Jak grafika do starszej płyty?

Hej misiaczki, mam pytanko bo trochę laik ze mnie w temacie. Mam kompa swojego głównego w domu, ale często w miejscu pracy się nudzę więc stwierdziłem że komp na zapleczu żeby w jakiegoś proste tytuły się rozerwać będzie ok. Dostałem za bezcen taki crap:

https://www.asus.com/pl/Motherboards/M2N68AM/

W płytę jest włożona Geforce 9800GT 512mb

4mb Ram

Procek AMD x4 620 2,61ghz

I teraz mam pytanie - w te crapiszcze jaką mogę kartę graficzną tak w okolicach 300zł włożyć?

Dzięki z góry za podpowiedź

Dawid

na nowsze gaming karty nie masz coo liczy bo one sie zaczynaja od 500 zl nowe .. wiec pozstaja uzywki ..

Zreszta nie wiem o jakie gry ci chodzi

r7 260x lub gtx 650ti ale nie wiem jaka moca twoj zasilacz dysponuje za taa kwote nie liczy raczej na jakies uber duper wydajnosc... i czy wogole podniesie wydajnosc czy nawet by sie oplacalo inwestowac 300 zl too cos co posiadasz.

Jaki masz zasilacz? ja bym polecił używkę gtx 660 ti i grasz w wiedźmina 3, crysis 3, black desert, gta V, battlefield 3-4, ogólnie praktycznie wszystko na wysokich-ultra.
I do tego jak masz dobry zasilacz to podkręć procka do 3.0-3.2 i będzie git. Tylko mierz temperatury jak będą za duże(powyżej 70 stopni) to zmniejsz podkręcenie.

http://olx.pl/oferta/karta-graficzna-asus-geforce-gtx-660ti-2-gb-gddr5-CID99-IDeSbvR.html#54ead028d8

Z 4 GB ram-u może sobie co najwyżej w tetrisa pograć ;p masz stara płyte i nie wiele z nią zrobisz (ja mam to samo i dlatego kupuje nowy blaszak) no a kolega wyżej "wiedźmina 3, crysis 3, black desert, gta V, battlefield 3-4" nie wiem co bierzesz ale rzuć to (dopalacze, babci leki itd.)

• Architektura PCI Express x16

czyli praktycznie jaka chcesz .

według mnie zależy od zasilacza. karty nvidii mniej prądu żrą więc w tę stronę bym się skłaniał. chociaż może radeony są w tym przedziale atrakcyjniejsze? napisz zasilacz

http://olx.pl/oferta/asus-radeon-hd-5750-1gb-128bit-gddr5-directx-11-eah5750-formula-CID99-IDepl6W.html#370fad5b89

łapaj. wiem co ta grafa potrafi i powiem że pograsz na tym we wszystko do 2013. nie na wysokich. ani średnich. czy nawet niskich. tylko MAXYMALNIE NISKICH :D w 1280x1024 :D ale będzie znacznie więcej niż na 9800GT

Z 4 GB ram-u może sobie co najwyżej w tetrisa pograć ;p masz stara płyte i nie wiele z nią zrobisz (ja mam to samo i dlatego kupuje nowy blaszak) no a kolega wyżej "wiedźmina 3, crysis 3, black desert, gta V, battlefield 3-4" nie wiem co bierzesz ale rzuć to (dopalacze, babci leki itd.)

Haha, łap i oglądaj do końca.
Równie dobrze mogłem dać na Ultra, ale by było mniej fps.

Za chwilę nagram crysisa 3.

No i jest, detale wysokie, mogły być ultra. Trochę lipna jakość, ale co tam... powodzenia w kupowaniu kompa za 3.5k i bycie w wydajności na podobnym poziomie co ja za 1k ;)

na takim sprzęcie cysis 3 ładnie działa... a 4 GB ramu to sporo.

Ma słaby procesor, xeon e5450 jest dużo lepszy przecież, dlatego z tym prockiem i kartą 660ti pogra na średnich w wiedźmina

Dlatego polecam podkręcić na 3.0-3.2 powinien dawać radę.
Poza tym takie gry jak Wiedźmin 3, Assassins Creed: Black Flag czy Crysis 3 bazują głównie na grafice, więc będzie śmigać nawet bez podkręcania.

