Jak kupić konto żeby nie dostać BANA :)?

Mam zamiar wrócić do gry po rocznej przerwie ale nie chce mi sie grać od nowa gdyż swoje konto sprzedałem :P miałem tam (2x60lvl 1x 59 1x58 i dużo altów) do tego wykupione 4 pety na T3 300cp oraz 270ap itd.

chciał bym kupić coś podobnego ale nie chciał bym wychwycić BANA bo szkoda wydać na konto 2000zł i dostać zaraz BANA i tu pytanie do was jak się maxymalnie zabezpieczyć :) ?

Nie da sie ? nigdy nie wiesz kto jestr po drugiej stronei monitora ? Nigdy nie bedziesz pewny

Zawsze sprzedający może odzyskać. Konto jest własnością osoby zakładającej je w większości gier.

nie chodzi mi o to żeby ktoś mnie nie oszukał bo jak kupuje to z e-mailem i jest spoko ale chodzi o to żeby Kakao nie dało mi bana :P jakieś zmiany IP czy coś ?

Najlepiej założysz konto od nowa, szybko się expi a kasy wydasz mniej niż 2k. Osoba zawsze może po sprzedazy wysłać maila ze sprzedała postać i aby tobie dała bana. Szybko do tego dojda że to nie twoja postać

No ja wcześnie grając wydałem na postać 3000zł i sprzedałem ją za 2000zł :P a zakładanie nowego konta i robienie wszystkiego od nowa to jakieś 2-3 miesiące grania po 10h a wolał bym odkupić konto na podobnym poziomie jaki miałem :)

ciekawi mnie po czym mogą sprawdzić takie coś

Ciągle monitoruja portale z handlem kontami, najlepiej zrób to prywatnie.

nie chodzi mi o to żeby ktoś mnie nie oszukał bo jak kupuje to z e-mailem i jest spoko ale chodzi o to żeby Kakao nie dało mi bana  jakieś zmiany IP czy coś ?

To jest akurat kompletna bzdura, najważniejsze jest że ktoś może podać dane tego czym kupiono wszystko na koncie. Mówi że ukradziono mu maila + konto do gry przypisane na nim, podaje dane swojej karty kredytowej, skan dokumentu potwierdzającego że jest właścicielem karty kredytowej [na karcie Jan Kowalski, wysyła skan swojego dowodu na którym widać że jest Jan Kowalski, do tego jeszcze często chcą zdjęcie gdzie trzyma się dokument tożsamości i dowolną dzisiejszą gazetę] i masz konto przepisane na nowego maila w pół godziny.

nie chodzi mi o to że ktoś mnie oszuka :P tylko o to żeby nie dostać BANA :) z oszustami raczej nie ma problemu bo zawsze można założyć komuś sprawę o oszustwo :) (tak można kogoś sądzić o kradzież lub oszustwo związane z grami MMO )

No nie wiem na jakiej podstawie byś mógł to zrobić. Jakaś forma umowy czy tylko gwarancja portalu aukcyjnego?

Może lepiej zacząć od początku skoro rok czasu nie grałeś to pewnie doświadczysz wielu zmian.

Powiem tak :) jeśli kupisz konto z polski to nic się nie stanie, ale jak kupisz konto z poza polski, wówczas masz prawie 100% bana, ponieważ nagle zmienia się IP logowania danego kraju. Konto często w takich sytuacjach jest blokowane w celach wyjaśnienia sprawy, czy przypadkiem ktoś nie włamał się na konto.

Pamiętaj, że zawsze właściciel konta może je odzyskać. Może on napisać, że nie grał i teraz ktoś mu skradł konto, wówczas zostajesz bez konta a on zdobywa Twój cały progress. Są takie cwaniaki szczególnie na allegro, co sprzedają konta i je odzyskują po kilku miesiącach, a wtedy możesz ich cmoknąć w trąbkę, bo jak udowodnisz że to on odzyskał konto a nie zostało ci ono skradzione. KakaoGames ani inna firma nie poda Ci żadnych danych, jeśli nie jesteś właścicielem konta.

A tak rpzy okazji, pozew sądowy oczywiście, ale aby taki pozew złożyć musisz mieć dowód na to, że właściciel konta je odzyskał.

Przepis na który możęsz się powołać to:

Art. 286. Kodeksu karnego
§ 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania,
podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.
§ 2. Tej samej karze podlega, kto żąda korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy.
§ 3. W wypadku mniejszej wagi, sprawca
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Jednak bez dowodu nie możesz wszcząć postępowania cywilnego. W tym przypadku kakaogamews nie będzie z tobą rozmawiało, ponieważ nie jesteś właścicielem, a w przypadku jeśli właściciel konta będzie chciał ci zrobić przykrość, złoży Ci sprawę o pomówienie i to Ty na tym stracisz.

Prawo tutaj jest po stronie właściciela konta.

Zainwestuj trochę czasu i zrób własne konto.

jak dawno to konto sprzedałeś jak będzie z rok temu to pewnie nowy właściel nie gra a możliwe że sprzedał je jeszcze komuś więc możesz spróbować odzyskać.

To co piszesz jest teraz na allegro za 3750 zł.

Mam zamiar wrócić do gry po rocznej przerwie ale nie chce mi sie grać od nowa gdyż swoje konto sprzedałem :P miałem tam (2x60lvl 1x 59 1x58 i dużo altów) do tego wykupione 4 pety na T3 300cp oraz 270ap itd.

chciał bym kupić coś podobnego ale nie chciał bym wychwycić BANA bo szkoda wydać na konto 2000zł i dostać zaraz BANA i tu pytanie do was jak się maxymalnie zabezpieczyć :) ?