Jak się nazywał ten emulator?

Witam, poszukuję emulatora z dzieciństwa. O ile się nie myle, to był emulator.

Grałem na tym emulatorze kilkanaście lat temu, miałem komputer, który miał z 512mb ramu. max więc nie był wymagający.

Grałem w gry Megamana, pamiętam było parę gier typu Contry, doktor Gadżet, Flinstonowie. Mniejsza z tym..

Był to chyba NES emulator ale nie jestem pewien. Dla ciekawostki, powiem, że miałem go na płytce CD.

Było to okienko, w stylu klasycznym Windows, tyle, że niebiesko-czarne, po prawo była lista gier, po środku czarne, puste okno.

Dla wielu może być to durny temat, a może ktoś zna nazwę, bo chciałbym kolegami przypomnieć, stare, dobre czasy.

Chodzi ci o Visual Boy Advance ?

Hmm... Nie wiem.

Ale jeśli nie chodzi Ci tylko o ten specyficzny emulator, to ja osobiście używam virtuanes. Odtwarza bardzo dobrze wszystkie gry ;).

ps. gier wyszukaj na necie, bardzo szybko je znajdziesz.

Ja kojarzę jeszcze Emulator Raw na którym grało się pokemony 1 generacji.

Patrząc na tytuły, które wymieniłeś (szczególnie megaman), to mógł być "Snes9x".

dzięki za odpowiedź, ale ten emulator, jak na tamte czasy, byłem zdziwiony, bo otwierał się w niebieskim okienku, lista gier, była po prawo wyświetlana, a po lewej stronie (większej części) były.

Znalazłem gre jedną: The Flintstones: The Treasure of Sierra Madrock (1994), for Super NES.

Szukam nazwy ale na tamtej stronce nie znalazłem, to ss, nie jestem pewien, być może był to ten emulator, ale w starszej wersji:

zsnes3.png

ZSNES się nazywa, dzięki, jestem prawie pewien, że to ten emu, ale szukam starszego downloadu, dzięki za pomoc.

Ten emulator nazywa się "Znes", sprawdź go sobie. :)

@Edit

http://www.emuparadise.me/Super_Nintendo_Entertainment_System_(SNES)_Emulators/Windows/5

A na tej stronie masz wszystkie emulatory SNES na PC, więc możesz sobie poeksperymentować.

Witam, poszukuję emulatora z dzieciństwa. O ile się nie myle, to był emulator.

Grałem na tym emulatorze kilkanaście lat temu, miałem komputer, który miał z 512mb ramu. max więc nie był wymagający.

Grałem w gry Megamana, pamiętam było parę gier typu Contry, doktor Gadżet, Flinstonowie. Mniejsza z tym..

Był to chyba NES emulator ale nie jestem pewien. Dla ciekawostki, powiem, że miałem go na płytce CD.

Było to okienko, w stylu klasycznym Windows, tyle, że niebiesko-czarne, po prawo była lista gier, po środku czarne, puste okno.

Dla wielu może być to durny temat, a może ktoś zna nazwę, bo chciałbym kolegami przypomnieć, stare, dobre czasy.