie latamy na Aurora Glade. Jak chcesz, bo i tak zaczynasz od pcozątku to możesz też tam postać zrobić.
Z kolei jak masz skończone lata to napisz do mnie w grze "wei.5420" [blacktide]. Jestem w ciekawej gildii, przedział wiekowy - głównie studenci. Zawsze jest z kim pogadać i pograć. Poza tym mumble .
Niejednokrotnie przeglądając tematy w tym dziale natknąłem się na naśmiewanie z graczy, którzy (podobnie jak ja) grali w ten sposób, że odkrywali mapę na której się aktualnie znajdowali na 100% i... tak aż do 80 lvla.
Czy nie będąc w żadnej gildii, grając solo, nie mając znajomych - można robić dungeony? Jak polecacie grać (pytanie do zaawansowanych)? Jaką taktykę obrać przy graniu w GW2? Mapa na 100%? PvP? Eventy?