Jak poprawić jakość serwisu?

Ja daje ręce do góry. Z wami i tak się nie wygra :) Pozdrawiam

Ta jasne. Mam dać warna na forum guru za to, że było przekleństwo na portalu... Te gadanie znowu o tym, że my to jak lubimy niektórych to im warna nie damy, walka z systemem bla bla bla, administracja taka zła, osądy takie niesprawiedliwe itd. są już po prostu zabawne.

Jedne warny są potrzebne... inne są niepotrzebne, a jeszcze innych nie ma, gdy powinny się pojawić :DDDDD.

Z dnia na dzień uczę się życia tutaj i ogólnie nowych rzeczy i z tego co widzę to nie ma sensu czepianie się byle czego.

Są tu ludzie i każdy ma swoje zdanie, a by dobrze pracować to trzeba swoje zdanie jak i życie wplątać w prace.

A mieszanie portalu z forum tak czy siak nie ma sensu ;).

I nie zapominajmy, że my to my a władza to władza i w mniejszym lub mniejszym stopniu ale trzeba jednak zauważyć różnice.

Ja bym na miejscu tych najwyżej trochę przypilnował czasem tych niższych stopniem i to tyle :P bo tak to nie ma się do czego przyczepić za bardzo.

A po za przyczepianiem mam pytanie :P czy tutaj mogę podać swoje pomysły na dodatkowy rozwój serwisu ? czy tylko są tutaj brane pod uwagę korekty i usprawnienia?

Ale fakt faktem guru powinien zachować poziom strony i unikać takich sformułowań. Takie jest moje zdanie. Mimo że mam 19 lat przeklinam na dworze jak normalny człowiek to nie znaczy że w internecie robię to samo... mimo hejterów w lolu staram się nie przeklinać tylko unikam gadania z nimi i daje im zasłużonego reporta.

Jakość to nie ilość newsów czy ich tematyka (nie musi się sztywno trzymać mmorpg(w końcu taką ma nazwe) ) tylko sposobem ich pisania przedstawienia zwykłemu prostemu użytkownikowi, redaktor nie powinien przejmować strony jakiejś gry(tu znam tylko jeden przykład guru i gw2) jeśli gra ma jakiegoś update "godnego" miejsca w newsach to można ładnie to opisać nie trzeba od razu pisać

"sępienie czas rozpocząć: rusza "zapraszanie" kolegów do Guild Wars 2"

"Zapraszam do komentowania, chociaż tak naprawdę nie ma co."

""Guild Wars 2 jest super, bo nie ma Pay2Win i nie daje nikomu przewagi". Powiedźcie to tym, którzy (nie) wykupią konta VIP"

Dałem kilka losowych cytatów.

Ja np. nie lubię metina czy cs'a czy WoW'a, ale pisał bym o tym normalnie nie przybierając żadnej strony moje prywatne odczucia mógłbym napisać gdzie indziej np. na forum.

Banowanie na parę dni użytkowników komentujących też było by dobrym pomysłem. Hamstwo szerzy się nie miłosiernie ;/

To pisz do guru na pw i z nim to obgadaj... nie wiesz chyba na czym polega praca newsmana i na jakich zasadach to wszystko gra.

Każdy portal trzyma inny poziom, a moim zdaniem ten portal trzyma poziom wielce wysoki. Jak nie pasuje to nie czytaj... I zrozum, że walka z tym nie ma sensu...

Nikt nie każe ci tutaj siedzieć i możesz iść na pomniejsze portale gdzie kontakt z użytkownikiem zaczyna i kończy się na przekazanej informacji.

Trzeba się z tym pogodzić i tyle :P. Ja sam czuje ten klimat w 100 % i sam też pisał bym te posty podobnie. Forum to inna sprawa, ale i tu z tego co widze trzeba niektóre rzeczy przetrawić.

A co do banowania komentujących to spokojna twoja rozczochrana ;) oni są banowani cały czas... i sam nawet raz bana wyłapałem.

No nie wiem. Dla mnie "zamknij pysk" to nie jest obraza. To jest chamskie zachowanie, ale nie obraza. Jakby nazwał ciebie "debilem" to już by było. Według mnie ciebie nie obraził, ale niech wypowie się reszta modów i adminów.@UP No faktycznie też nie wiem. Coś mnóstwo hejterów się znalazło tutaj co ciągle gadają jak jest źle, ale sami żadnych propozycji zmian na forum nie dają. Na dodatek jeśli im się tu nie podoba to co tutaj robią.

Niestety nie zdążyłem napisać tego w rodzimym temacie. Jednak wydaje mi się, że nie byłbo głupią rzeczą podrzucić parę pomysłów. Tylko bez jakiś dziecinad.

Piszę więc w odpowiedzi na apel blaumro. Jak dla mnie powinniście zacząć od dwóch rzeczy.

Pierwsza to zadbać o moderowanie komentarzy na homepageu. Bo tam każdy rzuca mięsem i szerzy ogólne trollowanie - które niejednokrotnie wprowadza użytkowników w błąd (przykład: http://i.imgur.com/HBgjpLU.jpg). A jako, że jest to zwykle pierwsza strona, którą potencjalny nowy użytkownik odwiedza, to powinna sugerować, że na forum panuje pożądek.

Dwa, zaprzestać dyskusji, z niektórymi użytkownikami zwłaszcza, jeśli nie służa waszemu wizerunkowi, jako redakcji. (przykład: http://i.imgur.com/dnfLDSE.jpg). Nie ma sensu wbijać się w dyskusje z setkami użytkowników, ponieważ was w stosunku do nich i głupoty niektórych, jest marna siła

To tyle na początek.