Jak prezentuje się nowe MOBA twórców Heroes of Newerth? Proszę, oto pierwszy gameplay ze Strife

Wybaczcie, ale po twórcach Heroes of Newerth spodziewałem się czegoś więcej.Po pierwszym gameplay’u, Strife wygląda jak kolejna LOL-podobna produkcja, których pełno już przecież na zapchanym, mobowym rynku. Nie wiem nawet, czy zróżnicowane mapy, ...

Wyświetl pełny artykuł

Grafika taka plastelinowa, a więc przyemna. Podobnie ma się sprawa z animacjami, takie LoLowe trochę. Ogólnie może i będzie fajne ale nie przebije LoLa czy DotA 2 napewno, a przynajmniej na to nie wygląda. Cokolwiek teraz powstało z "rewolucyjnych" pomysłów nie przyciągnęło wielu fanów, aby móc powiedzieć, że na tegorocznym WCG będzie właśnie "ten nowy" MOBA. Nie wiem co mogli by jeszcze wymyśleć innowacyjnego aby naprawdę wstrząsnąć graczami.

I dlaczego ciągle skupiają się na stałym schemacie, m.in. te 3 linie i 5 graczy + jungle, wieże, budowla główna do zniszczenia. Daliby 2 linie, jakiś dodatkowy poziom (dungeon/podziemie) i że nie trzeba zniszczyć koniecznie budowli głównej aby wygrać tylko zdobyć ileś tam złota albo ogólnych jakiś punktów (wpływa na to złoto, kille, zabite moby itp.).

Wszystkie te mało pomysłowe łepki powinny zasięgnąć do źródeł, nie tylko do DotA oryginalnego, a np. do innych umsów MOBA 'mniej-więcej podobnych'. Było coś takiego jak walka statków (upgrejdy, brak creepów), walka mechów (upgrejdy własne pojazdu i wież + fale mobów) i coś tam z obcymi było, a także wiele wiele więcej tego typu, gdzie wbija paru kolesi i walczy z paroma innymi kolesiami. I uwaga, odnośnik / bonus, stronka z wszystkimi umsami jakie wyszły (ciągłe updejty i wstawki, więc jest tego trochę- gramy na darmowej platformie Garena, czyli coś jak publiczne hamachi): http://www.epicwar.com/maps/

vilczy, inny tryb jest np. w Prime World, w którym na środku mapy znajduje się potężny smok i obie drużyny "wycinają" sobie do niego drogę, walcząc z niezliczoną ilością creepów. Wygrywa drużyna, która po zabiciu smoka przeniesie jego jajo do wyznaczonego punktu. Tryb całkiem przyjemny i dawał radę, przynajmnije w czasie bety, kiedy testowałam to MOBA.

vilczy, inny tryb jest np. w Prime World, w którym na środku mapy znajduje się potężny smok i obie drużyny "wycinają" sobie do niego drogę, walcząc z niezliczoną ilością creepów. Wygrywa drużyna, która po zabiciu smoka przeniesie jego jajo do wyznaczonego punktu. Tryb całkiem przyjemny i dawał radę, przynajmnije w czasie bety, kiedy testowałam to MOBA.

Ale po tym co słyszę z podwórka PW (a nic nie słychać coś, albo poza lekką ślepotą, jestem także głuchy) to wnioskuję, że jednak słaba tam impreza jest i nie warto nawet zainteresować się jak się bawi "te parę osób".

Jeżeli ktoś ogłasza się na rewolucję, to oni chyba nie wiedzą kompletnie co to kurna znaczy. PR PR-em ale trzeba znać jakieś granice rozsądku i wiedzieć coś na temat rynku gier sieciowych. Ale to ich kasa i ich As (może) w rękawie, bo do 2014 jeszcze trochę jest czasu, więc...

Prime World mógłby być dobrą grą, gdyby był lepiej dopracowany, zbalansowany i nie nastawiony na pay to enjoy, niestety.

Witam jak by ktoś miał zbędny klucz do strife to prosił bym na priv. :)

warn_ico.png
Archeologia ~ NS

Jak ktoś ma niepotrzebny kluczyk to prosiłbym o jego podanie na pw. Z góry dzięki.

Wybaczcie, ale po twórcach Heroes of Newerth spodziewałem się czegoś więcej.Po pierwszym gameplay’u, Strife wygląda jak kolejna LOL-podobna produkcja, których pełno już przecież na zapchanym, mobowym rynku. Nie wiem nawet, czy zróżnicowane mapy, ...

Wyświetl pełny artykuł