Jak poprawić opinie firmy?

Witam! Zna ktoś dobre sposoby na polepszenie opinii o firmie? Poradniki jak ten - http://warszawawpigulce.pl/jak-radzic-sobie-z-negatywna-opinia-jako-pracodawcy/ to chyba przejrzałem wszystkie. Co zrobić żeby zła opinia zniknęła? Niestety jest tak, że na dobre imie pracuje się latami, a traci sie je w minute...

pojawia się pytanie co było przyczyna ze powstała zła opinia? Czy błędny element został już naprawiony by nie dostawać kolejnych, poinformować publicznie np ze przeprasza się za powstałe w przeszłości błędy bo wynikały one...podaje się przyczyny i ze firma podjęła już środki zapobiegawcze by się nie pojawiały w takim znaczeniu np wywaleni złych pracowników itp

są rożne sposoby ale najcięższych sprawach zmienia się nazwę firmy by przestała się ona kojarzyć z tymi złymi opiniami jeśli jest ich naprawdę mnóstwo.

Jeśli firma jest już długoletnia i zawsze miała pozytywna opinie a teraz pojawiły się jakieś kilka negatywnych to warto po prostu podjąć jakieś działania by usunąć te negatywne opinie albo jakoś złagodzić ich działa przez jakiś sprostowujący komentarz bo ogólny wizerunek firmy nie powinien się aż tak zepsuć jeśli są to jakieś sporadyczne negatywne opinie.

Zmień nazwę firmy.

Mój ojciec ma firmę stolarską ponad 20 lat i nie ma na jej temat ani jednej negatywnej opinii. Da się? Oczywiście, że się da pod warunkiem, że prowadzisz firmę by uczciwie zarabiać a nie dymać klientów. Budowlanka to akurat idealny przykład na to jak oszukać ludzi na grube tysiące złotych. Jak ojciec budował dom pewnemu panu w Częstochowie to gościu po prostu nie mógł uwierzyć, że jest uczciwy, ba, tworzył na jego temat mnóstwo teorii spiskowych, które oczywiście nie znalazły żadnego sensownego podłoża w rzeczywistości ;)

Niestety Polska to taki "piękny" kraj gdzie dyma się i klientów i pracowników, ale co zrobisz, nic nie zrobisz :) Uczciwych ludzi pokroju mojego ojca na Śląsku jest chyba tylko 3, więc no cóż, gatunek na wymarciu.

Sposób na zmianę firmy jest najłatwiejszym, ale ma krótkie nogi - jeśli dalej dymasz klientów to znowu posypie się fala negatywów i będziesz tkwić w błędnym kole.

Tak btw. to ten temat śmierdzi kryptoreklamą, ale co mi tam, wypowiem się xD

Ej, Wy serio nie widzicie tutaj marketingu szeptanego? Nie zdziwiło Was, że gość przychodzi zadawać takie pytania na forum o grach?

@Blath ja tam jestem nauczony odpisywać jak coś wiem i mogę...a czy to jest jakiś marketing to mnie to rybka ogólnie nawet nie wbiłem na linka podanego przez piszącego temat.

Kurtyzana - przejrzyj inne wypowiedzi tego gościa. On szuka na tym forum nawet naczep.

Byłoby fajnie, gdyby jakiś mod zrobił tu porządek.

Witam! Zna ktoś dobre sposoby na polepszenie opinii o firmie? Poradniki jak ten - http://warszawawpigulce.pl/jak-radzic-sobie-z-negatywna-opinia-jako-pracodawcy/ to chyba przejrzałem wszystkie. Co zrobić żeby zła opinia zniknęła? Niestety jest tak, że na dobre imie pracuje się latami, a traci sie je w minute...