Ale procesor będzie ograniczeniem dla karty. Nie wiem skąd biorą się tacy... a szkoda punktów.

Granie na wysokich/ultra na twoim zestawie... proszę o litość bo się zadusze że śmiechu.

Ja tu nie mówię o grze na wysokich tylko na niskich ;) a nawet gorszych ;)

Ale procesor będzie ograniczeniem dla karty. Nie wiem skąd biorą się tacy... a szkoda punktów.

Granie na wysokich/ultra na twoim zestawie... proszę o litość bo się zadusze że śmiechu.

Nie wiem u ch... ci chodzi. Masz na filmiku jak byk ustawienia. Działa? Działa. Widzisz to, że ty kupiłeś sobie kompa za 5k, żeby pograć w takie gry to nie znaczy, że każdy musi tyle wkładać. Chyba cię to boli, bo nie wiem po co drążysz temat jak na filmikach masz wszystko wyraźnie pokazane. Nie wiem skąd biorą się tacy...a szkoda punktów.

Co za różnica czy wydałem 3, 5 czy 8 tysięcy? W moje ręce wpada sporo sprzętu więc wiem co potrafi. A co do filmiku, biegać po polanie to można i na dualcore z hd7770 to ni jak ma się do płynnej rozgrywki gdy jest zadyma.

P.S. "Super" jakość samego filmiku pominę.

No nie wiem, zastanawiam się, dlaczego gadasz takie głupoty.

Podaj grę i moment gry, w którym nie będzie chodziła "grywalnie" na moim sprzęcie. Udowodnię ci, że się mylisz.

No nie wiem, zastanawiam się, dlaczego gadasz takie głupoty. 
Podaj grę i moment gry, w którym nie będzie chodziła "grywalnie" na moim sprzęcie. Udowodnię ci, że się mylisz.

To że masz 25 fpsów to nie znaczy że każdy tak musi grać. Procek nawet po podkręceniu daje ograniczenie wydajności sprzętu. Gdy byłem młodszy i nie miałem doświadczenia jak Ty to też miałem takie podejście że jak działa gra to działa od razu ustawiałem wysokie detale i nie patrzyłem na fpsy albo nie dostrzegałem spadków bo jeszcze tak się na tym nie znałem.
Reasumując jak przetestujesz lepszy sprzęt i zobaczysz stałe 60 klatek(nie wspominając o 144hz i fps)w wysokich detalach to już nie wrócisz do Twojego sprzętu na którym teoretycznie też można grać za niską cenę.

Buahahah co beka gościu to, że ty masz stałe 100 klatek w każdej grze to nie oznacza, że każdy tyle musi mieć, żeby się dobrze bawić. Kolega pyta się co jeszcze może wycisnąć z tego szrocika, a wy wyjeżdżacie z nowiuśkim sprzętem. Takie z was krva spece, a pewnie nawet nie odpalaliście tych gier na takim kompie, bo kiedy wyszły nowe gry to pobiegliście po części za 5 klocków. Jesteście słabi strasznie, najlepiej jeszcze, żeby kupił kompa z waszego jbnego sklepu. Na dodatek nagrywam specjalnie filmik to i tak będzie gościu drążył temat, że nie pójdzie. Wpiszcie sobie w youtube tego procka i zobaczycie co ludzie na nim odpalają. Kończę, bo nie chce mi się dyskutować z debilami.

PS. Wiedźmin u mnie stałe 40 klatek, Crysis3 70-80, GTA V 45-60.

Hej misiaczki, mam pytanko bo trochę laik ze mnie w temacie. Mam kompa swojego głównego w domu, ale często w miejscu pracy się nudzę więc stwierdziłem że komp na zapleczu żeby w jakiegoś proste tytuły się rozerwać będzie ok. Dostałem za bezcen taki crap:

https://www.asus.com/pl/Motherboards/M2N68AM/

W płytę jest włożona Geforce 9800GT 512mb

4mb Ram

Procek AMD x4 620 2,61ghz

I teraz mam pytanie - w te crapiszcze jaką mogę kartę graficzną tak w okolicach 300zł włożyć?

Dzięki z góry za podpowiedź

Dawid