Jak ogarnąć prace laptopa?

A ten wiatrak w podstawce pomóc może w chłodzeniu karty graficznej mocno ? czy to tak dodatkowo tylko co kot napłakał ?

Podstawka chłodząca to w większości pic na wodę, bo zmniejszy temperaturę o marne kilka stopni.. Laptop niestety jest ciasno upakowany i szybko się grzeje/zużywa i żadna podkładka jakoś szczególnie tego nie zmieni. Jeżeli chcesz intensywnie grać, to musisz często go czyścić, najlepiej trzymać na podkładce (zazwyczaj te są na podwyższeniu i "odblokowują" wszystkie wiatraczki/dziurki etc - co za tym idzie sama podkładka nie chłodzi, ale polepsza wentylacje) i jak widzisz znaczny wzrost temperatury wymieniać pastę (Tak jak zacznie dochodzić do 90).

O gejmingowe laptopy trzeba dbać jak o dziecko.

Witam !

Od jakiegoś czasu posiadam SAMSUNGA

Windows 7 Ultimate

Service Pack 1

Klasyfikacja 5,3

Procesor Intel® Core 2 Duo CPU T6500 @ 2.10 GHZ 2.10GHZ

RAM 4.00GB

TYP SYSTEMU - 64 BITOWY

GRAFIKA - ATI MOBILITY RADEON HD 4650

...............................................................................................................................

I chodzi o to, że laptop jeszcze niedawno ogarniał spokojnie diablo 3 na średnich bez przycinki, nie grzał się

ogarniał również BF 2 na średnich, gw2 na średnich , wiedzmina na prawie najwyższych .

No i komputer się nie grzał, chodził spokojnie przez długi czas.

No i co raz bardziej się grzeje teraz, te gierki które chodziły normalnie to zaczynają przycinać i np takie diablo to już chodzi na najniższych, a o reszcie nie wspomne.

Na 100 % nie mam wirusów, komputer z miesiąc temu czyszczony wieloma programami.

Macie jakieś opcje co to może być? Szkoda mi tego laptopa bo wyjątkowo go lubie :P

A Też był szanowany, nie spadł ani razu i jakoś mocno go nie katowałem.

Nie znam się na laptopach i jakoś nie mam zamiaru sam nic kombinować więc pytam was.

Z góry dzięki za pomoc.