Jak nazywała się ta 2d MMORPG?

Witam,

Grałem w tę grę dawno temu i nie pamiętam nazwy...

Grałem w nią bodajże w 2001-2003 roku z tego co pamiętam.

Grafika była animowana przypominająca MAPLE STORY.

Nie była to typowa mmorpg.

Tu były rozgrywki jak w gunboundzie tzn otwierało się pokoje z rozgrywką: Dungeony, albo walka pomiędzy graczami.

Pamiętam, że zbierało się kase i elementy czy emblemy z wody / ognia / powietrza i ziemi. Również postacie były z tych żywiołów, ale mogliśmy mieć kilka postaci i zmieniać je.

Pamiętam, że była rozgrywka w lesie lub nad lawą.

Przypomina mi się, że jeden z bohaterłów ognia miał na imię na X - coś a`la Xelio - ale w google nic nie znachodzi. Drugi wyglądem przypominał wikinga i miał topór (żywioł ziemia) i był jeszcze coś a`la aniołek!

Pamiętam, że w dungeonach przeciwnikami były kościeje.

Jeszcze kilka informacji:

Grę EU zamknęli z powodu Hacków na elementy, mieli aktualizować, ale nie wrócili do projektu.

EMBLEMY / ELEMENTY - pojawiały się na planszy, dokładnie przelatywały przez nią i trzeba było je łapać. Emblemy służyły do ulepszania broni.

Można było również się wymieniać na nie z innymi graczami.

Może ktoś coś podpowie?

może minifighter online? nie kojarzy mi się nic z emblemami/elementami

Niestety nie, widok byl bardziej od gory.

Zle napisalem, ze to bylo 2d, tak naprawde to nie bylo 2d

A ja chyba wiem :D

no nie wiem, powiedziec czy nie ? ;p

Lunia Online??

A ja chyba wiem no nie wiem, powiedziec czy nie ? ;pLunia Online??

Niestety to nie to.

Tam nie bylo otwartego swiata, tam zakladalo sie pokoje :-)

Typy pokoji to dungeony i PVP.

WonderKing? Chociaz nie, bo to nowszy tytul.

Moze Dark Ages?

Albo Nexus: The Kingdom of the Winds?

WonderKing? Chociaz nie, bo to nowszy tytul. Moze Dark Ages? Albo Nexus: The Kingdom of the Winds?

Grafika lekko przypominala wonderking ale byla bardziej z gory, zle napisalem, nie byla to gra 2d.

Niestety zadne z powyzszych

Nie był to może rumble fighter? :D

Nie był to może rumble fighter?

Nie :D

Zupelnie inaczej to wygladalo,

Widok byl od gory i postacie bardziej animowane a`la maple story

Może GrandChase?

Podaj wiecej info, a najlepiej jakies nazwy ktore wystepowaly w grze. Cokolwiek, nazwa potwora, rasy. Zbiles cwieka tym tematem :D

Jesli grales w nia w latach 2001-2003, to musial to byc naprawde stary MMORPG.

Nie ma ich wiele, wiec musisz szukac po dacie premiery "before 2001".

Pewnie chodzi Ci o Survival Project! :)

Jesli grales w nia w latach 2001-2003, to musial to byc naprawde stary MMORPG. Nie ma ich wiele, wiec musisz szukac po dacie premiery "before 2001".

Mozliwe, ze gra byla w latach od 2001-2005 nie jestem 100% pewny

Nie jest to GrandChase.

Opisze teraz wszystko spojnie.

KĄT WIDZENIA:

Gra nie była 2d, nie była również 3d, była jak typowa mmorpg, widziana od góry jak np. MU ONLINE:

11jpg_snenhwn.jpg

GRAFIKA GRY:

Wygląd gry przypominał anime, kreska była bardzo żywa, spójna i ładna, bardzo przypominała MAPLE STORY (i nie była 2d), jednak była bardziej cukierkowa i bardziej dopracowana z tego co pamiętam:

312312312_snenhsq.jpg

ROZGRYWKA:

W grze nie było otwartego świata, był channel gdzie zakładało się pokoje, rozgrywka składała się z dungeonów i PVP. Gdy wchodziło się na channel gdzie czekało się na room, można było skorzystać ze sklepu, użyć chatu bądź samemu stworzyć pokój. Bardzo przypominało to taki waiting room jak ma gunbound:

DhUnai.png

Postacie:

Do wyboru mieliśmy postacie z czterech różnych żywiołów: Ziemia / Ogień / Woda / Powietrze. Prawdopodobnie po dwa z każdego żywiołu. Można było mieć kilka postaci z różnych żywiołów. Jedyne postacie jakie pamiętam to Wiking z hełmem wikinga, toporem, brodą o kolorze blond. Następna postać była czarnowłosa miała dłuższe włosy, miała żywioł ognia i imię na X.

Dungeony i PVP:

PVP miało kilka map, jedyne jakie pamiętam to las i plansza na lawie. Dungeony były w podziemiach. Zwykłymi przeciwnikami były kościeje, ale zawsze na końcu był jakiś boss. Dungeony były zależne od lvl.

Bronie i ulepszanie:

Każda z postaci miała swoje bronie. Bronie wyglądały jak karty gdy się je kupowało - z tego co pamiętam. Można było je ulepszać po zdobywaniu elemenetów. Jeżeli mieliśmy postać z ziemii - potrzebowaliśmy daną ilość elementów aby ulepszyć tą broń. Żywioły zawsze przelatywały przez plansze - były to np. kropla wody / iskra ognia itp.

Żywiołami mogliśmy wymieniać się z graczami.

Skille:

Nie mogę sobie przypomnieć jak to było ze skillami i sterowaniem.

Jeszcze kilka dodatkowych informacji:

Grę zamknięto z powodu cheatów i nie wrócono do projektu, jednak chyba istnieje jeszcze wersja koreańska.

Z tego co pamiętam projekt był jakiejś znanej firmy zajmującą się grami online.

EDIT:

OMG, tyle pisania, na darmo, tak!!!

To SURVIVAL PROJECT

THX xNanka

Witam,

Grałem w tę grę dawno temu i nie pamiętam nazwy...

Grałem w nią bodajże w 2001-2003 roku z tego co pamiętam.

Grafika była animowana przypominająca MAPLE STORY.

Nie była to typowa mmorpg.

Tu były rozgrywki jak w gunboundzie tzn otwierało się pokoje z rozgrywką: Dungeony, albo walka pomiędzy graczami.

Pamiętam, że zbierało się kase i elementy czy emblemy z wody / ognia / powietrza i ziemi. Również postacie były z tych żywiołów, ale mogliśmy mieć kilka postaci i zmieniać je.

Pamiętam, że była rozgrywka w lesie lub nad lawą.

Przypomina mi się, że jeden z bohaterłów ognia miał na imię na X - coś a`la Xelio - ale w google nic nie znachodzi. Drugi wyglądem przypominał wikinga i miał topór (żywioł ziemia) i był jeszcze coś a`la aniołek!

Pamiętam, że w dungeonach przeciwnikami były kościeje.

Jeszcze kilka informacji:

Grę EU zamknęli z powodu Hacków na elementy, mieli aktualizować, ale nie wrócili do projektu.

EMBLEMY / ELEMENTY - pojawiały się na planszy, dokładnie przelatywały przez nią i trzeba było je łapać. Emblemy służyły do ulepszania broni.

Można było również się wymieniać na nie z innymi graczami.

Może ktoś coś podpowie?