Więc Cie nie pamiętam. W tej grze przed wbiciem max lvl się nie liczysz. Sorry
Co do run - są to przedmioty z butiku, które procentowo zwiększają twoje obrażenia bądź defensywę. Można mieć ich max 6, 3 do ataku, 3 do obrony. Przykładowo: 3 sztuki 4 poziomu dają extra 40%, a trzy 7 poziomu 70% itd. Jak napisałem warto byłoby mieć 7lvl jeśli myślisz poważnie o rajdach i PvP, ale na początek przy wbijaniu sprzętu wystarczą 4lvl, zwłaszcza jeśli idziesz jako DPS.
Można to kupić za złoto w grze, ale to kosztuje: Komplet run 4 poziomu (przy obecnym kursie) to wydatek ok 500.000 złota. Jeśli myślisz o 7 poziomie to już wydatek rzędu 5.700.000 (!).
Na oficjalnym forum znajdziesz sposoby na farmienie: o ile dobrze pamiętam poświęcając 1h dziennie zarobisz 40.000 tygodniowo, 3-4h to 150.000. Jak będziesz miał porządny sprzęt to wyciągniesz 260.000 na tydzień. W nowym patchu zapewne da się (jak uczy doświadczenie) zarobić 2x więcej. Możesz policzyć ile Ci zejdzie (pamiętaj, że w międzyczasie potrzeba też ulepszać sprzęt - to też nie jest za darmo).
Jeśli planujesz grać mniej niż... bo ja wiem... 16 tygodni to lepiej Sobie odpuścić. Zadanie na Wielkość (drugi build) wymaga 320 emblematów, max to 40 na tydzień, ale 20 to też będzie niezły wynik, czyli 16 tygodni. Potem jeszcze dłuższy q na własną wyspę. To gra dla cierpliwych
Raczej nie powinieneś się bać, że ceny szybko wzrosną - teraz są tak wysokie bo (jak udało mi się dowiedzieć) były 3 wyprzedaże szkatuł pod rząd i kurs wzrósł z 200 złota za kryształ (waluta IS) na 350 i ludność pchała tam wszystko co ma i teraz wypłukali się trochę kasy (dodatkowo już wysoki kurs trudniej podnieść). Nie powinieneś się przejmować, że Cie to szaleństwo ominęło, bo wyprzedaży run już nie pamiętam, za to pojawiło się sporo pierdół, np święta broń - wykup szkatułki a w zamian dostaniesz wygląd i niecały 1% (słownie jeden procent) do obrażeń na 180 dni.