Jak można jeszcze bardziej ulepszyć naszą stronę

Jeśli chcemy przejść z kategorii witryn amatorskich do półprofesjonalnych (ale nadal z naszym charakterystycznym stylem), to proszę przeczytać całość albo co najmniej punkty 3 i 1 (w tej kolejności).

Punkt pierwszy

Ten punkt jest bardzo ważny do dalszego rozwoju witryny. Przede wszystkim, najlepsze i najbardziej obiektywne opisy opatrzone oceną gry powinny być wyróżniane innym kolorem (albo jakimś przedrostkiem/przyrostkiem). Poza tym ocena byłaby wtedy przedstawiona pod sam koniec recenzji graficznie. To wszystko spowodowałoby, że weszlibyśmy do grona profesjonalnych portali WEB 2.

Punkt drugi

Punkt też ważny, ale nie aż tak bardzo. W razie, gdyby istniały do gry dla teksty- jeden napisany na forum, a drugi, o wiele gorszy, na stronie, to ten z forum mógłby zastąpić ten na stronie. Jeśli dwa teksty byłyby na podobnym poziomie, to z poziomu strony można by było się przełączać pomiędzy dwoma albo większą ilością opisów.

Punkt trzeci

Punkt przełomowy dla rozwoju witryny, ale jego wprowadzenie zajęłoby dużo czasu. Chodzi tu o częściową integrację forum z witryną- całkowite przeniesienie poradników na stronę. Oczywiście dział poradniki na forum też by został, ale poradniki byłyby możliwe do umieszczenia z poziomu witryny. Ja mam na to koncepcję, a więc jeśli administratorzy zrobiliby odpowiednią ikonkę (coś w podobne do obecnych ikonek "mmofps", "mmorts" itd.), to ja zajmę się resztą samodzielnie (mam do tego odpowiednie uprawnienia). W późniejszym okresie mógłbym dać wszystkim z redakcji instrukcję, jak umieszczać te poradniki w odpowiedni sposób i jakie kryteria muszą spełniać te trafiające na stronę z forum i formularza na stronie.

Ale nie rozumie dlaczego piszesz to w tym dziale. Z czymś takim wędruj do Chmarusa :).

Tak... najpierw powinieneś z kontaktować się z Chamrusem a potem z nami... <_< za jego zgodą raczej niczego nie wskórasz... tym bardziej pytając nas... no może żebyś zebrał jakieś podpisy... i zaniósł je Chmarusowi to kto wie ;p jest wiele opcji, ale aby coś zacząć w den desen najpierw zapytaj Chmarusa o jego zdanie na ten temat...

Ten trzeci pomysł jest dobry.. Poradnik było by można dać na stronę główną... Osoby, które by poszukiwały poradnika, nie musiałby szukać, tylko od razu "pod ręką".

... Punkt pierwszy jest bezsensowny, ponieważ jedni stawiają oceny sprawiedliwe, a inni dla zabawy, więc gry wyróżniające się spośród innych były by grami średnio interesującymi.

... Punkt drugi... całkiem dobry... ale to nie teksty do gry... tylko opisy gier... na stronie brakuje takich opisów do gier... to może by zrobić osobny dział, żeby ludzie tam wstawiali własne opinie i opisy poszczególnych gier... wtedy admin wybierał te najlepsze i wrzucał na stronę.

... Punkt trzeci... to bezsensowe połączyć forum z stroną... na stronie szukamy gier, komentujemy i oceniamy a na forum załatwiamy resztę rzeczy... gdyby to połączyć wyszedł bo kompletny chaos moim zdaniem... albo było trzeba czasu żeby to wszytko w jakiś sposób posortować

Mogłem czegoś nie zrozumieć czytając te punkty... za błędy przepraszam z góry ;p

... Punkt trzeci... to bezsensowe połączyć forum z stroną... na stronie szukamy gier, komentujemy i oceniamy a na forum załatwiamy resztę rzeczy... gdyby to połączyć wyszedł bo kompletny chaos moim zdaniem... albo było trzeba czasu żeby to wszytko w jakiś sposób posortować

Według mnie, ta opcja jest dobra. Ściągnęła by nowych użytkowników, co było by dobre dla portalu. Fakt faktem było by dużo roboty, ale pomysł mi się podoba.

