Jak kupić przedmiot z allegro

Witam, wczoraj znalazłem na allegro tanie konto do jakiegoś mmo. Bardzo chciałbym je kupić, ale nie mam 18lat i nie mam karty, a piniądze należy przelać na konto bankowe... Czy istnieje jakaś możliwość żeby przelać te piniądze nie bank-bank?

Bardzo proszę o pomoc gdyż do końca aukcji tylko 3 dni o.O

Nie musisz mieć 18 lat ani karty. Jeżeli sprzedający ma konto np w WBK, po kupieniu idziesz do najbliższego banku WBK. Wtedy podajesz te wszsytkie informacje do przelewu jakie życzy sobie sprzedający (np. nick z allegro itp) oraz jego numer konta. Płacisz kobiecie w banku kwotę jaka ma być przelana i już. Pieniądze są od razu na jego koncie (dlatego polecam iść do tego samego banku bo nie wiem jak z przelewami między różnymi bankami). Dotychczas kupowałem na allegro 1 raz więc jak coś napisałem źle to proszę mnie poprawić. Pozdrawiam.

Swojego czasu, kiedy jeszcze nie miałem konta, po prostu szedłem na pocztę i brałem wydruk do przelewu. Wypełniasz i przelewem poczowym kasa leci na konto sprzedawcy. (opłata wynosi 2pln) Sposób o tyle wygodny, ze nie musisz szukać banku.

Jeśli ktoś z rodziny ma konto, po prostu poproś, by przelał kase za Ciebie. Lub np. hjakiś znajomy. 3/4 moich kumpli ma konto w Mbanku, więc przelewy tylko i wyłącznie przez neta- zero problemu.

Tylko że z pocztą jest taki problem że pieniądze idą na konto parę dni. Sam kiedy sprzedawałem konto do Cabala to na pieniądze czekałem tydzień bo koleś płacił przez pocztę. Dlatego warto poszukać banku :D

Tylko że z pocztą jest taki problem że pieniądze idą na konto parę dni. Sam kiedy sprzedawałem konto do Cabala to na pieniądze czekałem tydzień bo koleś płacił przez pocztę. Dlatego warto poszukać banku

ta i za bank mniejsza opłata

By nie brać druczku możesz wypełnić to:

http://www.cennik.poczta.lublin.pl/pdf/for...e/bank_form.php

By nie brać druczku możesz wypełnić to:http://www.cennik.poczta.lublin.pl/pdf/for...e/bank_form.php

Mam to wypełnić, wydrukować i zanieść do poczty? I w poczcie mam dać pieniądze za przedmiot z allegro?

PS. sprzedający ma konto w ING BANKU ŚLĄSKIM

Tak. Zawsze poczta ściąga 2,5 zł. Dwa razy, dla poczty i kopia dla Ciebie.

Witam, wczoraj znalazłem na allegro tanie konto do jakiegoś mmo. Bardzo chciałbym je kupić, ale nie mam 18lat i nie mam karty, a piniądze należy przelać na konto bankowe... Czy istnieje jakaś możliwość żeby przelać te piniądze nie bank-bank?

Bardzo proszę o pomoc gdyż do końca aukcji tylko 3 dni o.O