Jeśli chcemy przejść z kategorii witryn amatorskich do półprofesjonalnych (ale nadal z naszym charakterystycznym stylem), to proszę przeczytać całość albo co najmniej punkty 3 i 1 (w tej kolejności).
Punkt pierwszy
Ten punkt jest bardzo ważny do dalszego rozwoju witryny. Przede wszystkim, najlepsze i najbardziej obiektywne opisy opatrzone oceną gry powinny być wyróżniane innym kolorem (albo jakimś przedrostkiem/przyrostkiem). Poza tym ocena byłaby wtedy przedstawiona pod sam koniec recenzji graficznie. To wszystko spowodowałoby, że weszlibyśmy do grona profesjonalnych portali WEB 2.
Punkt drugi
Punkt też ważny, ale nie aż tak bardzo. W razie, gdyby istniały do gry dla teksty- jeden napisany na forum, a drugi, o wiele gorszy, na stronie, to ten z forum mógłby zastąpić ten na stronie. Jeśli dwa teksty byłyby na podobnym poziomie, to z poziomu strony można by było się przełączać pomiędzy dwoma albo większą ilością opisów.
Punkt trzeci
Punkt przełomowy dla rozwoju witryny, ale jego wprowadzenie zajęłoby dużo czasu. Chodzi tu o częściową integrację forum z witryną- całkowite przeniesienie poradników na stronę. Oczywiście dział poradniki na forum też by został, ale poradniki byłyby możliwe do umieszczenia z poziomu witryny. Ja mam na to koncepcję, a więc jeśli administratorzy zrobiliby odpowiednią ikonkę (coś w podobne do obecnych ikonek "mmofps", "mmorts" itd.), to ja zajmę się resztą samodzielnie (mam do tego odpowiednie uprawnienia). W późniejszym okresie mógłbym dać wszystkim z redakcji instrukcję, jak umieszczać te poradniki w odpowiedni sposób i jakie kryteria muszą spełniać te trafiające na stronę z forum i formularza na stronie.