I tak ściąga... wystarczy że strona jest popularna... innych rzeczy nie trzeba. Jak ktoś chce to może się zająć punktem 3 ale ja nie wiem co by z tego wyszło. Nie powierzajmy takiego zadania jak punkt 3 tylko jednej osobie... Mac70 przydałoby się wsparcie, sam jeden na pewno nie zrobi tego co napisał w punkcie 3 a jeśli zrobi to będę pod wielkim wrażeniem i uznaniem dla niego :D

RVN to wcale nie bezsensowne chodź by punkt pierwszy "najlepsze i najbardziej obiektywne opisy opatrzone oceną gry powinny być wyróżniane innym kolorem (albo jakimś przedrostkiem/przyrostkiem). Poza tym ocena byłaby wtedy przedstawiona pod sam koniec recenzji graficznie. To wszystko spowodowałoby, że weszlibyśmy do grona profesjonalnych portali WEB 2.", a punkt trzeci dość fajny zrobiło by się wyżej poradniki oraz recenzje, a tam by pisało jakie są, a jakich nie ma i coś w tym stylu "Napisz nową recenzje !" jeśli tak to mi się podoba... ale to "jeśli" w połowie popieram Mac'a.

RVN skoro tak ci się nie podoba to jak byś chciał upiększyć stronę ?

jeżeli chodzi o implementacje poradników/artykułów na stronie większość kodu jest gotowa. Wprowadzę to tylko jak będę miał więcej czasu. Obecnie na studiach mam sesje i nie mam jak tego zrobić zrobić. Ale obiecuje, że już za jakiś tydzień to zrobie :)

Chmarus jak skończysz, to daj mi znać, a ja dla przykładu umieszczę w odpowiedni sposób kilka poradników. Trzeba też pamiętać, że nie każdy poradnik dostanie się na stronę. I jak rozwiążesz problem z bb code? Będę musiał zamienić bb code na HTML czy x-HTML?

Co do punktu pierwszego- to redaktorzy będą wybierali te najlepsze opisy z obiektywną oceną i ogłoszą je najlepszymi recenzjami i wyróżnią, administratorzy także będą mogli to robić, oczywiście osoby zatwierdzające będą musiały najpierw zagrać w tą grę i sugestywnie ją ocenić, a jeśli ocena jest odpowiednio wysoka (lub niska), to zatwierdzają opis.

Punkt drugi- tu będę twardo stał na swoim i nic nie zmienię w jego formule.

Mac tylko nie jest pewne czy to wszystko wypali.

Najlepiej jeżeli opisy będą na forum... w specjalnym dziale i moderatorzy albo redaktorzy będą wybierać te najlepsze i wrzucać na stronę... Nie trzeba ich aż nadzwyczaj wyróżniać wystarczy że będą na stronie... pod opisem określonej gry.

RVN napisałem już to "punkt trzeci dość fajny zrobiło by się wyżej poradniki oraz recenzje, a tam by pisało jakie są, a jakich nie ma i coś w tym stylu "Napisz nową recenzje !"

Jeśli chcemy przejść z kategorii witryn amatorskich do półprofesjonalnych (ale nadal z naszym charakterystycznym stylem), to proszę przeczytać całość albo co najmniej punkty 3 i 1 (w tej kolejności).

Punkt pierwszy

Ten punkt jest bardzo ważny do dalszego rozwoju witryny. Przede wszystkim, najlepsze i najbardziej obiektywne opisy opatrzone oceną gry powinny być wyróżniane innym kolorem (albo jakimś przedrostkiem/przyrostkiem). Poza tym ocena byłaby wtedy przedstawiona pod sam koniec recenzji graficznie. To wszystko spowodowałoby, że weszlibyśmy do grona profesjonalnych portali WEB 2.

Punkt drugi

Punkt też ważny, ale nie aż tak bardzo. W razie, gdyby istniały do gry dla teksty- jeden napisany na forum, a drugi, o wiele gorszy, na stronie, to ten z forum mógłby zastąpić ten na stronie. Jeśli dwa teksty byłyby na podobnym poziomie, to z poziomu strony można by było się przełączać pomiędzy dwoma albo większą ilością opisów.

Punkt trzeci

Punkt przełomowy dla rozwoju witryny, ale jego wprowadzenie zajęłoby dużo czasu. Chodzi tu o częściową integrację forum z witryną- całkowite przeniesienie poradników na stronę. Oczywiście dział poradniki na forum też by został, ale poradniki byłyby możliwe do umieszczenia z poziomu witryny. Ja mam na to koncepcję, a więc jeśli administratorzy zrobiliby odpowiednią ikonkę (coś w podobne do obecnych ikonek "mmofps", "mmorts" itd.), to ja zajmę się resztą samodzielnie (mam do tego odpowiednie uprawnienia). W późniejszym okresie mógłbym dać wszystkim z redakcji instrukcję, jak umieszczać te poradniki w odpowiedni sposób i jakie kryteria muszą spełniać te trafiające na stronę z forum i formularza na stronie.